MENU

Σχολιασμός φάσεων, τέλος. Ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ βαρέθηκε. Δεν μπορεί άλλο να… ανοίγει τα μάτια στους ιθαγενείς Έλληνες φιλάθλους. Κουράστηκε, δεν έχει χρόνο, είναι μεγάλη φίρμα για να μπαίνει στη διαδικασία να εξηγεί και να αιτιολογεί τις αποφάσεις των διαιτητών. Των υφισταμένων του δηλαδή, με τον ίδιο να είναι υπεύθυνος για την καλή τους απόδοση. 

Έτσι θα έπρεπε να είναι τουλάχιστον. Στην ουσία απλά πιστοποιήθηκε το γεγονός πως ο Άγγλος τα έχει… φορτώσει στον κόκορα. Όποτε γούσταρε σχολίαζε φάσεις, όποιες γούσταρε. Με αποκορύφωμα όλων, τις τόσες φορές που έβγαζε τρελούς όσους έβλεπαν τις φάσεις. 

Εδώ και αρκετούς μήνες ο Κλάτενμπεργκ έμοιαζε να έχει ξεφύγει. Ξεχνούσε να συμπεριλάβει φάσεις που σήκωναν συζήτηση και θύελλα διαμαρτυρίας. Έβαζε σε πακέτο αγωνιστικών διάφορες αναμετρήσεις. Πείθοντας όλο και περισσότερο πως έχει παραδοθεί για τα καλά στην… αγκαλιά συγκεκριμένης πλευράς. Η οποία τον έχει πλέον για τα καλά υπό την προστασία της επικοινωνιακά. Οπότε ακόμη και τα προφανή όπως οι εξηγήσεις του τι έδωσαν οι διαιτητές ή το τι ειπώθηκε στη συνεννόηση διαιτητή-VAR, θεωρούνται περιττά. 

Βέβαια επειδή στην Ελλάδα βρισκόμαστε, μάλλον δεν είναι και τόσο συμπτωματική αυτή η αλλαγή στάσης του Άγγλου. Εδώ και μήνες όποτε θυμόταν να σχολιάσει φάσεις, αυτές που θυμόταν να σχολιάσει, παραδόξως ήταν σα να ακούς τον Σπάθα στο MEGA. Αυτές που… ξεχνούσε να σχολιάσει, πάλι συμπτωματικά ήταν περιπτώσεις που ευνοήθηκε ο Ολυμπιακός. 

Ανακοινώθηκε λοιπόν πως σταματά η διαδικασία της ενημέρωσης των φιλάθλων. Μέσω του σχολιασμού αμφισβητούμενων φάσεων. Μια απόφαση που έρχεται στην περίοδο που η διαιτησία έχει αρχίσει σε πολλά επίπεδα να θυμίζει το σκοτεινό παρελθόν. Ευτυχώς που υπάρχει το VAR και μετριάζει τα «εγκλήματα». Αλλά τα λάθη υπέρ του Ολυμπιακού αυξάνονται με σταθερότητα. Οπότε θα ήταν σε δύσκολη θέση ο Κλάτενμπεργκ. Ακόμη και το άσπρο-μαύρο, γίνεται μία φορά. Δεν μπορεί να αποτελέσει σταθερά. Άρα, κόβεται η διαδικασία του σχολιασμού. 

Η οποία έτσι κι αλλιώς εδώ και μήνες, απλά αποτελούσε άλλοθι προς τους διαιτητές. Έστελνε μηνύματα στους ρέφερι, σα να τους λέει «αδικήστε τους πάντες πλην του Ολυμπιακού και μη φοβάστε τίποτα, εδώ είμαι εγώ». 

Σχολιασμός, ορισμοί, με συνέπεια αποτελούσαν τη «σφραγίδα» της στροφής του Μαρκ Κλάτενμπεργκ. Από την προσπάθεια επαγγελματικής αντιμετώπισης της θέσης που κατέχει, σε μια βολεμένη μορφή που για να έχει το κεφάλι της ήσυχο, υπέκυψε σε αυτούς που έκαναν φασαρία. Σε αυτούς που πίεζαν περισσότερο. Με όποιο τρόπο κι αν γινόταν αυτό.

Πλέον περνάμε στη διαδικασία της πριβέ ενημέρωσης των ΠΑΕ για τις φάσεις που αυτές θα ζητήσουν. Το επόμενο στάδιο ίσως να είναι η αποστολή των παραπόνων των ομάδων στον Λευτέρη Αυγενάκη. Κι αν η λογοκρισία του υφυπουργού κρίνει πως μπορεί να διαβιβαστεί το παράπονο στον Κλάτενμπεργκ, έχει καλώς. 

Άλλωστε δεν αποκλείεται να μάθουμε πως υπήρξαν νέες απειλές προς τον Άγγλο, για τις οποίες ενημέρωσε αποκλειστικά τον Αυγενάκη, πριν προχωρήσει στην απόφαση οριστικής διακοπής του σχολιασμού των φάσεων. 

Κριτική επίμαχων φάσεων: Ο Σπάθας αντί Κλάτενμπεργκ
EVENTS