Για το πρότζεκτ του νέου γηπέδου ποδοσφαίρου του Άρη και το τμήμα μπάσκετ μίλησε μεταξύ άλλων ο Λευτέρης Αρβανίτης στον ρ/σ Libero 107.4 FM.
Ο πρόεδρος του «κιτρινόμαυρου» Ερασιτέχνη ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται περί δώρου καθώς «ο Άρης δίνει πολλά περισσότερα από αυτά που παίρνει» από το ελληνικό δημόσιο.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο επικεφαλής του ΑΣ:
Για το ότι ο Άρης κέρδισε Παναθηναϊκό και Προμηθέα, αλλά έχασε σε θεωρητικά πιο εύκολα παιχνίδια: «Αυτό οφείλεται στο ότι είμαστε καινούρια ομάδα και νεανική μέσο όρο 24 ετών. Παιδιά που δεν έχουν παίξει σε άγρια λίγκα. Χάσαμε κάποια παιχνίδια στη λεπτομέρειες. Θα μπορούσαμε να τα έχουμε κερδίσει όλα. Παίζει ρόλο και η απειρία. Ιστορία, βαριά φανέλα που είναι δύσκολο να τη σηκώσεις. Την πίεση που νιώθουν οι αθλητές στο ''Nick Galis Hall''».
Για την πορεία της ομάδας: «Όλα τα παιδιά είναι μαχητές, έχουν τη νοοτροπία νικητή. Γι’ αυτό τους επιλέξαμε. Χάσαμε κάποια παιχνίδια και από άλλους παράγοντες. Ξέρουμε να φτιάχνουμε σύνολα όταν έχουν τη δυνατότητα. Λύσαμε τα ban και φτιάξαμε μια ομάδα για τον Άρη, οικονομική, αλλά που τον αντιπροσωπεύει».
Για τη δημιουργία της ομάδας: «Τα προηγούμενα χρόνια φτιάχναμε τέτοιες ομάδες. Οικονομικά και με νεαρά παιδιά. Εμείς είχαμε να διαχειριστούμε την προηγούμενη χρονιά που δεν είχαμε τη δυνατότητα να τα λύσουμε. Πιεστήκαμε πολύ εμείς από τους αθλητές, δεν μπορέσαμε να τα λύσουμε. Και την πατήσαμε φτιάχνοντας μια ομάδα με ban που δεν μπορέσαμε να τα λύσουμε».
Για την απόκτηση του Κέλι: «Καθυστερήσαμε λίγο στο θέμα του χηλού γιατί ψάχναμε έναν σαν το Κέλι που θα ταίριαζε με τους υπόλοιπους αθλητές. Η ομάδα δουλεύει σε μια ταχύτητα. Δεν μπορείς να πάρεις ένα παίκτη που δεν μπορεί να ανταποκριθεί. Κι ακούγαμε και από πάνω μετά ότι ο Κέλι δεν είναι ψηλός. Κι ο Μάσεϊ σε αυτό το ύψος ήταν. Λίγο μπάσκετ να βλέπουμε παιδιά».
Για το θέμα του νέου γηπέδου: «Ζητήσαμε μια συνάντηση με τον Περιφερειάρχη και τους δημάρχους, ώστε να δούμε τα επόμενα βήματα. Άποψή μας ήταν αυτό που αποφασίστηκε. Να συντάξουμε ένα μνημόνιο συναντίληψης και να υπογραφεί από όλα τα μέλη τον επόμενο μήνα. Μια ομάδα εργασίας από δύο μέλη από κάθε εμπλεκόμενο για να τρέξει τα θέματα. Βγήκε και το ότι οι δεσμεύθηκαν για ορισμένα πράγματα. Οπότε προχωράμε από δω και πέρα. Θέλει πάρα πολύ δουλειά, χρόνο και τρέξιμο. Μην νομίζουμε ότι είναι κάτι εύκολο και γρήγορο».
Για την ανταλλαγή των οικοπέδων: «Ο στόχος που έχουμε βάλει είναι μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου 2022 να τελειώσει η κυβέρνηση αυτό το θέμα. Παράλληλα χρειαζόμαστε κι εμείς αυτό το χρόνο για να είμαστε έτοιμοι. Πρέπει να τρέξουν τα πράγματα όπως μας τα έχουν υποσχεθεί. Δεν είναι στο χέρι μας. Θα πιέσουμε».
Για το ότι κάποιο μιλούν για «δώρο» στον Άρη: «Σίγουρα η αξία του Χαριλάου, 22 στέμματα στο κέντρο είναι πολλαπλάσιας αξίας από το οικόπεδο του ΟΑΕΔ. Οπότε προς όφελος του ελληνικού δημοσίου είναι αυτό, ούτως ή άλλως. Ένα δεύτερο, είναι προς όφελος της Θεσσαλονίκης μέσα στο κέντρο ένας μεγάλος χώρος πρασίνου, αν ενωθεί με το πάρκο δίπλα, μιλάμε για 39 στρέμματα πρασίνου. Άρα διπλό το κέρδος για την πόλη. Δεν νομίζω ότι υπάρχει θέμα συζήτησης αν συμφέρει ή όχι το κράτος. Θα δούμε στο τέλος πως θα είναι η τελική συμφωνία. Και θα αποδειχθεί ότι συμφέρει το ελληνικό δημόσιο να κάνει αυτή την ανταλλαγή. Δεν πρόκειται για κανένα δώρο. Ο Άρης δίνει πολλά περισσότερα από αυτά που παίρνει».
Για το χρονοδιάγραμμα έναρξης των εργασιών: «Ημερομηνίες δεν θα ήθελα να πω, θα το δούμε. Γιατί η γραφειοκρατία είναι μεγάλη που δεν μπορείς να υπολογίσεις. Όταν έχουμε να κάνουμε με το ελληνικό δημόσιο».
Για τα οφέλη του ΑΣ από το νέο γήπεδο: «Θα καταγραφούν όλα στο μνημόνιο συνεργασίας. Αν δεν συμφωνηθούν δεν μπορεί να προχωρήσει. Εμείς έχουμε βάλει κάποιους στόχους, θα συζητηθούν κι αν δεν συμφωνηθούν δεν θα προχωρήσουμε».
Καταλήγοντας τόνισε: «Το γήπεδο Χαριλάου μπορείς να το ομορφύνεις να του σουλουπώσεις, αλλά δεν μπορείς να κάνεις πολλά πράγματα και δεν σου δίνει τη δυνατότητα να εκμεταλλευτείς εμπορικούς χώρους».