MENU

Στον αθλητικό δικαστή της Super League απολογήθηκε το πρωί της Παρασκευής 5/11 η ΑΕΚ για όσα έγιναν στον αγώνα με τον Άρη.

Η Ένωση κινδυνεύει μόνο με πρόστιμο ενώ οι Δ. Μελισσανίδης, Χ. Παπαδημητρίου και Ι. Παπαδόπουλος με απαγόρευση εισόδου στο γήπεδο. 

Τόσο η δικηγόρος Ελευθερία Ρίζου αλλά και ο αντιπρόεδρος της ΑΕΚ Γιώργος Κοσμάς, χαρακτήρισαν «προκλητική» τη στάση του Άρη και κυρίως του διευθυντή του ποδοσφαιρικού τμήματος Δημήτρη Νιαρχάκου, ώστε η ΑΕΚ να τιμωρηθεί με αποκλεισμό έδρας για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, που ακολουθεί την 10η αγωνιστική στις 21/11.

«Θεωρούσαμε και δυστυχώς δικαιωθήκαμε ότι ο Άρης ήρθε για να τιμωρηθούμε εν όψει του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, οι σχέσεις τους άλλωστε είναι άριστες. Ο πάγκος του Άρη ήταν περισσότερο όρθιος παρά καθιστός. Το γήπεδο έβραζε επειδή έβλεπε ότι η προκλητική στάση του Άρη έμενε ατιμώρητη. Περίμενα στη φυσούνα στο ημίχρονο για να προλάβω τις προκλήσεις και να μην τσιμπήσουμε και τιμωρηθούμε ενόψει Ολυμπιακού. Γι' αυτό κατέβηκε και ο Μελισσανίδης. Ο βοηθός προπονητής του Άρη κατευθυνόμενος στην φυσούνα έβριζε προς την εξέδρα. Δεν έχει καταγραφεί πουθενά αυτό, μια σπίθα αρκούσε για να εκραγεί η κατάσταση. Λειτουργήσαμε πυροσβεστικά, ο Νιαρχάκος ήταν η πέτρα του σκανδάλου. Στο ημίχρονο έβγαλαν εμπρηστική ανακοίνωση με 20.000 κόσμο στο γήπεδο που μπορούσε να ενημερωθεί για το περιεχόμενο της» τόνισε ο αντιπρόεδρος της ΑΕΚ Γιώργος Κοσμάς.

Η δικηγόρος Ελευθερία Ρίζου συμπλήρωσε. «Το παράπονο μου ειναι ότι δεν είναι εδώ ο Άρης. Αυτή η σκηνοθεσία ήταν για να τιμωρηθούμε και να παίξουμε χωρίς κόσμο με τον Ολυμπιακό. Ο Μελισσανίδης στο ημίχρονο ήθελε να προλάβει τους παίκτες για να μην απαντήσουν στις προκλήσεις».  

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης και οι Χ. Παπαδημητρίου, Ι. Παπαδόπουλος, κατηγορείται για είσοδο στον αγωνιστικό χώρο ενώ έχει κληθεί και για το άρθρο του ΚΑΠ που απαγορεύει είσοδο στα αποδυτήρια των διαιτητών. Από την ΑΕΚ ειπώθηκε ότι δεν μπήκε ποτέ στον αγωνιστικό χώρο αλλά ήταν στα όρια της φυσούνας ώστε οι παίκτες του να μην απαντήσουν στις προκλήσεις ενώ για τα αποδυτήρια ότι ήταν στον διάδρομο και μάλιστα, παρουσιάστηκε απόφαση της Εφέσεων της ΕΠΟ σύμφωνα με την οποία ο διάδρομος των αποδυτηρίων δεν είναι αποδυτήρια.

«Ο Μελισσανίδης φοβόταν αυτό που όλοι είχαμε καταλάβει»

«Ο διάδρομος αυτός εξυπηρετεί τους πάντες. Η στάση του Άρη ήταν προκλητική, σε όλο τον αγώνα οι άνθρωποι του πάγκου ήταν όρθιοι και ο 4ος δεν επέβαλε την τάξη. Ήταν όρθιοι και προκαλούσαν για να δημιουργήσουν επεισόδια. Η εκτιμηση είναι ότι ήρθαν για να δημιουργήσουν επεισόδια. Με τέτοιες ανακοινώσεις όπως αυτή στο ημίχρονο και τέτοια προκλητική συμπεριφορά είναι αναμενόμενο ότι κάποιος θα ενδώσει στην πρόκληση. Όλη αυτή η σκηνοθεσία ήταν για να τιμωρηθούμε και να παίξουμε χωρίς κόσμο με τον Ολυμπιακό. Ο Μελισσανίδης κατέβηκε στο ημίχρονο για να προλάβει τους παίκτες να μην απαντήσουν στις προκλήσεις. Φοβόταν αυτό που όλοι ειχαμε καταλάβει. Το είχε καταλάβει και  Βράνιες και τους μάζεψε για να τους συνετίσει. Δεν έκανε καμία φραστική επίθεση ο Μελισσανίδης, έτρεξε για να προλάβει την έξοδο των παικτών». τόνισε η Ελευθερία Ρίζου.

Ο αντιπρόεδρος της ΑΕΚ, Αλέξης Αλεξίου ισχυρίστηκε... «Ο Μελισσανίδης ήταν στα επίσημα. Κατέβηκε από τα σκαλιά στην εξέδρα, άνοιξε το πορτάκι και βρέθηκε στον χώρο της εισόδου στη φυσούνα. Βρέθηκε στα όρια της φυσούνας. Δεν συνιστά είσοδο στον αγωνιστικό χώρο, πολύ δε περισσότερο δεν υφίσταται προσέγγισης στα αποδυτήρια των διαιτητών. Δεν υπήρχε επαφή με τους διαιτητές».

Ο Διευθυντής Επικοινωνίας της ΠΑΕ, Ανδρέας Δημάτος, κατέθεσε. «Στο ημίχρονο ήμουν στη φυσούνα και διαπίστωσα την ένταση από τις διαμαρτυρίες των ανθρώπων του Άρη. Υπήρχε πολύ έντονο κλίμα. Κατά τη διάρκεια του α' ημιχρόνου ο Νιαρχάκος είχε έρθει και χειροκροτούσε ειρωνικά μπροστά από τον πάγκο της ΑΕΚ. Ο φόβος του Μελισσανίδη ήταν ότι εξαιτίας της συμπεριφοράς του Νιαρχάκου, μπορούσαν να γίνουν επεισόδια».

ΑΕΚ: «Προκλητικός ο Άρης, η σκηνοθεσία ήταν για να τιμωρηθούμε ενόψει Ολυμπιακού»
EVENTS