MENU

Διαβάστε παρακάτω αποσπάσματα από την αρθρογραφία των σημερινών αθλητικών εφημερίδων...

ΤΑΣΟΣ ΤΣΑΤΑΛΗΣ - ΩΡΑ ΤΩΝ ΣΠΟΡ

Παρέμβαση είχαμε κι από έτερη εμβληματική φυσιογνωμία της ομάδας, τον Ντέμη. Που είπε για τον Μάνταλο, πως στην θέση του θα είχε φύγει. Πρώτα απ' όλα είναι λίγο άκυρη η χρονική συγκυρία που έκανε την τοποθέτηση. Ο Μάνταλος είναι σε φάση αγωνιστικής ανόδου σαφέστατης. Είτε ξεκινάει στην ενδεκάδα όπως στο Αγρίνιο, είτε μπαίνει ως αλλαγή όπως με τον Ατρόμητο. Επίσης υπήρξαν κάποιες πολύ καλές στιγμές του Μάνταλου με την εξέδρα την Κυριακή. Ο Ντέμης χωρίς προφανή λόγο επανέφερε στο προσκήνιο ένα θέμα που αυτή την περίοδο δεν κυριαρχεί. Δεν το έκανε με πρόθεση σίγουρα, ωστόσο σίγουρα θα ήταν προτιμότερο να είχε σκεφτεί λίγο καλύτερα πως το φεγγάρι για ΑΕΚ και Μάνταλο δεν είναι κακό.

Επιπλέον καταλαβαίνουμε όλοι τι εννοεί ο Ντέμης, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε κάτι σημαντικό. Η σχέση μιας ομάδας με παίκτες της σημαντικούς, δεν χτίζεται αποκλειστικά βάσει της σχέσης με την κερκίδα. Που στην περίπτωση του Μάνταλου με εξαίρεση ένα πραγματικά ατυχέστατο περιστατικό με μια παρέα στο ΟΑΚΑ που παρέσυρε και τους υπόλοιπους με την Βελέζ, με τον γηπεδικό κόσμο της ΑΕΚ ποτέ δεν είχε θέμα. Και το τονίζουμε το γηπεδικό, επειδή είμαστε στην εποχή των social, που ο κάθες πικραμμένος μπορεί να εμφανίζεται να διαμορφώνει τάσεις.

Εδώ ολόκληρος Μανωλάς που δεν φόρεσε στην καριέρα του ολόκληρη φανέλα άλλης ομάδας και αντιμετώπιζε απίστευτη αμφισβήτηση και σε εποχή που δεν υπήρχαν social. Έπρεπε να φύγει; Έκανε καλά ή όχι που έμεινε; Δικαιώθηκε ή όχι; Γιατί θυμίζω πρώτη φορά πρωταθλητής στέφθηκε αφού είχε συμπληρώσει μια δεκαετία γεμάτη στην πρώτη ομάδα της ΑΕΚ. Και στη συνέχεια κατέκτησε άλλα τρία, πήρε ακόμη ένα κύπελλο, Σούπερ Καπ κι έπαιξε στο Champions League με την ΑΕΚ.

Ο Μάνταλος έχει περάσει δυσκολίες, δεν λέω. Αλλά φοράει το περιβραχιόνιο ολόκληρης ΑΕΚ. Έχει περάσει δύο τραυματισμούς πολύ σοβαρούς με την ΑΕΚ να στέκεται δίπλα του με τον πιο έντονο και χαρακτηριστικό τρόπο που μπορεί να στηρίξει σύλλογος παίκτη του που αντιμετωπίζει ατυχίες. Μπορεί ενδεχομένως το προσωπικό σκεπτικό, ο χαρακτήρας του Ντέμη, να οδηγεί περισσότερο σε αρνητική αντίδραση σε αυτές τις περιπτώσεις (άλλωστε πήγε να φύγει το καλοκαίρι του 1998 και τελικά έφυγε το καλοκαίρι του 2003), αλλά του Μάνταλου δεν φαίνεται να είναι ακριβώς το ίδιο.

ΝΙΚΟΣ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΣ – LIVE SPORT

“Απερίσπαστος” από τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις, ο Παναθηναϊκός προετοιμάζει το ματς της Τρίπολης με τη μεγαλύτερη δυνατή προσοχή. Ξέρει πως είναι από τα πιο κρίσιμα, όχι γιατί ο Αστέρας είναι φέτος τίποτα σπουδαίο, αλλά επειδή εκεί θα προσπαθήσει πρώτη φορά να βάλει εκτός έδρας γκολ και να νικήσει. Οι τεσσάρες και οι πεντάρες στο γήπεδο της Λεωφόρου δεν θα έχουν κανένα πρακτικό αντίκρισμα στη συνολική φετινή πορεία αν δεν αρχίσει να παίρνει παιχνίδια μακριά από το γήπεδό του. Αυτά θα του δώσουν την αναγκαία αυτοπεποίθηση για να προχωρήσει. 

Έτσι όπως έχουν έρθει τα πράγματα, το κυνήγι του αποτελέσματος αποτελεί προτεραιότητα, καθώς κανείς από το γκρουπ της κορυφής δεν διαθέτει την πολυτέλεια να χάνει βαθμούς όπως κι αν παίζει. Ειδικότερα ο Παναθηναϊκός είναι περίπου υποχρεωμένος πλέον να νικάει και μακριά από το γήπεδό του με καλές εμφανίσεις. Πέρα από τα βαθμολογικά οφέλη, δεν υπάρχει άλλος τρόπος για να ξανακερδίσει τον κόσμο του μετά από τόσα και τόσα χρόνια/ Γιατί αυτό είναι ακόμη ζητούμενο.

ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΡΠΕΤΟΠΟΥΛΟΣ – ΤΑ ΝΕΑ

Χθες απορρίφθηκε η έφεση που είχε ασκήσει ο Ολυμπιακός κατά της απόφασης του αθλητικού δικαστή που τον τιμώρησε να αγωνιστεί χωρίς κόσμο με τον ΠΑΟΚ.

Η Επιτροπή Εφέσεων έκρινε ότι η ποινή που του επιβλήθηκε ήταν η μικρότερη με βάση το παράπτωμα και δεν εξέτασε την έφεση. Το αστείο (και το σκανδαλώδες…) στην προκειμένη περίπτωση είναι ότι η πρωτοβάθμια απόφαση φαίνεται να εμπεριέχει μια ποινή που μοιάζει «φωτογραφική»: ο Ολυμπιακός τιμωρήθηκε όσο χρειαζόταν για να μην μπορεί να κάνει έφεση!

Αν είχε τιμωρηθεί με δύο αγωνιστικές, έφεσή του θα συζητιόταν κανονικά. Θα συνέβαινε το ίδιο κι αν του είχε επιβληθεί πρόστιμο μεγαλύτερο των 15 χιλιάδων ευρώ. Τον τιμώρησαν με μια αγωνιστική και 13 χιλιάδες ώστε να μην υπάρχει δυνατότητα έφεσης. Η απόφαση πρέπει να λειτουργήσει ως μάθημα – για την ακρίβεια ως μάθημα που οι άνθρωποι του πρωταθλητή πρέπει να ξαναθυμηθούν. 

Τα δύο χρόνια που προηγήθηκαν ο Ολυμπιακός έπαιζε σε άδειο γήπεδο- όπως κι όλες οι ομάδες. Φαίνεται ότι όλοι είχαν ξεχάσει πως πριν από το υποχρεωτικό κλείσιμο των γηπέδων, ένας τρόπος για να γίνεται δύσκολη η ζωή της ομάδας, είναι αποφάσεις σαν αυτή που πήρε για τα καπνογόνα ο αθλητικός δικαστής της Λίγκας. 

Κάνω μια πρόβλεψη: δεν θα τιμωρηθεί καμία άλλη ομάδα μέχρι το τέλος της σεζόν μολονότι καπνογόνα θα ανάβουν σε όλα τα γήπεδα της Ελλάδας…

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΕΓΓΛΙΔΗΣ – ΦΩΣ

Οι αλλαγές του δεν ήταν οι πρέπουσες και οι εντολές του το ίδιο. Όπως και οι εσωτερικές κινήσεις που θα έπρεπε να κάνει και δεν έκανε στη διάρκεια της επανάληψης και της εντυπωσιακής επιστροφής του Βόλου στη διεκδίκηση και τελικά στην κατάκτηση του αποτελέσματος.

Πλέον για τον Ρουμάνο τα δύο επόμενα ματς δεν έχουν απλώς χαρακτήρα μεγάλης κρισιμότητας για την ομάδα του αλλά μπορεί να είναι καθοριστικά και για τον ίδιο. Με ταξίδια και δύσκολες μάχες κόντρα σε πανίσχυρα κλαμπ, όπως είναι η Κοπεγχάγη στον ευρωπαϊκό όμιλο και ο Ολυμπιακός στο ελληνικό πρωτάθλημα. 

Ακόμη πιο ισχυρά στις έδρες τους , με κόσμο ή χωρίς. Κάτι που επίσης για τον ΠΑΟΚ δεν ισχύει φέτος, δηλαδή η δύναμη της έδρας. Από την Τούμπα περνούν σχεδόν όλοι και στη συνέχεια ο Λουτσέσκου χρειάζεται να κάνει υπερβάσεις, ώστε να φέρει το πράγμα στα ίσα. Θα μπορέσει στη Δανία και στο Φάληρο να πετύχει το ίδιο;

ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΕΛΑΚΗΣ – SPORTDAY

Έχω την εντύπωση πως ο Ραζβάν Λουτσέσκου, μετά την κατραπακιά απ' τον Βόλο, τα είχε κάπως χαμένα. Δεν αναφέρομαι τόσο στη δήλωσή του για τους παίκτες που δεν ήταν... μπάσταρδοι ώστε να πάρουν τη νίκη, όσο στις αναφορές του για αποτέλεσμα-σοκ. Ήταν σοκαριστικό για τον ίδιο να δεχτεί η ομάδα του τρία γκολ σε ένα ημίχρονο και να ισοφαριστεί. Ήταν όμως σοκ και για τους οπαδούς του ΠΑΟΚ να παρακολουθούν την ομάδα τους να μην μπορεί να κρατήσει τη νίκη, ενώ βρισκόταν μπροστά στο σκορ με τρία γκολ διαφορά. 

Είναι σαφές πως ο -πάντα μελετημένος- Ρουμάνος κόουτς πιάστηκε αδιάβαστος. Υποτίμησε τις δυνατότητες του Βόλου. Θεώρησε περισσότερο πιθανό τα τέσσερα να γίνουν πέντε κι έξι. Δεν πέρασε από το μυαλό του ότι θα μπορούσε να γίνει τέτοια ζημιά κι όταν άρχισε να το αντιλαμβάνεται δεν πρόλαβε αιφνιδιασμένος να κάνει κάτι ώστε να το αποτρέψει. Βλέποντας ότι ο ΠΑΟΚ έπαιζε επιθετικά, θεώρησε ότι κάποια στιγμή θα έμπαινε και το πέμπτο ώστε να “κλειδώσει” τη νίκη, αλλά ούτε την επίθεση του Βόλου εκτίμησε σωστά, ούτε τις αδυναμίες της δικής του άμυνας υπολόγισε. Κάπως έτσι την πάτησε. Το σοκ στο οποίο αναφέρθηκε, είναι κυρίως δικό του. 

ΑΡΙΣ ΝΙΚΟΛΑΚΗΣ - METROSPORT

Η ευέλικτη δράση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ συνάμα επέβαλε το κρυστάλλινο δίκαιο της. Κι επήλθε ηρεμία! Με σαφέστατες προοπτικές επιτάχυνσης του μεγαλεπήβολου έργου και για τον ΠΑΟΚ και βέβαια, επιμένουμε, για τη Θεσσαλονίκη. Οι εξαγγελίες του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ΔΕΘ - όπως αναφέρεται και στην ανακοίνωση - κατέστησαν αφετηρία εξελίξεων. Ανέλαβε πρωτοβουλίες ο Ιβάν Σαββίδης. Το Μέγαρο Μαξίμου καθόρισε την απ' ευθείας επαφή του με τον ΠΑΟΚ. Έθεσε στο περιθώριο Λευτέρη Αυγενάκη και Διοίκηση του Σταδίου. Έγιναν ενημερωτικές συναντήσεις στελεχών του Ομίλου του Ιβάν Σαββίδη με υπουργούς και κυβερνητικά στελέχη. Και το νερό μπήκε πάλι στο αυλάκι!

Απλά, η δυναμική του κόσμου του ΠΑΟΚ είναι τέτοια ώστε να καθορίζει ακόμη και σε θαλασσοταραχές τον ορθό πλου ανάμεσα σε τόσου υφάλους και σκόπελους. Μαζί με τη δυναμική είναι και το κουμάντο που κάνει στο θέμα αυτό ο Ιβάν Σαββίδης. Όλα κι όλα. Τα του Καίσαρος τω Καίσαρι...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

*Για να διαβάσετε ολόκληρο ένα άρθρο θα πρέπει να απευθυνθείτε στο περίπτερο της γειτονιάς σας. Ενισχύοντας την εφημερίδα που εκτιμάτε περισσότερο, δίνετε πνοή στην πολυφωνία του Τύπο.

SDNA Google news
ΜΑΘΕΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ - ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ SDNA logo ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Πρωινός Τύπος (20/10): «Σκανδαλώδης απόφαση για Ολυμπιακό - Άκυρο του Ντέμη για Μάνταλο»
EVENTS