MENU

Καλή χρονιά να έχετε όλοι. Με υγεία και ευτυχία για εσάς και τις οικογένειές σας. Εύχομαι μέσα από την ψυχή μου η Πρωτοχρονιά του 2023 να βρει άπαντες όπως πρέπει: γερούς, υγιείς. Να διασκεδάζουμε με φίλους και συγγενείς, να απολαμβάνουμε μουσικές και αγκαλιές, να ζούμε ξανά σε φυσιολογικούς ρυθμούς ρε αδερφέ. Μέχρι να έρθει εκείνη η άγια μέρα ας προσευχηθούμε να βγει ο πλανήτης νικητής στη μάχη με τον εχθρό που έχει τσακίζει τις ζωές μας την τελευταία διετία.

Όταν υπάρχουν τόσο σοβαρά θέματα στην καθημερινότητά μας είναι αυτονόητο πως δεν μένει πολύ χρόνος για να ασχοληθούμε με ανοησίες. Εκτός κι αν αυτές προέρχονται από ανθρώπους οι οποίοι υποτίθεται πως, λόγω θέσης, πρέπει να είναι προσεκτικοί στο δημόσιο λόγο τους.

Όταν όμως μιλάμε για τον Αδωνι Γεωργιάδη είναι, δίχως υπερβολή, μία… κατηγορία μόνος του! Ο άνθρωπος που έβαλε μπροστά τις… μπουλντόζες στο Ελληνικό την επομένη της εκλογικής νίκης της Νέας Δημοκρατίας, είναι αναμφισβήτητα ο ρέκορντμαν στις «κυβερνητικές κοτσάνες». Άλλες πιο light, άλλες πραγματικά επικίνδυνες. Όπως αυτή που ξεστόμισε πριν από λίγες ώρες.

«Οι εργαζόμενοι στην εστίαση να μην ανησυχούν. Η εστίαση είναι ο χώρος που δεν βρίσκει εργαζόμενους, με το κιάλι δεν βρίσκουν. Σε ένα μήνα-ενάμισι,  η πανδημία θα έχει τελειώσει, ο τουρισμός μας θα πάει καταπληκτικά φέτος. Η εστίαση δεν έχει κανένα πρόβλημα το 2022»!

Κι όμως, αυτό δεν το είπε δημόσια, στην τηλεόραση, κάποια χαρτορίχτρα, αλλά ο Υπουργός Ανάπτυξης. Ένα από τα κορυφαία στελέχη της σημερινής κυβέρνησης. Απευθύνθηκε σε ανθρώπους οι οποίοι κάνουν ουρές εκατοντάδων μέτρων για να μπορέσουν να υποβληθούν σε ένα δωρεάν τεστ, σε ανθρώπους που νοσούν (κάποιοι εξ αυτών βαριά στα νοσοκομεία), σε οικογένειες που έχουν χάσει δικούς τους ανθρώπους, σε εργαζόμενους οι οποίοι βρίσκονται ξανά χωρίς δουλειά.

Και τους είπε ο «γαλάζιος Νοστράδαμος» ότι η πανδημία θα έχει τελειώσει σε ένα-ενάμιση μήνα! Αυτός δεν πρέπει να είναι Υπουργός Ανάπτυξης του Μητσοτάκη, αλλά πρόεδρος στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Να ακούσουν στο εξωτερικό αυτή την επικίνδυνη μπαρούφα που ξεστόμισε και να πιστέψουν ότι ο Μητσοτάκης έχει βάλει στην κυβέρνηση κλόουν. Μόνο που ο συγκεκριμένος και με αυτή την «ιδιότητα» δεν διασκεδάζει αλλά εξοργίζει τον κόσμο.

Το τελευταίο πράγμα που σκέφτονται οι Ελληνες αυτή την ώρα είναι τι θα γίνει το καλοκαίρι. Μέρα μέρα πορευόμαστε. Με άγχος, ενίοτε με φόβο, με σοβαρότατες απορίες τι θα γίνει αν θα ανοίξουν τα σχολεία και τα Πανεπιστήμια, με ταλαιπωρία στα διαγνωστικά κέντρα και φυσικά με μόνιμη πληγή στην τσέπη, πέρα από την βασική αγωνία για την υγεία μας.

Βεβαίως υπάρχουν ξανά χιλιάδες συνάνθρωποί μας οι οποίοι είναι πάλι στην ανεργία και θα παλέψουν να ζήσουν οικογένεια με 534 ευρώ.

Τίποτα απ΄όλα αυτά δεν σεβάστηκε ξανά ο κ. Γεωργιάδης. Την εστίαση την… απογείωσε. Μόνο που δεν είπε ότι όλοι θα πλουτίσουν μέσα στο 2022!

Αλλά ο «γαλάζιος Νοστράδαμος» ξεπέρασε τον εαυτό του… ανακοινώνοντας «το τέλος της πανδημίας» μέσα στον Φεβρουάριο. Να είσαι γιατρός ή νοσηλευτής που έκανες Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά στο νοσοκομείο, να τον ακούς και να θέλεις πραγματικά να πετάξεις την τηλεόραση από το παράθυρο.

Δεκάρα δεν δίνω αν ο Αδωνις είναι της Νέας Δημοκρατίας. Θα μπορούσε να είναι του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ ή οποιουδήποτε άλλου κόμματος της μεταπολίτευσης. Είναι «μια κατηγορία πολιτικού» που νομίζει ότι προκαλώντας με φανφάρες μπορεί να πείθει κόσμο.

Ελπίζω μόνο να «μπλέκεται» όσο το δυνατόν λιγότερο στα ζητήματα του αθλητισμού. Κυρίως σε αυτά που αφορούν την κατασκευή των γηπέδων. Η Opap Arena βρίσκεται στην ολοκλήρωσή της και μέσα στο 2022 η ΑΕΚ θα την εγκαινιάσει, αλλά… καλό θα ήταν να μην την πιάσει στο στόμα του ο Γεωργιάδης γιατί ποτέ δεν ξέρεις τι γίνεται.

Για τον Βοτανικό από τη στιγμή που είπε κατηγορηματικά, στην τηλεόραση ξανά, ότι θα είναι έτοιμο το ποδοσφαιρικό γήπεδο τον Δεκέμβριο του 2023, το έργο πήγε ένα-δυο χρόνια πίσω. Τώρα που ξαναμπήκε στις ράγες καλό θα ήταν να του ψιθυρίσει ο Γεραπετρίτης να μην κάνει τον «ποδοσφαιρο-Νοστράδαμο» και να αφήσει τον Μπακογιάννη και τους άλλους που πραγματικά ΞΕΡΟΥΝ, να τρέξουν την υπόθεση.

Όσο για τη Νέα Τούμπα; Αν ακούσετε τον Γεωργιάδη να δηλώσει «έρχεται το Προεδρικό Διάταγμα» πραγματικά να ανησυχήσετε. Οσο δεν μιλάει γι αυτό, η λύση θα βρεθεί και το μεγάλο έργο για τον ΠΑΟΚ θα προχωρήσει το 2022!

Τα γήπεδα θα γίνουν, αρκεί να μην… το πει ο Άδωνις!
EVENTS