MENU

Η ευθύνη που ανέλαβε μεγάλη. Ο ίδιος δείχνει έτοιμος και αποφασισμένος να πετύχει. Ο Κώστας Γεωργιάδης μίλησε στην «K» για τον Ηρακλή της νέας εποχής και οριοθέτησε τους ρεαλιστικούς στόχους της ομάδας που φέτος επιστρέφει και πάλι στις επαγγελματικές κατηγορίες συμμετέχοντας στον Βόρειο όμιλο της SL2.

«Αυτό που μπορώ να υποσχεθώ είναι ανεξαρτήτως αποτελεσμάτων η ομάδα του Ηρακλή θα κάνει δύο πράγματα. Το ένα είναι πως θα πεθαίνει μέσα στο γήπεδο. Θα δίνει τα πάντα. Κι αυτό το μέταλλο υπάρχει ήδη στην ομάδα μας. Το δεύτερο θα είναι να κάνει ξανά υπερήφανους όλους όσοι στηρίξουν αυτή την ομάδα, αυτή τη νέα προσπάθεια. Και αυτό το είδε ο κόσμος και στις Σέρρες στο παιχνίδι του κυπέλλου που παρά το γεγονός πως η ομάδα ηττήθηκε στην τελευταία φάση του αγώνα, οι παίκτες τα έδωσαν όλα. Κι αυτό θα κάνουν πάντα. Αυτό είναι δέσμευση μου», είπε αφοπλιστικά και με περίσσια σιγουριά. Κάθε αρχή και δύσκολη λένε και αυτό το γνωρίζει καλά ο Έλληνας τεχνικός του Ηρακλή, αλλά και οι άνθρωποι που απαρτίζουν τον σύλλογο.

Κι αυτός είναι ο λόγος που θέλουν να κάνουν προσεκτικά βήματα. Να αποφύγουν τα λάθη του παρελθόντος και να «χτίσουν» πάνω σε υγιείς βάσεις και θεμέλια μια ομάδα που θα πρωταγωνιστεί τα επόμενα χρόνια. «Πρώτος στόχος είναι να βάλουμε βάσεις στο νέο μας οικοδόμημα. Είναι μία επανεκκίνηση. Ουσιαστικά χτίζουμε ξανά από την αρχή τα πάντα. Αυτό θέλει υπομονή. Ισορροπία. Και καθόλου βιασύνη. Στόχος είναι να φτιάξουμε μία ομάδα άκρως ανταγωνιστική και να βάλουμε τα θεμέλια και τις βάσεις για να υπάρχει και του χρόνου Ηρακλής. Πρέπει να φτιάχνουμε συνθήκες και να βελτιώνουμε καθημερινά πράγματα», είπε και πρόσθεσε: «Η φετινή θα είναι μια χρονιά που θα προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε ξανά τον Ηρακλή. Ήδη έχουμε δημιουργήσει ένα σύνολο με νεαρά παιδιά, χωρίς πολλές μεταγραφές. Η έλλειψη αδειοδότησης μας ανάγκασε να κινηθούμε σε παίκτες Έλληνες νεαρής ηλικίας και αυτό είναι κάτι που μας αρέσει. Είναι σημαντικό να πείσουμε όλους πως η χρονιά θα είναι δύσκολη και θα είναι μια σεζόν δημιουργίας και βάσεων για τις επόμενες. Αυτό ζητάμε και θέλουμε και θα πρέπει να στηριχτεί. Εμείς θέλουμε δίπλα μας υποστηρικτές της προσπάθειάς μας και όχι ανθρώπους που θα αμφισβητούν αυτό που κάνουμε».

Ο ίδιος αποφεύγει να δίνει υποσχέσεις, όμως έδωσε ένα στίγμα για το τι να περιμένει ο κόσμος του Ηρακλή από την ομάδα. «Θέλουμε βήμα-βήμα να δημιουργήσουμε κάτι αντάξιο της ιστορίας του συλλόγου. Δεν μπορώ να υποσχεθώ πως θα κερδίσουμε όλους τους αντιπάλους. Θα ήταν ψέμα να το κάνω. Πάντως ο κόσμος του Ηρακλή αυτό που θα βλέπει θα του αρέσει και θα τον εκφράζει».

Ο Κώστας Γεωργιάδης γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα πως η πρόκληση και η ευκαιρία που έχει μπροστά του αποτελεί γι' αυτόν το μεγαλύτερο στοίχημα της καριέρας του και δεν θέλει με τίποτα να το αφήσει να πάει χαμένο. «Για μένα αποτελεί ύψιστη τιμή να είμαι προπονητής του Ηρακλή. Είναι ο μεγαλύτερος σύλλογος που είχα ποτέ. Από μόνο του το όνομα σου δημιουργεί κίνητρο. Σίγουρα και βάρος. Εμένα η ευθύνη μου αρέσει όμως, δεν με βαραίνει. Θέλω την πίεση, για μένα είναι κίνητρο και την απολαμβάνω κάθε μέρα».

Τη φετινή προσπάθεια του Ηρακλή σε διοικητικό επίπεδο θα την στηρίξει ο Στράτος Ευγενίου που είναι και ο χρηματοδότης της προσπάθειας. Ο κόουτς Γεωργιάδης, όλα αυτά τα χρόνια από τη θητεία του στην Τρίγλια, έχει «χτίσει» μαζί του μια σχέση που βασίζεται σε αμοιβαία εμπιστοσύνη. «Τα προηγούμενα χρόνια φτιάξαμε μια δυνατή σχέση με τον κ. Ευγενίου. Υπάρχει μία αμοιβαία εμπιστοσύνη. Αυτό μου δίνει ασφάλεια. Ταυτόχρονα πέρα από τον κ. Ευγενίου και οι άνθρωποι του Ηρακλή με το πάντρεμα που έγινε δείχνουν το πόσο ταυτίζονται οι απόψεις μας.

Υπάρχει εμπιστοσύνη και αυτό το εισπράττω. Είναι πολύ σημαντικό στη δουλειά μας να έχεις γνώση και να νιώθεις την ασφάλεια». Με το πρωτάθλημα να αποτελεί μέχρι και σήμερα ερωτηματικό για το πότε θα ξεκινήσει ο 41χρονος προπονητής, δεν έκρυψε τη δυσαρέσκειά του... «Το να μην γνωρίζουμε πότε θα ξεκινήσει ένα πρωτάθλημα δεν είναι καλό για κανέναν. Για εμάς, για τον κόσμο. Δεν μπορούμε να οργανώσουμε τίποτα. Δυστυχώς έχουμε συνηθίσει την ανοργανωσιά του ελληνικού ποδοσφαίρου και προσπαθούμε να είμαστε όσο πιο έτοιμοι μπορούμε. Οι αγώνες όμως δείχνουν το επίπεδο που βρίσκεσαι ως ομάδα και τους θέλουμε. Σίγουρα ο επιπλέον χρόνος μας δίνει την ευκαιρία να βελτιώσουμε αδυναμίες που έχουμε, αλλά θέλουμε να αγωνιστούμε και μακάρι να γίνει αυτό σύντομα».

Γεωργιάδης: «Η ευθύνη και η πίεση για μένα είναι κίνητρο»