MENU

Ο Αμπουμπακάρ Καμαρά του Άρη είχε καταγγείλει ότι δέχτηκε ρατσιστική επίθεση από την κερκίδα του ΟΦΗ στο παιχνίδι πρωταθλήματος την προηγούμενη Πέμπτη (16/12), ενώ για ρατσιστικές συμπεριφορές έκανε λόγο και ο Γιοχάν Μπεναλουάν, μετά το χθεσινό (23/12) παιχνίδι Κυπέλλου επίσης στο «Θ. Βαρδινογιάννης».

Χωρίς να απαντήσει στις καταγγελίες της προηγούμενης εβδομάδας, η νεοσύστατη και από του καταστατικού αποστρεφόμενη τον ρατσισμό Λέσχη Ομιλοφρενών «Μανώλης Ρασούλης» αποφάσισε να τοποθετηθεί συνολικά, καταδικάζοντας τους ποδοσφαιριστές του Άρη για εργαλειοποίηση του ρατσισμού και καταθέτοντας την δική της οπτική τον γεγονότων, αφήνοντας μάλιστα πολλά υπονοούμενα για σχέση μεταξύ Άρη και Ολυμπιακού.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Λέσχης:

«ΠΕΡΙ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ

Ως Λέσχη Φιλάθλων ΟΦΗ «ΛΕΣΧΗ ΟΜΙΛΟΦΡΕΝΩΝ – ΜΑΝΩΛΗΣ ΡΑΣΟΥΛΗΣ» ήδη από την ιδρυτική μας διακύρηξη κάναμε σαφές ότι καταδικάζουμε και πολεμάμε τον ρατσισμό σε κάθε έκφανσή του, παντού, με κάθε τρόπο, χωρίς αστερίσκους και «ναι μεν αλλά». Αν σε κάποιον δεν ήταν σαφές μέχρι τώρα, ευκαιρία να γίνει και σε αυτόν τώρα.

Στο ματς για το πρωτάθλημα στις 16/12, ο κύριος Καμαρά, δώρο στον άρη από τον ερυθρόλευκο κυρίο με τα γένια που μοιράζει δώρα στα καλά παιδιά, κατά την αλλαγή του, ως παίκτης μικρής ομάδας θεώρησε σκόπιμο και επαγγελματικό να στραφεί κατά του κόσμου που βρισκόταν στις κερκίδες του γηπέδου μας ο οποίος αποδοκίμαζε το βρώμικο παιχνίδι στο οποίο επιδίδονταν οι παίχτες του άρη, με ύψωμα του μεσαίου του δακτύλου και φτύσιμο προς τους φιλάθλους. Για υποστήριξη στον τραμπούκο «επαγγελματία» έσπευσαν μεταξύ άλλων ένας ακόμα «επαγγελματίας ποδοσφαιριστής», ο Τζέκο, ο οποίος ασταμάτητα και λυσσαλαία έβριζε τη κερκίδα, καθώς και κάποιος φαλακρός τύπος. Στην αρχή νομιζαμε από τη συμπεριφορά του «τύπου» ότι αυτός ήταν κάποιος μπράβος (του μπακάλη από τη Βέροια που παριστάνει τον ιδιοκτήτη; Του μεγάλου αφεντικού από τον πειραιά; Δεν ξέραμε εκείνη τη στιγμή), μετά διαπιστώσαμε ότι ήταν κι αυτός «επαγγελματίας ποδοσφαιριστής» του άρη και τον λένε Μπεναλουάν, ο οποίος επίσης θεώρησε ότι θα βοηθηθεί για να ξεπεράσει τη πλήξη που του προσφέρει το ζέσταμα του πάγκου με το να απειλεί, να βρίζει και να φτύνει οπαδούς στην κερκίδα. Ο σκοπός ξεκάθαρος και όχι άλλος από το να δημιουργηθεί ένταση στην κερκίδα που θα οδηγούσε σε τιμωρία της Ομάδας μας, τακτική που έχουν ακολουθήσει κατά το παρελθόν και άλλες μικρές ομάδες, όχι μόνο ο άρης. Αργότερα διαβάσαμε ότι ο «επαγγελματίας ποδοσφαιριστής» που ακούει στο όνομα «Καμαρά» έκανε λόγο για ρατσιστική επίθεση εναντίον του. Δε μπήκαμε καν στη διαδικασία να συζητήσουμε κατά πόσο χρειάζεται κάποια απάντηση.

Χθες 23/12, στον επαναληπτικό αγώνα για το κύπελο στο Γεντί Κουλέ, ο τύπος που δηλώνει «επαγγελματίας ποδοσφαιριστής» και ακούει στο όνομα «Μπεναλουάν» ενώ τον είχε πάρει ο ύπνος στον πάγκο τον οποίο κρατούσε ζεστό, ονειρεύτηκε ξανά ρατσιστική επίθεση και χρησιμοποίησε απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς για την πόλη του Ηρακλείου και τους κατοίκους της.

Εμείς ως Λέσχη Φιλάθλων του ΟΦΗ και πάλι δε θεωρούμε σκόπισμο να καταδικάσουμε τον ρατσισμό μέσω μίας ανακοίνωσης, τον ρατσισμό όπως είπαμε ξανά, εμείς τον καταδικάζουμε και τον πολεμάμε παντού και πάντα. Καταδικάζουμε όμως απερίφραστα την εργαλειοποίηση του ρατσισμού από τον κάθε ανύπαρκτο που ανακαλύπτει δράκους εκεί που δεν υπάρχουν αποσκοπώντας στη δημιουργία κλίματος, στο να πουλήσει οπαδιλίκι και να χαϊδέψει τα αυτιά των οπαδών της «ομάδας» του (λογοτεχνική αδεία, ως «ομάδα του» για τις ανάγκες του παρόντος κειμένου θεωρούμε αυτή της οποίας τον πάγκο ζεσταίνει, όχι αυτή από την οποία πληρώνεται). Τους οπαδούς που στα εντός της έδρας τους παιχνίδια των ομάδων μας για 90 λεπτά βρίζουν αισχρά, ρατσιστικά και τοπικιστικά όλη τη Κρήτη και τους κατοίκους της. Ο ΟΦΗ για εμάς είναι έτσι κι αλλιώς Μεγάλος, δε μας νοιάζουν τα τρόπαια, άλλωστε το τελευταίο μας είναι αρχαίο και ζούμε μια χαρά ξέρωντάς το, καιρός να το καταλάβετε και οι υπόλοιποι.

Λέσχη Φιλάθλων ΟΦΗ «ΛΕΣΧΗ ΟΜΙΛΟΦΡΕΝΩΝ – ΜΑΝΩΛΗΣ ΡΑΣΟΥΛΗΣ»

ΠΕΡΙ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ Ως Λέσχη Φιλάθλων ΟΦΗ «ΛΕΣΧΗ ΟΜΙΛΟΦΡΕΝΩΝ – ΜΑΝΩΛΗΣ ΡΑΣΟΥΛΗΣ» ήδη από την ιδρυτική μας διακύρηξη κάναμε...

Posted by Λέσχη Ομιλοφρενών Μανώλης Ρασούλης on Friday, 24 December 2021
Λέσχη Ομιλοφρενών Μανώλης Ρασούλης: «Καμαρά και Μπεναλουάν εργαλειοποιούν τον ρατσισμό»
EVENTS