Συγκεκριμένα, τα κρούσματα της νέας μετάλλαξης από τη Μποτσουάνα είναι όλα σχετιζόμενα με παίκτες και προσωπικό της ποδοσφαιρικής ομάδας της Λισαβώνας, όπως ανακοίνωσε η αρχή δημόσιας υγείας στη χώρα της Ιβηρικής.
Το περασμένο Σάββατο, ο αγώνας της Μπελενένσες με την Μπενφίκα στο «Εστάδιο Νασιονάλ» ξεκίνησε κανονικά αλλά ολοκληρώθηκε λίγο μετά την έναρξη του β΄ ημιχρόνου, καθώς τον διέκοψε ο διαιτητής Μανουέλ Μότα.
Οι φιλοξενούμενοι προηγούνταν ήδη στα πρώτα 45 λεπτά με 7-0, καθώς δεν έδειξαν οίκτο απέναντι στην ομάδα του Μπελέμ που παρατάχθηκε με μόλις 9 παίκτες, αποδεκατισμένη από τον κορωνοϊό.
Στην έναρξη του δεύτερου μισού, η Μπελενένσες εμφανίστηκε με επτά ποδοσφαιριστές, καθώς όπως δήλωσαν οι παράγοντές της δύο παίκτες είχαν τραυματιστεί.
Ύστερα από μερικά λεπτά στην επανάληψη ο τερματοφύλακας Ζοάο Μοντέιρο, που έπαιζε... μέσος λόγω των συνθηκών, έπεσε στο έδαφος λέγοντας ότι δεν μπορεί να συνεχίσει κι έτσι, βάσει του κανονισμού, ο Μότα διέκοψε τον αγώνα, αφού η Μπελενένσες έμεινε με έξι παίκτες.