MENU

Μετά τη σύσταση που του έκανε ο Παντελής Νικολάου να συνεχίσει με το χαλαρό προπονητικό πρόγραμμα, όπως αναμενόταν ο Σέρχιο Αραούχο συνέχισε με ατομικό για το πρόβλημα που αντιμετωπίζει στη μέση. Ήταν η βασική απουσία από το σημερινό προπονητικό πρόγραμμα του Αργύρη Γιαννίκη. Και το βασικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η ΑΕΚ αυτή τη περίοδο από πλευράς τραυματισμών. 

Η εξέλιξη με τον Αραούχο ήταν απροσδόκητη. Όχι βέβαια μοναδικό φαινόμενο στα ιατρικά της ΑΕΚ, ωστόσο αν σκεφτεί κανείς πως θεωρούταν πως θα προλάβαινε οριακά να μπει αποστολή με τον ΠΑΟΚ αν γινόταν το παιχνίδι, η εξέλιξη είναι όντως απροσδόκητη. Η αισιοδοξία που υπήρχε για το ότι θα μπορούσε να είχε προπονηθεί κανονικά το προηγούμενο Σάββατο και να έμπαινε αποστολή είχε να κάνει και με την επίδραση των αναλγητικών στον παίκτη. Θυμίζουμε πως αυτό που έχει γίνει γνωστό από την αρχή, είναι πως το πρόβλημα του Αραούχο αφορά μυϊκό σπασμό, στη μέση. 

Αυτή τη στιγμή το τοπίο φαίνεται «θολό» σε σχέση με χρονοδιάγραμμα επιστροφής στο κανονικό πρόγραμμα, για τον «Τσίνο». Η αίσθηση που υπάρχει γενικά εντός ομάδας, είναι πως δε πρόκειται για κάτι πολύ σοβαρό κι αυτό που απασχολεί είναι αν θα προλάβει να μπει πριν το ματς κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ την ερχόμενη Τετάρτη(19/1) στη Τούμπα. Θα δείξει...

Πάντως ο Τσίτσαν Στάνκοβιτς, που αντιμετώπισε ορισμένα προβλήματα ίσως και της πίεσης για να μπει όσο το δυνατό πιο σύντομα μετά την επέμβαση στο γόνατο, είναι σε κανονικό πρόγραμμα προπόνησης πάλι. Για το αν θα παίξει τη Κυριακή βασικός με τον Παναιτωλικό, δε μπορεί να υπάρξει εκτίμηση ακόμη. Πάντως το να κάνει την επανεμφάνιση του με τον ΠΑΟΚ στη Τούμπα, μετά από τις 5 Δεκεμβρίου που ήταν το τελευταίο του ματς, το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, θα έχει τα ρίσκα του. Οπότε, πάντα ανάλογα με την εκτίμηση για την αγωνιστική του ετοιμότητα, το λογικό είναι πως η απόφαση για την Κυριακή, θα είναι σε συνάρτηση και με την επιλογή για την Τετάρτη...

Τα πλάνα του Γιαννίκη

Στην ΑΕΚ τα προγραμματισμένα τεστ εν όψει του ματς με τον Παναιτωλικό, θα γίνουν αύριο Παρασκευή, το πρωί. Φυσικά ποτέ δε μπορείς να μιλάς αυτή τη περίοδο για συγκεκριμένα πλάνα, πριν έχεις εικόνα κι από τα τεστ, όμως το αμέσως προηγούμενο διάστημα, ο Αργύρης Γιαννίκης είχε την ευκαιρία να δουλέψει με αρκετές επιλογές στη διάθεση του. 

Είναι γνωστό πως στο κλείσιμο του 2021 ο Αργύρης Γιαννίκης μίλησε και για αλλαγές που σκεφτόταν. Στο ματς στη Λαμία, το μόνο διαφορετικό στοιχείο που είδαμε, ήταν η χρησιμοποίηση του Λιβάι Γκαρσία από αριστερά. Που πήγε καλά και είναι μια επιλογή που μπαίνει για τα καλά στην ατζέντα από δω και πέρα. Η διάταξη όμως παρέμεινε η ίδια, όπως και σε γενικές γραμμές τα καλά και τα όχι και τόσο καλά στοιχεία που έβγαλε η ΑΕΚ, μέσα στο παιχνίδι. 

Στην Ένωση συμπληρώνεται ένα δεκαήμερο περίπου που είχε την ευκαιρία ο τεχνικός της να δουλέψει πράγματα στις προπονήσεις. Μέσα σε αυτά έχουν διαφανεί διάφορες ιδέες. Όπως διάταξη με τρία χαφ, σκέψεις για τον Άμραμπατ σε θέση φορ, χρησιμοποίηση κατά συνθήκη του Χατζισαφί στον άξονα. Κι όχι μόνο. Το μόνο βέβαιο είναι πως το 4-2-3-1 του Γιαννίκη με τις επιλογές που έχει η ΑΕΚ στα χαφ και την αστάθεια που έχει ακόμη ειδικά στο κέντρο της άμυνας, ως τώρα παρουσιάζεται «αντιφατικό» στα παιχνίδια. Κατά διαστήματα η Ένωση βγάζει εμφατική υπεροχή ανεξαρτήτως αντιπάλου. Σε άλλα διαστήματα όμως βγάζει εμφατική αδυναμία να ελέγξει τον ρυθμό και την επιθετικότητα του αντιπάλου. Δυστυχώς πάλι ανεξαρτήτως του ποιος είναι αυτός...

Ζητούμενο λοιπόν η ισορροπία στη παρούσα φάση, καθώς αυτό είναι το στοιχείο που λείπει ως τώρα. Κάτι που άμεσα τουλάχιστον, ο Αργύρης Γιαννίης καλείται να το βρει με τις ίδιες επιλογές που είχε και πριν ξεκινήσει η μεταγραφική περίοδος. Κάτι που ενδεχομένως σημαίνει, πως θα χρειαστεί να προσαρμόσει και τα πλάνα του σε ένα βαθμό τουλάχιστον, στα χαρακτηριστικά αυτών των επιλογών. 

AEK: Η αβεβαιότητα για Αραούχο και τα πλάνα του Γιαννίκη
EVENTS