MENU

Μιλώντας στο OPEN, o project manager του νέου γηπέδου της ΑΕΚ τόνισε πως η «Ένωση« θα παίξει πιθανότατα τον πρώτο αγώνα της επόμενης σεζόν στην «Αγιά Σοφιά» και στάθηκε στο μεγάλο έργο της υπογειοποίησης.

«Η ακουστική του γηπέδου θα είναι μοναδική. Τριακόσια άτομα κάνουν μια φασαρία, φανταστείτε τι θα γίνεται από 31.000 ανθρώπους», ανέφερε στην κάμερα του OPEN, προτού τονίσει ότι το προσεχές διάστημα θα γίνουν κάποια test events και θα δοκιμαστούν και οι σουίτες. Επιπρόσθετα, σημείωσε ότι το χορτάρι θα είναι το τελευαίο «κομμάτι» στο... παζλ, για προφανείς λόγους, ενώ για την υπογειοποίηση ανέφερε ότι αποτελεί το πιο σημαντικό μέρος του έργου, καθώς θα επιτρέψει την ασφαλή πρόσβαση στο γήπεδο σε στυλ ευρωπαϊκών συνθηκών.

Διαβάστε αναλυτικά τα όσα είπε για το νέο γήπεδο της ΑΕΚ

Για τη χρονική διάρκεια του έργου και πότε θα παίξει η ΑΕΚ εκεί:

«Είχα στο νου μου ότι δεν πρόκειται να γίνει γρηγορότερα από 5 χρόνια, αλλά φυσικά δεν είχα φανταστεί ότι θα φτάσουμε στον 9ο χρόνο και όταν θα παραδοθεί τον Ιούλιο/Σεπτέμβριο θα είναι ένα δεκαετές έργο. Τη σεζόν 2022/23 η ΑΕΚ θα κάνει τα παιχνίδια της στη Νέα Φιλαδέλφεια και οι προσπάθειες όλων είναι για να γίνει και το πρώτο παιχνίδι της σεζόν εδώ. Πάντως είμαστε στο τελευταίο κρίσιμο 8μηνο, 9μηνο».

Για τις εκκρεμότητες που υπάρχουν ακόμα:

«Πρώτη φορά με βεβαιότητα σας λέω ότι δεν υπάρχει κανένα εμπόδιο αυτή τη στιγμή και καμία μεγάλη εκκρεμότητα. Από τα σοβαρά μεγάλα έργα αυτή τη στιγμή μένει να γίνει ο μηχανολογικός εξοπλισμός του γηπέδου, φυσικά ο χλοοτάπητας που επίτηδες θα είναι το τελευταίο που θα μπει και η διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου. Τις τελευταίες 30 μέρες θα γίνουν και μερικά test events, πρόσκληση ορισμένων ανθρώπων για τη λειτουργία των σουιτών, με 2 ή και 3 φιλικά παιχνίδια»

Για πιθανές σκέψεις να εγκαταλειφθεί το έργο λόγω δυσκολιών:

«Δεν πέρασε κατηγορηματικά το λέω ποτέ από το νου μας, όσο κι αν κουραστήκαμε, όσο κι αν ταλαιπωρηθήκαμε, να εγκαταλείψουμε αυτή τη μάχη. Και φυσικά στο τέλος δικαιωθήκαμε».

Για τα οφέλη όλης της ΑΕΚ από τη νέα έδρα της ποδοσφαιρικής ομάδας: 

«Το ερασιτεχνικό σωματείο της ΑΕΚ θα είναι ίσως ένα από τα μοναδικά ερασιτεχνικά σωματεία στην Ελλάδα που θα έχει ένα γήπεδο κόσμημα, χωρίς δανεισμό, χωρίς υποχρεώσεις».

Για την ακουστική του νέου γηπέδου: 

«Το τελικό γήπεδο θα είναι μοναδικό στην ακουστική του. Δηλαδή αν 300 άτομα κάνουν μια μεγάλη φασαρία, φανταστείτε τι θα γίνεται με 31.000 άτομα. Κι αυτό έχει να κάνει με τον σχεδιασμό του μπολ του γηπέδου και του σκεπάστρου, που είχε μια απροσδόκητα μεγάλη επιτυχία. Καταρχάς αυτό το γήπεδο θα πιστοποιηθεί με 4 αστέρια από την UEFA και τη Fifa, που σημαίνει ότι είναι ένα κατάλληλο γήπεδο για τελικούς ευρωπαϊκών διοργανώσεων. Με την ομορφιά και την ιδιαιτερότητα που έχει, και η FIFA και η UEFA θα το επιλέξουν στο μέλλον για τέτοιου είδους εκδηλώσεις και διοργανώσεις». 

Για πιθανές εκπλήξεις που μπορούν να περιμένουν οι φίλοι της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια και δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές:

«Υπάρχουν πολλά στοιχεία που δεν έχουν γίνει γνωστά, τα οποία σχεδιάζονται και είναι το αλατοπίπερο του έργου και θα τα δει ο κόσμος της ΑΕΚ όταν θα αρχίσει το γήπεδο να λειτουργεί».

Για το έργο της υπογειοποίησης: 

«Η υπογειοποίηση ολοκληρώνεται και κατά τη γνώμη μου θεωρώ πως είναι η μεγαλύτερη επιτυχία του συνολικού έργου. Γιατί εκτός του ότι δημιούργησε μια πλατεία 10 στρεμμάτων, η οποία θα αναδειχθεί σύντομα, θα έχουμε αδιάλειπτη κυκλοφορία και όταν γίνονται αγώνες ή άλλα γεγονότα και ασφαλή πρόσβαση στο γήπεδο. Αυτό το κομμάτι του έργου είναι αυτό που θα εκτιμηθεί περισσότερο από όλους στο μέλλον. Εδώ θα υπάρχουν συνθήκες ευρωπαϊκές, οι πιο μοντέρνες συνθήκες εργασίας για όλους». 

Τι είπε ο επικεφαλής της Dimand για το project του Βοτανικού

Στη συνέχεια, ο επικεφαλής της Dimand αναφέρθηκε και στο project του Βοτανικού, τονίζοντας: «Ο Ερασιτέχνης ΠΑΟ αυτή την στιγμή είναι μπροστά σε ένα έργο που λέγεται διπλή ανάπλαση και το οποίο έχει αναρίθμητα λιγότερες δυσκολίες από αυτές που είχε το γήπεδο της ΑΕΚ στο ξεκίνημα.

Ο Ερασιτέχνης κρατά την τύχη στα χέρια του. Η διπλή ανάπλαση είναι ένα πολύ ώριμο έργο. Θεσμικά και πολεοδομικά είναι όλα στην θέση τους. Ο Δήμος είναι πολύ υποστηρικτικός απέναντι στο έργο, το ίδιο και η κυβέρνηση. Το γήπεδο μπορεί να είναι σε λειτουργία μέσα στα επόμενα 3-5 χρόνια».

«Σε λειτουργία ο Βοτανικός σε 3-5 χρόνια - Από το πρώτο ματς της επόμενης σεζόν η ΑΕΚ στην Αγιά Σοφιά»
EVENTS