MENU

Η συνάντηση με τον Πλεύρη, δεν έβγαλε κάποιο αποτέλεσμα. Τι άκουσαν οι ομάδες της Super League; Πως αν είναι… καλά παιδάκια, από τις 16 Ιανουαρίου θα αυξηθεί το ποσοστό προσέλευσης του κόσμου στα γήπεδα. Οι επόμενες δύο εβδομάδες είναι κρίσιμες με λίγα λόγια. Τα ίδια και τα ίδια. Η ουσία είναι πως για δύο αγωνιστικές εβδομάδες, δικαίωμα εισόδου στα γήπεδα έχουν μόλις 1.000 άτομα. 

Ο υπουργός υγείας με αυτό τον τρόπο, ήρθε για λογαριασμό της κυβέρνησης να «σφραγίσει» την αλλοίωση του πρωταθλήματος. Αλλοίωση συνθηκών, αλλοίωση οικονομική, αλλοίωση που δεν αποκλείεται στο τέλος να διαφοροποιήσει ακόμη και τα δεδομένα της κατάταξης. 

Ξεκάθαρα ευνοημένοι της υπόθεσης, είναι οι μόνιμα παραπονούμενοι Άρης και Ολυμπιακός. Η ομάδα του Καρυπίδη επειδή θα παίξει στις 5 Ιανουαρίου στη Λεωφόρο με 1.000 άτομα στις εξέδρες. Σε ένα ματς που υπό νορμάλ συνθήκες, θα είχε γεμάτο γήπεδο. Και αγωνιστικά μπορεί να στοιχίσει σημαντικά στους Θεσσαλονικείς σε περίπτωση ήττας. 

Εξίσου ευνοημένος κι ο Ολυμπιακός. Γιατί την τελευταία μέρα των μέτρων (16/1) θα πάει κι αυτός στην έδρα του αιώνιου. Για το μεγάλο ντέρμπι. Το οποίο και θα διεξαχθεί στην ουσία κεκλεισμένων των θυρών. Γιατί τα 1.000 άτομα, είναι περισσότερο για να κοροϊδεύει η κυβέρνηση πως δεν έκλεισε τελείως τα γήπεδα. 

Περισσότερο χαμένος απ’ όλους, αυτονόητα ο Παναθηναϊκός. Δύο σημαντικά ματς θα τα δώσει χωρίς τον κόσμο του. Αυτόματα αγωνιστικά χάνει το τεράστιο πλεονέκτημα της έδρας. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Τα συνολικά έσοδα που θα είχαν οι Πράσινοι απ’ αυτές τις αναμετρήσεις, θα έφταναν και θα ξεπερνούσαν τις 500.000 ευρώ. Τη ζημιά ποιος θα την καλύψει; Προφανώς όχι το κράτος που απλά αποφασίζει και μετά αφήνει τους άλλους θα μαζεύουν τα κομμάτια που άφησαν πίσω τους…

Ο Παναθηναϊκός έπαιξε με άλλους όρους στο Βικελίδης και το Καραϊσκάκη και με άλλους θα φιλοξενήσει τις ίδιες ομάδες. Ποιος νοιάζεται θα πει κανείς και ποιος θα υπερασπιστεί τον Παναθηναϊκό; 

Η ΑΕΚ θα παίξει δυο ματς κεκλεισμένων με ΠΑΟΚ και Παναιτωλικό. Γιατί; Επειδή… έτσι είπαν οι «ειδικοί», που άλλα λένε σήμερα, άλλα αύριο, άλλα χθες. Ποιο ποδόσφαιρο τώρα σκέφτονται…

Προφανώς και πάνω απ’ όλα μετράει η υγεία. Είναι εξωφρενική όμως, η μόνιμη διάθεση της κυβέρνησης να προσπαθεί να πείσει πως μόνο τα γήπεδα ευθύνονται για την έκρηξη κρουσμάτων. Ακόμη πιο τραγικό, είναι το γεγονός πως το κράτος θεωρεί πως το πρόβλημα θα λυθεί αν πηγαίνουν 1.000 άτομα στις αθλητικές εγκαταστάσεις μετά τις γιορτές. 

Οι προτάσεις των περισσότερων ομάδων, έχουν λογική και φαντάζουν πιο νορμάλ μέτρα κυρίως για την αποφυγή της εξάπλωσης του ιού. Αλλά στην Ελλάδα, οι κυβερνώντες επιμένουν πως οι 1.000 στα γήπεδα-μόνο του Αγίου Ιωάννη τόσοι θα είναι στα ζαχαροπλαστεία-είναι η λύση για όλα!

Το Ελληνικό κράτος, ο υπουργός υγείας Θάνος Πλεύρης, ο υφυπουργός αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, βάζουν την υπογραφή τους στην αλλοίωση του πρωταθλήματος. Την οποία θα «στολίσουν» με τον μανδύα της υγειονομικής ανάγκης.  

Επίσημη αλλοίωση πρωταθλήματος με κυβερνητική απόφαση
EVENTS