MENU
 • Να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα. Καθόλου δε με ενδιαφέρει ο Παναθηναϊκός, όπως καθόλου δεν ενδιαφέρει τους Παναθηναϊκούς η ΑΕΚ, όπως δε με ενδιαφέρει ο ΠΑΟΚ, όπως δεν ενδιαφέρει τους ΠΑΟΚτζήδες η ΑΕΚ. Εννοώ σε επίπεδο αν αδίκησε κάποιον η διαιτησία.

 • Ο Παναθηναϊκός είναι μεγάλος αντίπαλος της ΑΕΚ και το γεγονός πως έχασε στον Βόλο, όπως συμβαίνει σχεδόν από τότε που θυμάμαι να ασχολούμαι με ποδόσφαιρο, για μένα δεν ήταν και τίποτα δυσάρεστο. Αυτά για να μην έχουμε παρεξηγήσεις και να φαίνεται και υποκριτικό.

 • Από κει και πέρα. Εδώ και πολύ καιρό σημειώνω στα blog μου εδώ στο SDNA, κάποιες εκτιμήσεις για τη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με τον Κλάτενμπεργκ, όπως τις βλέπω από τη σκοπιά της ΑΕΚ. Για μένα η ΑΕΚ είναι στοχοποιημένη, φαίνεται από συγκεκριμένα γεγονότα και τελευταία μάλιστα επιβεβαιώνεται σχεδόν σε κάθε παιχνίδι της.

 • Επιπλέον: Έχουμε ένα πρωτοφανές ακόμη και για τα ελληνικά δεδομένα στοιχείο το τελευταίο διάστημα. Βλέπουμε τον υφυπουργό Αθλητισμού, να βγαίνει δημόσια και να λέει πως είναι άμεσος συνομιλητής του προέδρου της ΚΕΔ. Πως έχουν φτιάξει μάλιστα από κοινού κι ομάδα εργασίας για τη διαιτησία. Ενώ αποκάλυψε πως ο Κλάτενμπεργκ τον ενημερώνει ακόμη και για προσωπικά του θέματα σοβαρά, που άπτονται όμως και της ιδιότητας του στο ελληνικό ποδόσφαιρό. Για τα οποία δεν ενημερώνει την θεσμικά προϊστάμενη αρχή του, που τον πληρώνει κιόλας. Την ΕΠΟ.

 • Δε χρειάζεται να αναλύσω εδώ που είναι καταχωρημένος στο μυαλό των Ελλήνων φιλάθλων ο σημερινός υφυπουργός Αθλητισμού. Είτε μάλιστα τους αρέσει αυτό, είτε όχι, ανάλογα με την οπαδική τους τοποθέτηση, εδώ υπάρχει μια κοινή συνισταμένη. Είναι κοινά αποδεκτό πως η πολιτική του, να μη πω ταυτίζεται, να πω «συναντιέται συχνά», με τις επιδιώξεις που θέτει στρατηγικά ο ΟΣΦΠ για το πως θα ήθελε να είναι τα πράγματα στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

 • Φυσικά όλο αυτό δε θα μπορούσε να συμβαίνει, αν ο Κλάτενμπεργκ δεν ήξερε από τις διεθνείς προϊστάμενες αρχές του, πως μπορεί να το κάνει. Φυσικά ποτέ ο Αυγενάκης δε θα έβγαινε να διαλαλήσει πως αυτός (η κυβέρνηση, όπως λέει) έχει την... καλή επαφή με τους έξω κι όχι η ΕΠΟ, αν δεν ήξερε πως αυτό δεν ενοχλεί τους... έξω.

 • Έτσι λοιπόν σχηματίζεται ένα πλέγμα, που για μένα προσωπικά αποτελεί ένα νέο ιδιότυπο είδος «Παράγκας», το οποίο οδηγεί σε αυτά που βλέπουμε από πλευράς διαιτησίας τελευταία. Δηλαδή στους διαιτητές σαφέστατα να έχουν επιστρέψει στις εποχές που έτρεμαν όταν σφύριζαν τον ΟΣΦΠ.

 • Και πως να μη τρέμουν δηλαδή; Όταν έχεις τον πολιτικό προϊστάμενο του αθλητισμού να λέει δημόσια πως είναι προνομιακός συνομιλητής του Κλάτενμπεργκ και... συμφωνούν μάλιστα. Όταν έχεις τον Κλάτενμπεργκ να το αβαντάρει αυτό, αφού αφήνει να λέγονται όλα αυτά χωρίς να αντιδρά. Όταν έχεις τον Κλάτενμπεργκ να βγάζει εκτός ορισμών παραδειγματικά μόνο διαιτητές στους οποίους έχει χρεώσει, πολλές φορές και κατά φαντασία, εύνοια των αντιπάλων του ΟΣΦΠ και ειδικά της ΑΕΚ. Πως να μη τρέμουν οι διαιτητές πλέον;

 • Υπάρχουν κάποια πολύ χαρακτηριστικά παραδείγματα για το που πάει το πράγμα. Το τελευταίο είναι ο διαιτητής Μανούχος. Ο Μανούχος πήγε στο ΟΣΦΠ – Άρης, την ίδια περίοδο που σιγούρευε τη... διεθνοποίηση του. Εκεί είχαμε δύο φάσεις που θα μπορούσε άνετα να δοθεί πέναλτι υπέρ του Άρη. Οι οποίες δεν εξετάστηκαν ούτε στο VAR από τον διαιτητή. Στη τελευταία φάση του αγώνα δε, μπροστά στα μάτια του, γίνεται φάουλ για κίτρινη μάλιστα, υπέρ του Άρη, ακριβώς έξω από τη περιοχή του ΟΣΦΠ κι ο Μανούχος τι λέει; «Παίζεται να φύγουμε να πάμε σπίτια μας». Κάτι θυμίζει όλο αυτό, έτσι;

 • Θα περίμενε λοιπόν κάποιος μετά από αυτό, αφού κάλυψε απόλυτα τον Μανούχο όπως πλέον είναι απόλυτα αναμενόμενο ο Κλάτενμπεργκ, μετά να κοιτάξει λίγο διακριτικά να τον κρατήσει μακριά από αγώνες του ΟΣΦΠ. Έστω για την έξωθεν καλή μαρτυρία. Αμ δε...

 • Ο Μανούχος ορίζεται για το Απόλλων – ΟΣΦΠ με το καλημέρα στο 2022. Δε μπορεί να πάει, αντικαθίσταται από τον Τζοβάρα. Αλλά ο Μαρκ δε το βάζει κάτω. Ορίζει τον Μανούχο για το αμέσως επόμενο του ΟΣΦΠ! Αυτό που τελικά αναβλήθηκε, με τον Αστέρα στο Φάληρο.

 • Όταν ένας διαιτητής έχει εκτεθεί με τον τρόπο που εκτέθηκε ο Μανούχος στο ΟΣΦΠ – Άρης και λίγο μετά ο προϊστάμενος του, αφού τον έχει καλύψει απόλυτα, με επιμονή σχεδόν σε εμμονικό επίπεδο, θέλει να τον βάλει σε αγώνα του ΟΣΦΠ, τι ακριβώς μήνυμα θέλει να περάσει στους συναδέλφους του; Αναρωτιέμαι... Τα συμπεράσματα του υποθέτω, μπορεί να τα βγάλει ο καθένας.

 • Πως συνδέεται όλο αυτό με το Βόλος – Παναθηναϊκός; Στο Βόλο πήγαν κάποιοι Ολλανδοί διαιτητές που έφερε εδώ ο Κλάτενμπεργκ για το ΑΕΚ – ΠΑΟΚ.

 • Με αυτά που έγιναν με αυτούς πρωταγωνιστές, δύο πράγματα μπορώ να σκεφτώ μόνο. Πρώτον, πως πολύ καλύτερα που δεν έγινε το ΑΕΚ – ΠΑΟΚ. Γιατί κάτι μου λέει πως στην ΚΕΔ υπήρχαν πολύ... υψηλές φιλοδοξίες για το τι θα μπορούσε να συμβεί σε αυτό το ματς με πρωταγωνιστές τους εκλεκτούς τους και κατ' επέκταση τι επιπτώσεις θα μπορούσε να έχει στις εξελίξεις στη συνέχεια αυτό... Πιστεύω πως θα είχαμε μπάχαλο.

 • Το δεύτερο που πιστοποίησα στο Βόλο, είναι πως αποτελεί άμεση προτεραιότητα καθώς φαίνεται, το να βγει ο Άρης στην Ευρώπη από το πρωτάθλημα, είτε πάρει τους βαθμούς πίσω, είτε όχι. Το Βόλος – Παναθηναϊκός ήταν ένα κομβικό ματς σε αυτό το πλαίσιο. Πολύ κομβικό, αν σκεφτεί κανείς πως ακολουθεί και το ΠΑΟ – ΟΣΦΠ στο «καπάκι». Και νομίζω το πόσο κομβικό ήταν, το κατάλαβαν όλοι πλέον...

 

 

 

 

 

Ήρθαν για μπάχαλο στο ΑΕΚ – ΠΑΟΚ, βρέθηκε εναλλακτική «αποστολή»
EVENTS