MENU

Το πρότζεκτ του Βοτανικού παραμένει στόχαστρο της ερυθρόλευκης αρθρογραφίας, που προσπαθεί με κάθε τρόπο να παρουσιάσει τον Παναθηναϊκό ως... χαϊδεμένο του κράτους. Η γνωστή πρακτική από αρθρογράφους, τους... γνωστούς και πλέον ακραίους, που προβάλουν τα συμφέροντα της πειραϊκής ΠΑΕ, βρίσκει ακόμα μία φορά εφαρμογή στο θέμα της Διπλής Ανάπλασης. 

Τη στιγμή που ο Παναθηναϊκός παλεύει εδώ και χρόνια να βρει λύσει στο θέμα του νέου του γηπέδου και η υπόθεση του Βοτανικού έχει μπει πλέον στην τελική ευθεία, στο Λιμάνι συνεχίζουν τον λυσσαλέο πόλεμο, κάνοντας λόγο για... σκανδαλάρα και μάλιστα δεν διστάζουν να ζητήσουν από το κράτος "τα τριπλάσια για τον Ολυμπιακό"! Γιατί; Γιατί... έτσι! 

Ενδεικτικό το νέο άρθρο του γνωστού και μη εξαιρετέου Μανώλη Γαβαθιώτη. 

«Τρείς φορές όσα στον κακομαθημένο Παναθηναϊκό υποχρεούται να δώσει η κυβέρνηση για τον άστεγο ερυθρόλευκο γίγαντα», αναφέρει! 

Μεταξύ άλλων επικαλείται ρεπορτάζ σύμφωνα με το οποίο τα χρήματα για τον Βοτανικό: «δεν θα δοθούν από το ΕΣΠΑ (όπου υπάρχει ο ασφυκτικός έλεγχος της Ούρσουλα Φαν Ντερ Λάϊεν) αλλά από ένα άλλο χρηματοδοτικό πρόγραμμα της Ε.Ε. για την Ελλάδα, που ονομάζεται "Συνοδά έργα".

*** ΤΟ πρόγραμμα αυτό είναι ακριβώς 120 εκατ. ευρώ πού πήγανε στο Ταμείο Ανάκαμψης, υπηρεσία που λειτουργεί στο υπουργείο Ανάπτυξης του Άδωνι μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων * ΕΙΝΑΙ χρήματα πού προορίζονται για διάφορες μικροεργασίες, μερεμέτια, καμία λακουβίτσα σε κανένα πεζοδρόμιο ή κανένα βάψιμο τοίχου και άλλα τέτοια». 

Σε εκείνο το σημείο ασκείται δριμεία κριτικη στον Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος κατηγορείται για: «επιλεκτικότητα ανάλογα με τις προσωπικές προτιμήσεις, είτε αυτές είναι οπαδικής, είτε πολιτικής φύσεως. * Στην πιθανή ερώτηση, αν ο Υπουργός Ανάπτυξης της κυβερνήσεως Μητσοτάκη θα "εύρισκε" τρόπο χρηματοδότησης σε ένα ανάλογο project πού θα αφορούσε τον Ολυμπιακό (π.χ.) η απάντηση πού δίνω εγώ, είναι "μάλλον όχι"». 

Κι ενώ είναι γνωστό πως ο Παναθηναϊκός για να πάει στον Βοτανικό θα παραχωρήσει στον Δήμο Αθηναίων έναν επίσης πολύ σημαντικό χώρο στη Λ.Αλεξάνδρας, μέσα στην καρδιά της Αθήνας, ο αρθρογράφος κάνει λόγο για: «ΧΑΡΙΣΤΙΚΕΣ σε βαθμό ΣΚΑΝΔΑΛΟΥ πράξεις διοχέτευσης δημοσίου χρήματος με «άρωμα» απεμπόλησης των κρατικών δικαιωμάτων». 

Κι όχι μόνο αυτό, αλλά όπως επισημαίνει: «Μόνον ο Ολυμπιακός δικαιούται και «νομιμοποιείται» να αντιδρά για τη... διπλή σκανδαλάρα!».

Ο Ολυμπιακός που... σε μία νύκτα είδε το "Γ.Καραϊσκάκης" να μπαίνει στα έργα που έπρεπε να γίνουν για τους Ολυμπιακούς Αγώνες και που για μία -σχεδόν- 20ετία το δάνειο της "Καραϊσκάκης ΑΕ"... βαλτώνει. 

Όπως σημειώνει στη συνέχεια: «ΠΟΙΟΣ άλλος λοιπόν, εκ των μεγάλων Ποδοσφαιρικών Ανωνύμων Εταιρειών (ΠΑΕ) θα μπορούσε να αντιδράσει μπροστά στο απίστευτα μεγάλο σκάνδαλο πού προβάλλει στη χαραυγή του 2022 υπέρ του Παναθηναϊκού Α.Ο., του κατά φαντασίαν «ιδιοκτήτη» δημοσίου (δημοτικού. Το ίδιο είναι) εδάφους; * Η ΑΕΚ της Τζαμπασοφιάς ή ο Πάοκ της Νέας Τούμπας;

*** ΜΟΝΟΝ ο Ολυμπιακός, πολυχρονεμένοι μου * ΝΑΙ, μόνον ο Ολυμπιακός πού ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΤΙΠΟΤΑ, από ΚΑΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ο Ολυμπιακός πού ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΤΙΠΟΤΑ, σε ΚΑΝΕΝΑ, ο Ολυμπιακός του ηγετικού ΤΙΤΑΝΑ Βαγγέλη Μαρινάκη πού ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΚΑΝΕΝΑ * ΜΟΝΟΝ ο Ολυμπιακός, όπως εκφράζεται από το καθένα από τα ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ των οπαδών του

Τρείς φορές όσα στον Παναθηναϊκό! Δεν είναι αίτημα, είναι υποχρέωση της Πολιτείας». 

Και γιατί να προχωρήσει η κυβέρνηση σε αυτές τις παραχωρήσεις στους "ερυθρόλευκους"; Γιατί όπως αναφέρει, ο Ολυμπιακός: «ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΓΗΠΕΔΟ, ούτε ΜΙΣΗ αθλητική εγκατάσταση * ΤΟΝ Ολυμπιακό πού ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ, ΤΙΜΑ και ΔΟΞΑΖΕΙ την Ελλάδα μας σε οποιοδήποτε από τα αθλήματα πού δραστηριοποιείται

ΚΑΙ βεβαίως δεν εννοώ «τα ίδια» με τους άλλους! * ΟΧΙ βέβαια, η κατανομή θα πρέπει να είναι ανάλογη με τα πεπραγμένα, την ιστορία και το μεγαλείο του κάθε συλλόγου * ΑΝ δηλαδή στον Παναθηναϊκό «αναλογεί» χάρισμα «άλφα» ποσού, στον Ολυμπιακό αναλογεί «άλφα» ΕΠΙ ΤΡΙΑ * ΤΡΕΙΣ φορές περισσότερα, δηλαδή»!

Ερυθρόλευκο πογκρόμ για Βοτανικό: «Διπλή σκανδαλάρα, στον Ολυμπιακό τα τριπλάσια»!