MENU

Σοκάρει η επίθεση που δέχτηκε ο Ρούμπεν Σεμέδο από τρεις κουκουλοφόρους με ρόπαλα. Έχοντας μαζί κι έναν φίλο του. Έξω απ’ το σπίτι του. Ευτυχώς ο Πορτογάλος γλίτωσε τα χειρότερα, σε μια κατάσταση που σαφώς είναι καταδικαστέα από κάθε λογικό άνθρωπο. Συγχρόνως, σε μια κατάσταση που μάλλον δεν εξέπληξε κανέναν. 

Το μυαλό πολλών πήγε στο… αμαρτωλό παρελθόν τον Σεμέδο. Μέχρι να αρχίσει να ξετυλίγεται το κουβάρι. Απ’ τον ίδιο τον Πορτογάλο που μίλησε στην πατρίδα του και αποκάλυψε πως μια εβδομάδα πριν, είχε δεχτεί απειλές! Από «παράγοντα του συλλόγου», από «άνδρα ασφαλείας» της ομάδας. 

Θεωρούμε περιττό να το αναφέρουμε, όμως στην Ελλάδα και ειδικά για ζητήματα που αφορούν Ολυμπιακό, χρειάζεται: Άμεσα πρέπει να επέμβει εισαγγελέας. Για να διερευνήσει την υπόθεση. Σε όλες τις πτυχές της. 

Αρχικά απ’ την καταγγελία του ποδοσφαιριστή πως τον απείλησαν άνθρωποι της ομάδας του. Και φυσικά να γίνουν τα πάντα για να βρεθούν οι τρεις κουκουλοφόροι που επιτέθηκαν με ρόπαλα στον Σεμέδο. Χωρίς να πειράζουν τα πόδια του ευτυχώς… 

Πέρα απ’ τον εισαγγελέα, είναι υποχρέωση της ίδιας της ΠΑΕ Ολυμπιακός να πάρει θέση. Ποιος ήταν ο παράγοντας που πήγε να απειλήσει τον Σεμέδο, παρουσία άνδρα της ασφαλείας της ΠΑΕ όπως κατήγγειλε ο ποδοσφαιριστής. Κυρίως όμως, γιατί θέλησαν να τον απειλήσουν; Του χρωστάνε; Θέλουν να τον ξεφορτωθούν και δεν φεύγει; Κάτι άλλο που δεν γνωρίζουμε; 

Σε κάθε περίπτωση είναι κηλίδα για την ιστορία του Ολυμπιακού. Η οποία έχει λερωθεί ήδη αρκετά. Οπότε αν απασχολεί καθόλου την ομάδα του λιμανιού, επιβάλλεται να πάρει θέση. Να πει αλήθεια και όχι να πετά αετό επικοινωνιακά. Ρίχνοντας την μπάλα στην εξέδρα. 

Προς αυτές τις κατευθύνσεις πρέπει να πιέσει κι ο ίδιος ο Λευτέρης Αυγενάκης. Σωστά έδειξε ευαισθησία στην καταστροφή του αυτοκινήτου του μέλους του διαιτητικού δικαστηρίου. Τώρα δέχτηκε επίθεση ποδοσφαιριστής. Ξένος, κάτι που ρεζιλεύει τη χώρα μας διεθνώς. Διεθνής Πορτογάλος παίκτης. Σε ξένα ΜΜΕ κατήγγειλε πως δέχτηκε απειλή από παράγοντα της ΠΑΕ Ολυμπιακός. 

Αν ο υφυπουργός αθλητισμού δεν είναι και δεν λειτουργεί ως υπαλληλικό προσωπικό του Ολυμπιακού, είναι αυτονόητο πως θα κινήσει γη και ουρανό για να διαλευκανθεί η υπόθεση. Μην σβήσει κι αυτή στο χρόνο, όπως έγινε με τον Τζήλο. 

Κυβέρνηση, δικαιοσύνη και ΠΑΕ Ολυμπιακός, είναι αυτοί που καλούνται να αποδείξουν στους Έλληνες φιλάθλους, πως δε ζούμε σε χώρα τριτοκοσμική. Πως δεν κάνει ο καθένας αυτό που γουστάρει. Κυρίως όμως, πως δεν ζούμε σε σκοτεινές μέρες… Σε διαφορετική περίπτωση, ίσως απλά να μάθουμε πως οι κουκουλοφόροι ήταν άγνωστοι Αρβανίτες που θίχτηκαν από αναφορές του Σεμέδο. 

Άλλωστε συνολικά το θέμα του Πορτογάλου, είναι ένα κοινωνικό πρόβλημα και όχι μια περίπτωση περίεργου χαρακτήρα αθλητή. Ο Ολυμπιακός και ο επικοινωνιακός του μηχανισμός, έβγαλε στα μανταλάκια την ανήλικη που τον κατήγγειλε για βιασμό. Οι ίδιοι έκρυψαν κάτω απ’ το χαλάκι την καταγγελία της συντρόφου του για βίαιη συμπεριφορά. Προκειμένου να μην επηρεαστεί η τιμή πώλησής του. 

 Η Πειραιώτικη ΠΑΕ πρόταξε το περιουσιακό στοιχείο της και άφησε να «βράζουν» σοβαρότατες υποθέσεις που αφορούν την ίδια την κοινωνία μας. Το ίδιο το μήνυμα που λαμβάνουν τόσα και τόσα νέα παιδιά. Τώρα όμως, δεν υπάρχει γυρισμός. Το ποτήρι έχει ξεχειλίσει εδώ και καιρό. 

Ο Σεμέδο από θύτης, έγινε θύμα. Ο Ολυμπιακός έγινε η κολυμπήθρα για όσα έγιναν στο παρελθόν. «Σβήνοντας» τα πάντα. Τώρα υπάρχει θέμα επίθεσης και απειλής. Αν απλά περάσουν οι μέρες και σβήσει το θέμα, τότε επιβάλλεται η Κολομβία να προσφύγει στα διεθνή δικαστήρια. Για να απαγορευτεί στην Ελλάδα η φράση «Κολομβία γίναμε», που τόσο πολύ προσβάλλει τη χώρα της λατινικής Αμερικής. Συγκριτικά με τα δεδομένα της δύσμοιρης πατρίδας μας…

Υπόθεση Σεμέδο: Πρέπει να παρέμβει άμεσα εισαγγελέας, αν υπάρχει ελληνικό κράτος
EVENTS