MENU

Η λογική του «αν κάτι δε μαθαίνεται, είναι σα να μην έχει γίνει», βασιλεύει στην Ελλάδα. Την ακολουθούν ακόμη κι αυτοί που δεν πρέπει. Όσοι ορίζουν τις τύχες του ίδιου του τόπου με τον έναν ή τον άλλο τρόπο. Οπότε δε μιλάμε απλά για λάθος. Πρόκειται για πολιτικά «εγκλήματα». Τα οποία-όπως πάντα-γυρίζουν στις πλάτες του κόσμου. 

Έχουμε αναφερθεί πολλάκις στον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση χειρίζεται τα γηπεδικά ζητήματα των συλλόγων πλην Ολυμπιακού. Ακόμη κι αν δεν αναφέρουμε ομάδες, το πως χειρίζεται το κράτος τις περιπτώσεις αθλητικών εγκαταστάσεων που επιβαρύνουν τις τσέπες μας στο τέλος της ημέρας. Την ίδια ώρα, σχεδόν καθημερινά «σκάει» και μια πληροφορία που αφορά τη σχέση ΣΕΦ-Ολυμπιακού. 

Η ευκολία με την οποία παραχωρείται όποια έκταση/εγκατάσταση/δραστηριότητα έχει να κάνει με το ΣΕΦ, αποδεικνύει πως προφανώς μιλάμε για άλλο κράτος. Δεν μπορεί η πολιτεία που χειρίζεται όλες τις υπόλοιπες εγκαταστάσεις και αποκλειστικά υψώνει εμπόδια και καθυστερεί τα πάντα, να διαχειρίζεται και αυτές του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας. 

Από τη στιγμή που έγινε υφυπουργός αθλητισμού ο Λευτέρης Αυγενάκης (ο οποίος ορίστηκε απ’ τους πολιτικούς προϊσταμένους του φυσικά), το ΣΕΦ λειτουργεί ως περιοχή κι εγκατάσταση εξυπηρέτησης του σωματείου που ονομάζεται Ολυμπιακός. Ξαφνικά τοποθετήθηκε υπεύθυνη η Χριστίνα Τσιλιγκίρη, πρώην στέλεχος του Ερασιτέχνη ΟΣΦΠ και αποτυχημένη ως υποψήφια βουλευτής (δεν εξελέγη). Ως διά μαγείας, απ’ τα πρώτα πράγματα που έκανε ήταν να διαχειριστεί τις οφειλές της ΚΑΕ Ολυμπιακός. Κανείς ποτέ δεν έμαθε τι συνέβη τελικά. Διακανονίστηκαν; Πληρώθηκαν; Χαρίστηκαν; Όποια κι αν ήταν η εξέλιξη, το κρυφτό συνεχίζεται. 

Το ΣΕΦ έγινε μέχρι και σημείο διοργανώσεων πάρτι, από οργανωμένους του Ολυμπιακού και καλεσμένους Σέρβους υποστηρικτές του Ερυθρού Αστέρα. Κανείς δεν ασχολήθηκε με το πώς επετράπη κάτι τέτοιο, ή με το ποιος πλήρωσε τα… σπασμένα. Φανταστείτε απλά να ακούγατε ένα ωραίο πρωινό, πως κάποιος επέτρεψε να γίνει πάρτι ΠΑΟΚτσήδων και οπαδών της Παρτιζάν στο «Καυτανζόγλειο», Παναθηναϊκών και φίλων της Ρόμα στο κλειστό του ΟΑΚΑ, ΑΕΚτζήδων και Μασσαλώνστο Στάδιο του ΟΑΚΑ. 

Στη δεύτερη σάλα του ΣΕΦ (αυτή με τα σύγχρονα χρονόμετρα που βλέπουν στο YouTube αν μετράνε τα καλάθια), αγωνίζεται το μπάσκετ γυναικών του Ολυμπιακού. Πριν λίγες ώρες αγωνίστηκε στη μεγάλη σάλα του ΣΕΦ για το EuroCup. Με τι μίσθωμα δίνεται στον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό; Άγνωστο. 

Προ ημερών έγινε γνωστό πως χαρίστηκε οικόπεδο-«φιλέτο» στην περιοχή του ΣΕΦ, για να φτιάξει το σωματείο του Πειραιά κολυμβητήρια. Τι θα κερδίσει το κράτος απ’ αυτό; Ποτέ δεν έγινε γνωστό. 

Τώρα μάθαμε μέσω του SDNA, πως κάποια τμήματα των ποδοσφαιρικών ακαδημιών του Ολυμπιακού, μεταφέρθηκαν στο γήπεδο που υπάρχει στο ΣΕΦ. Τώρα ποιος το κανόνισε, ποιος συμφώνησε, με τι αντάλλαγμα, επανερχόμαστε στο μη ρωτάτε πολλά. 

Οι αθλητικοί χώροι υπάρχουν για να δίδονται προς χρήση του αθλητισμού. Ισχύει για όλα τα σωματεία αυτό; Κι αν ισχύει, πχ το ΟΑΚΑ γιατί κάθε χρόνο συντηρείται κάθε χρόνο από τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ;

Αν είναι έτσι, χαρίστε το κιόλας το ΣΕΦ να τελειώνουμε. Και τη θάλασσα απ´ έξω, σιγά το πρόβλημα. Όχι κομμάτι κομμάτι όπως τώρα, ολόκληρο μια κι έξω. 

Κρυφά πάντα, επειδή στο φως δε βγαίνει τίποτα απ’ όλα αυτά απ’ όσους θα έπρεπε. Την κυβέρνηση, τη διοίκηση του ΣΕΦ, το σωματείο. Η ζωή έχει διδάξει πως όσα συμβαίνουν στο σκοτάδι, συνήθως δεν πρεσβεύουν τη διαφάνεια. Είναι λογικό να υπάρχει τουλάχιστον σκεπτικισμός με όλη αυτή τη χαριστική διάθεση του κράτους. 

Ο Λευτέρης Αυγενάκης, δεν έχει βρει χρόνο ούτε για ένα ποστάρισμα απ’ αυτά που του αρέσουν. Γύρω απ’ τα θέματα που αφορούν το ΣΕΦ. Ο υφυπουργός αθλητισμού θα έπρεπε να είναι ο πρώτος που θα είχε πρεμούρα να βγάλει στο φως και να ενημερώσει για όλα. Λόγω της λατρείας που έχει στην προβολή κι όχι στη διαφάνεια προφανώς. Απ’ τη στιγμή που το αποφεύγει, απλά γιγαντώνει τη βεβαιότητα του κόσμου, πως ανέκαθεν ο ρόλος του ήταν όχι η ανάπτυξη και η βοήθεια του αθλητισμού, αλλά η σκανδαλώδης εύνοια σε όλα τα επίπεδα, του μοναδικού σωματείου που δεν έχει πρόβλημα μαζί του. 

Σε λίγο θα δώσουν και τη θάλασσα γύρω από το ΣΕΦ…
EVENTS