MENU

Στα όρια… νευρικής κρίσης, οδηγεί τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ η παρατεταμένη περίοδος αγωνιστικής κρίσης που ταλαιπωρεί την ομάδα. Ένα σύνολο που κοστολογείται στα 50.000.000 ευρώ (αυτό είναι το μπάτζετ του ποδοσφαιρικού τμήματος), έχει 5 αγώνες χωρίς νίκη, γνωρίζοντας ήττες από ομάδες όπως ο Ατρόμητος και ο Ιωνικός (με κάθε σεβασμό τις αναφέρω, αναγνωρίζοντας μάλιστα την επιτυχία τους σε βάρος του Δικεφάλου).

Αναλύοντας με ρεαλισμό και ψυχραιμία την κατάσταση, καταλήγω σε κάποια συμπεράσματα. Είναι γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ και ο προπονητής του, δεν υπολόγισαν ότι οι πρωταθλητές του 2019, δεν θα μπορούσαν να είναι πρωταγωνιστές το 2021, χωρίς αυτό να αναιρεί την απόφαση να τους προσφέρει συμβόλαια που ενσωμάτωναν και την ευγνωμοσύνη για όσα είχαν ήδη πετύχει (Βαρέλα 1.100.000, Μπίσεσβαρ 850.000, Κρέσπο 700.000)

Ο ΠΑΟΚ παίζει με μίνιμουμ 4-5 απουσίες βασικών ποδοσφαιριστών, σε μια εποχή συνεχόμενων αγώνων και χωρίς δυνατότητα προπονήσεων για να αυξηθεί η ομοιογένεια.

Η ομάδα δεν έχει μείνει ανεπηρέαστη από την πίεση. Δυστυχώς σε σχέση με το 2019 η περιρρέουσα ατμόσφαιρα είναι πιο τοξική, αποτέλεσμα των αποτυχιών που καταγράφηκαν στις απόπειρες κατάκτησης του τίτλου μετά το 2019.

Ένα ακόμα γεγονός, είναι η απουσία του κατάλληλου ανθρώπου (σχετικό με το ποδόσφαιρο) που θα εξηγήσει πειστικά το πλάνο στον κόσμο και θα βοηθούν τον Λουτσέσκου να κρατά ανεπηρέαστα τα αποδυτήρια.

Η ανησυχία διογκώνεται καθώς υπάρχουν αμφιβολίες για το αν ο ΠΑΟΚ θα λειτουργήσει γρήγορα στην χειμερινή μεταγραφική περίοδο, με αρμονία μεταξύ των στελεχών και με στόχο το χτίσιμο μιας νέας ομάδας.

Είναι προφανές ότι τώρα πλέον, το λόγο έχει ο Ιβάν Σαββίδης. Είναι η ώρα του μεγαλομετόχου και προέδρου της ΠΑΕ, να υπενθυμίσει και στους πιο δύσπιστους, ότι όταν όλοι περίμεναν ότι ο ΠΑΟΚ θα διαλυθεί (Παππάς το 2016, απώλεια πρωταθλήματος το 2018), αυτός πήρε πάνω του την κατάσταση, δημιουργώντας μιας ομάδα που όταν έπεφτε σε τοίχο, έσπαζε ο τοίχος.

Λογική και αναμενόμενη η πίκρα για έναν κύκλο που κλείνει, απαράδεκτη η ισοπέδωση και η καχυποψία, απέναντι σε κάποιον που πληρώνει τα λάθη του και έχει βάλει πάνω από 300 εκ σε λιγότερο από 10 χρόνια.

Τώρα είναι η δική του ώρα για αποφάσεις και τομές, σε συνεργασία με τον προπονητή, ξεκάθαρες κουβέντες με τον κόσμο και στόχο την συσπείρωση που θα βάλει τις βάσεις για την δημιουργία μιας ομάδας που θα αντικαταστήσει τους «αήττητους» του 2019.

ΥΓ Αποτελεί καθήκον τόσο για τον Ρουμάνο προπονητή όσο και για τους παίκτες, (ανεξάρτητα από τις αποφάσεις και τις κινήσεις της ιδιοκτησίας) ειδικότερα τους παλιούς που έγραψαν ιστορία με την φανέλα του ΠΑΟΚ, να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν και με πράξεις –όχι με λόγια- να αλλάξουν την κατάσταση. Άμεσα. Όχι σε βάθος χρόνου. Τα περιθώρια είναι στενά και φτάνουν μέχρι την διακοπή των Χριστουγέννων.

Σε διαφορετική περίπτωση, θα έχει κάθε δίκιο η ιδιοκτησία να προχωρήσει σε ριζικές –ακόμα και… βίαιες- αλλαγές. Εγώ προσωπικά δεν μπορώ να δω άλλη λύση για μια ομάδα που κοστίζει πολλά εκατομμύρια ευρώ όπως προανέφερα αλλά δεν μπορεί να το αποδείξει σε καμία περίπτωση με τις εμφανίσεις της.

ΥΓ 1 Ποιοι θα αποφασίσουν για τον τρόπο ενίσχυσης της ομάδας, είναι το μεγάλο –και μονίμως αναπάντητο- ερώτημα. Είναι κρίμα για τον ΠΑΟΚ, απουσία τεχνικού διευθυντή, οι επιλογές να έχουν και πάλι την σφραγίδα ανθρώπων άσχετων με το αντικείμενο. Όπως έγινε και το καλοκαίρι υπό την ανοχή του Λουτσέσκου. Αυτό ήταν και το μεγάλο λάθος του Ρουμάνου προπονητή. Το γεγονός ότι συμβιβάστηκε ενώ θα μπορούσε να καταστήσει σαφές στην ιδιοκτησία ότι, η κατάσταση δεν εξελίσσεται σύμφωνα με τις επιθυμίες του και τις ανάγκες της ομάδας.

Μόνο ο Ιβάν μπορεί να βγάλει τον ΠΑΟΚ από το αδιέξοδο
EVENTS