MENU

Ο Στίβεν Τσούμπερ στα τελευταία δύο ματς τουλάχιστον της Ένωσης, με Ολυμπιακό και ΠΑΣ Γιάννινα, δεν μπόρεσε να αγωνιστεί σε υψηλούς ρυθμούς έντασης και σε σχέση με τη συνηθισμένη εικόνα του, πέρασε μάλλον απροσδόκητα απαρατήρητος. Αυτό είναι αλήθεια, αλλά στην ΑΕΚ δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή προβληματισμός. Ενώ και ο ίδιος ο παίκτης, που ξέρει τον οργανισμό του καλύτερα από τον καθένα, αντίστοιχα δεν προβληματίζεται. Φυσικά δεν... τρελαίνεται από τη χαρά του με την εικόνα στα δύο τελευταία ματς, ενδεχομένως και στο δεύτερο 45λεπτο με τον Απόλλωνα στη Ριζούπολη (έπαιζε με ενοχλήσεις), αλλά ξέρει πως είναι μια περίοδος που χρειάζεται απλά τη κατάλληλη διαχείριση για να μειώσει την επίδραση της φυσιολογικής κόπωσης.

Στην ΑΕΚ δεν υπάρχει αιφνιδιασμός, καθώς φυσικά παρακολουθούνται συνεχώς με τα ειδικά συστήματα που χρησιμοποιούνται, τα επίπεδα αντοχών του παίκτη και είναι φανερό κι από αυτές τις μετρήσεις, πως όπως περίπου αναμενόταν, είναι τώρα η περίοδος που βγαίνει στον Ελβετό διεθνή η επιβάρυνση όλων των προηγούμενων μηνών. Ο Τσούμπερ είναι στην κατηγορία των παικτών, που μετά από μια δύσκολη σεζόν όπως ήταν η περσινή, προετοιμάστηκαν κι αγωνίστηκαν σε πολύ υψηλή ένταση για το Euro. Η δε Ελβετία όπως αποδείχθηκε, δεν πήγε... για περίπατο στη διοργάνωση. Φάνηκε πολύ ανταγωνιστική, έφτασε μέχρι τα προημιτελικά, πέτυχε μια τεράστια πρόκριση επί της παγκόσμιας πρωταθλήτριας Γαλλίας και ο Στίβεν Τσούμπερ ήταν από τους μεγάλους της πρωταγωνιστές σχεδόν σε όλα τα ματς. Είναι ξεχωριστή περίπτωση για την ελληνική Super League 1 ο Τσούμπερ, καθώς δεν υπάρχει άλλος που να έπαιξε σε τέτοια ένταση και σε τόσο υψηλό επίπεδο ανταγωνισμόύ στο Euro.

Ωφελήθηκε από αυτό ο ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ στο πρώτο διάστημα της παρουσίας του εδώ, καθώς μπήκε... γκαζωμένος. Μάλιστα η εικόνα του ξεχώριζε σαν τη μύγα μέσα στο γάλα, σε μια περίοδο που η ΑΕΚ επί Μιλόγεβιτς δεν είχε υψηλούς ρυθμούς έντασης στο παιχνίδι της. Όχι τουλάχιστον για περισσότερο από κάποια μικρά διαστήματα. Και ο ίδιος και οι άνθρωποι της ομάδας, περίμεναν φυσικά πως θα έρθει η ώρα της «κοιλιάς» και το θέμα ήταν αυτό να έχει όσο το δυνατό μικρότερη επίπτωση στον ίδιο και στην ομάδα.

Η διαχείριση αυτής της κατάστασης είναι και το αντικείμενο των συζητήσεων του παίκτη με το τεχνικό τιμ και τους υπεύθυνους της ομάδας. Συζητήσεις που πάντως δεν είναι έξω από το νορμάλ επίπεδο της καθημερινότητας των επαφών εντός ομάδας, ούτε σηματοδοτούν κάποιου είδους «συναγερμό». Ωστόσο σε αυτές τις περιπτώσεις πάντα χρειάζεται και η συμμετοχή του ίδιου του ποδοσφαιριστή, ειδικά όταν μιλάμε για έναν τόσο έμπειρο σε υψηλό επίπεδο παίκτη, για να βρίσκεται ο δρόμος που θα οδηγήσει με τη μεγαλύτερη ασφάλεια στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Είναι δεδομένο πως χρειάζεται διαχείριση αυτή την περίοδο ο Τσούμπερ και ήδη αυτή η διαδικασία «τρέχει». Έγινε αλλαγή με τον ΠΑΣ, ακολουθεί ειδικό πρόγραμμα αποφόρτισης από χθες Δευτέρα (29/11) και στόχος άμεσα είναι να βελτιωθεί η κατάσταση ενόψει του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό την Κυριακή.


 


 

Ο Τσούμπερ είναι σε απόλυτα νορμάλ κατάσταση
EVENTS