Για όλους και για όλα μίλησε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο Γιώργος Δώνης.
Ο έμπειρος τεχνικός μίλησε για το ντέρμπι του ΟΑΚΑ ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό. Αναφέρθηκε στην εικόνα της Super League, ενώ αναφέρθηκε και στην Εθνική ομάδα.
Αναλυτικά μίλησε για:
το ντέρμπι: «Ήταν ένα περίεργο παιχνίδι. Η ΑΕΚ μπήκε δυνατά, είχε πλάνο στο τακτικό της κομμάτι να πιέσει στο δικό του μισό τον Παναθηναϊκό, ο οποίος δεν μπορούσε να αντιδράσει στα πρώτα δεκαπέντε λεπτά και για αυτό και υπήρχαν λάθη πάνω στο χτίσιμο του παιχνιδιού, με συνέπεια η ΑΕΚ να κάνει 3-4 ευκαιρίες. Νομίζω ότι κατά περίεργο τρόπο πολύ νωρίς επέλεξε γύρισε σε χαμηλά μέτρα η ΑΕΚ. Ο Παναθηναϊκός μετά την αλλαγή σχηματισμού το τελευταίο διάστημα, στο οποίο παίζει με τρεις χαφ στο κέντρο, έχει καλύτερη κυκλοφορία ο Παναθηναϊκός. Χωρίς, ωστόσο, στο πρώτο ημίχρονο να καταφέρει να κάνει καθαρές ευκαιρίες. Η καλύτερη ευκαιρία προήλθε από ένα γύρισμα του Χουάνκαρ, όπου ο Παλάσιος δεν μπόρεσε να βρει την μπάλα σωστά. Η μορφή του παιχνιδιού ήταν αυτή μέχρι το τέλος. Η ΑΕΚ δεν μπορούσε να αντιδράσει. Το περίεργο στο παιχνίδι της ΑΕΚ είναι ότι δεν έκανε πιεστική άμυνα, ούτε και στα χαμηλά μέτρα. Ο Άμραμπατ χαμηλά και ο Γκαρσία, όταν βγήκε ο Σιμάνσκι έγιναν λίγο χειρότερα τα πράγματα για την ΑΕΚ και ο Παναθηναϊκός είχε μέτρα και έκανε τις 2-3 μεγάλες ευκαιρίες. Είχε μεγάλη ευκαιρία στο 47’ η ΑΕΚ».
την αλλαγή στην εικόνα της ΑΕΚ: «Δεν μπορεί ένα πλάνο να μεταβάλλεται τόσο εύκολα στο δεκάλεπτο ή στο δεκαπεντάλεπτο. Άλλο ήταν το πλάνο από το ξεκίνημα έως το 15’ και στη συνέχεια από το 15’ έως το 45’. Το κομμάτι της ψυχολογίας είναι πολύ σημαντικό για τους παίκτες. Έκανε καλό παιχνίδι κόντρα στον Ολυμπιακό η ΑΕΚ. Είχε την πρωτοβουλία και την κατοχή της μπάλας, αλλά της πήγαν στραβά τα πράγματα. Όπως και κόντρα στον ΠΑΣ έκανε καλό παιχνίδι. Όταν υπάρχουν αυτά τα μεγάλα παιχνίδια και ξέρεις ότι είναι σημαντικό το αποτέλεσμα, λειτουργεί στο μυαλό των ποδοσφαιριστών και μπορεί να κάνεις βήματα προς τα πίσω».
την κατοχή της μπάλας από τον Παναθηναϊκό: «Αν δούμε σωστά το παιχνίδι μετά το τέταρτο ο Παναθηναϊκός δεν πήγαινε να κάνει τόσο μεγάλη κατοχή της μπάλας κοντά στο δικό του μισό. Διότι αυτό οδηγούσε σε λάθη. Νομίζω ότι υπήρχε οδηγία του προπονητή στον Μπρινιόλι, ώστε να μην γίνεται χτίσιμο του παιχνιδιού από την περιοχή. Πολλές φορές ο τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού σημάδευε με μεγάλη πάσα. Δημιουργεί και ψυχολογικό πόλεμο αυτό. Διότι ετοιμάζεσαι να πρεσάρεις και τελικά κάνεις μέτρα πίσω».
την εικόνα Ολυμπιακού, ΠΑΟΚ, Άρη και των υπόλοιπων ομάδων: «Στην αρχή της σεζόν έβλεπα ωραία πράγματα και ιδέες τις οποίες δεν είχα δει στην αρχή από τον Λουτσέσκου. Παρότι ήταν καλά δουλεμένες οι ομάδες του και στον ΠΑΟΚ και στην Ξάνθη παλιότερα. Είδα πιο σύγχρονα πράγματα. Ο ΠΑΟΚ έχει τεράστια θέματα αμυντικά. Στο θέμα της ποιότητας η καλύτερη ομάδα είναι ο Ολυμπιακός, όπως και να παίξει θα το πάρει το ματς. Δεν βλέπουμε συχνά ομάδα να παίζει σύστημα με δύο φορ και αυτό το κάνει ο ΠΑΣ και το κάνει καλά. Ο Άρης είναι σε ποιότητα πίσω από τον Ολυμπιακό και μαζί με την ΑΕΚ. Ο Παναθηναϊκός άλλαξε το σχέδιο του, συχνά συναντάει ομάδες με κλειστές άμυνες».
το ενδεχόμενο να αναλάβει την Εθνική: «Είχε γίνει κουβέντα όταν ήταν στην Εθνική ο Γιώργος Καραγκούνης, αλλά ανέλαβε ο Μαρκαριάν. Μιλούσε ο Μαρκαριάν για να αναλάβει την Εθνική, μιλούσα εγώ και ένας προπονητής της Φλαμένγκο. Έφυγε από το Περού ο Μαρκαριάν και στο Περού πήγε ο προπονητής της Φλαμένγκο. Τον προπονητή της Φλαμένγκο τον ήθελε η Αλ Χιλάλ, όπου πήγα εγώ. Θέλω κάποια στιγμή να προπονήσω την Εθνική Ομάδα αν μου δοθεί η δυνατότητα. Να δουλέψω σκληρά, ώστε να μπορέσω να έχω μια μεγάλη επιτυχία. Μια συμμετοχή στο Μουντιάλ ή στο πανευρωπαϊκό. Είναι μεγάλη ευθύνη αν είσαι προπονητής της Εθνικής, το συγκεκριμένο διάστημα θεωρώ ότι δεν είναι το κατάλληλο για εμένα. Όσο και να αγαπάω την Εθνική Ομάδα προτιμώ την καθημερινότητα. Όσο η Ομοσπονδία κινείται με οπαδικό χρώμα, είτε είναι κόκκινο, πράσινο είτε κίτρινο, δεν θα ήθελα να συμμετάσχω σε αυτό. Όποια ομάδα και να υποστηρίζει ο καθένας, η Εθνική δεν πρέπει να έχει οπαδικό χρώμα. Ένα μεγάλο παράδειγμα είναι η φυγή του Ζαγοράκη. Αν δεν μπορεί ο πρόεδρος δεν μπορεί να έχει τη δύναμη να περάσει πράγματα βάσει των αρμοδιοτήτων που έχει… Καλύτερα να απέχω σαν Γιώργος από κάτι τέτοιο».