MENU

 

 • Αν η ΑΕΚ είχε και τους δύο βαθμούς στο Ηράκλειο, η πρώτη πεντάδα αγώνων στο πρωτάθλημα θα είχε κλείσει περίπου ιδανικά. Η Τούμπα, το λέγαμε και πριν το ματς, δεν ήταν ποτέ στην ιστορία νίκη που απαιτούσες, για κανέναν από τους τρεις μεγάλους Αθήνας – Πειραιά. Ακόμη περισσότερο τα τελευταία χρόνια.

 • Η νίκη στο Αγρίνιο εξασφάλισε μια διακοπή ήρεμη, αλλά η ηρεμία έχει πολλές εκδοχές. Δεν μιλάμε γι' αραλίκι και χαλάρωση με τη σκέψη πως εντάξει είμαστε. Η ηρεμία είναι καλή με την προϋπόθεση πως είσαι σε εγρήγορση και ψάχνεσαι συνεχώς. Για το πως θα φτιάξεις τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις για το υπόλοιπο.

 • Τους συγκεκριμένους βαθμολογικούς στόχους προσωπικά τους αποφεύγω επιμελώς φέτος. Όποιος διαβάζει τα πονήματα μου το ξέρει. Στο κάτω – κάτω ποτέ η ΑΕΚ δεν γίνεται να ξεκινήσει μια σεζόν, με εξαίρεση το 2012-2013 και η επιτυχία ή η αποτυχία, να μη κριθούν με όρους πρωταθλητισμού.

 • Αλλά όπου και να βάλεις τον πήχη, είναι κυρίως μια χρονιά που δεν πρέπει να πάει χαμένη. Πρέπει κάτι να φτιάξεις μέσα σε αυτή, κάτι να αφήσει σα βάση για την επόμενη σε κάθε περίπτωση. Κάνεις μια προσπάθειας μετάβασης από το χάλι της προηγούμενης σεζόν που δεν άφησε τίποτα κι αυτή που τρέχει τώρα είναι το πρώτο και κρίσιμο βήμα.

 • Οτιδήποτε σου προκαλεί ανησυχία, αμφιβολία, κρίση εμπιστοσύνης, πρέπει να το κοιτάς καλά, να το ξεψαχνίζεις. Η ΑΕΚ με την περσινή σεζόν ειδικά απώλεσε το περιθώριο, για κάτι που φαίνεται «θολό, να λέει φέτος «δεν πειράζει, άστο να δούμε πως θα πάει κι ανάλογα...».

 • Οπότε η σχετικά καλούτσικη βαθμολογική συγκομιδή και κυρίως η νίκη στο Αγρίνιο, φέρνει μια ηρεμία που στο δικό μου μυαλό, αλλά πιστεύω και στο μυαλό των ανθρώπων της ομάδας, είναι ευκαιρία για ψύχραιμη ως και ψυχρή εκτίμηση προσώπων και καταστάσεων.

 • Φαίνεται πως μέχρι τον Γενάρη θα χρειαστεί διαχείριση προβλημάτων που θα αφορούν κια την ραχοκοκαλιά της ομάδας. Λίγο η όχι ως τώρα καλή παρουσία του Λε Ταλέκ, πολύ η απώλεια του Γαλανόπουλου, λίγο οι αμφιβολίες για το πόσο καλά θα είναι ο Σίμο, λίγο τα προβλήματα που εμφανίζονται με τον Σιμάνσκι, συνθέτουν ένα τοπίο στην άξονα της μεσαίας γραμμής που σίγουρα θα χρειαστεί διαχείριση και να βγάλεις... από τη μύγα ξύγγι, για να αντέξεις.

 • Λέω ένα από τα ζητήματα. Ως παράδειγμα για το γεγονός πως μπροστά μας έχουμε θέματα για τα οποία πρέπει να είμαστε σίγουροι πως θα γίνει το καλύτερο δυνατό στη δύσκολη διαχείριση τους.

 • Έχουμε πίσω μας ένα διάστημα τεσσάρων μηνών που δουλεύει η ομάδα. Έχουμε την Βελέζ, έχουμε δοκιμασίες στο πρωτάθλημα σε διαφορετικά επίπεδα δυσκολίας, έχουμε δείγματα επαρκή απ' όλες τις πλευρές δηλαδή. Και τώρα μια ευκαιρία να τα εκτιμήσουμε, να γίνει μια αποτίμηση, να δούμε αν μπορούμε να νιώσουμε εμπιστοσύνη για την συνέχεια ή χρειάζεται σκέψη. Αυτό τουλάχιστον θεωρώ εγώ.

 • Πάμε στα γενικότερα... Αυτό που δεν κατάλαβα ποτέ από τον Ιούλιο του 2019 που... με πολιορκητικό κριό τον Αυγενάκη στη θέση του υφυπουργού Αθλητισμού, γίνεται μια προσπάθεια να πειστούμε πως η ΕΠΟ αποτελεί πρόβλημα για το οποίο χρειάζεται λύση, είναι ποιο στο διάολο είναι το πρόβλημα.

 • Ποιο ήταν πριν το μεγάλο πρόβλημα κι όλοι μιλούσαν για ανάγκη αλλαγής; Η αξιοπιστία. Το να ξέρεις πως στην Ελλάδα το πρωτάθλημα το παίρνει ο καλύτερος, χωρίς αμφιβολία. Που έδρευε ο μηχανισμός που μας οδηγούσε στο να θεωρούμε μη αξιόπιστα τα πρωταθλήματα ως το 2016; Στην ΕΠΟ. Τότε συνιστούσε πρόβλημα η ΕΠΟ λοιπόν. Πρόβλημα το οποίο λύθηκε.

 • Πρόβλημα είναι η ΕΠΟ πλέον, μόνο για όσους είχαν συνηθίσει μέσω αυτής να κάνουν το απόλυτο κουμάντο, να ρυθμίζουν τα πάντα εκτός γηπέδου και μέσα σε αυτά να περιμένουμε απλά να επιβεβαιωθει... η προεργασία που είχε γίνει στα διάφορα κέντρα και παράκεντρα. Και δεν την διαθέτουν πλέον ως μέσο για να πετύχουν τους συγκεκριμένους σκοπούς.

 • Αν η αθλητική ηγεσία σήμερα θεωρεί πως εκεί πρέπει να επιστρέψουμε, τότε μόνο έτσι εξηγείται η μόνιμη πρεμούρα με την ΕΠΟ. Τουλάχιστον μέχρι και την υιοθέτηση της Ολιστικής Μελέτης. Για να ξέρουμε τι λέμε. Μετά και την Ολιστική Μελέτη δεν υπάρχει κανένας λόγος να είναι η ΕΠΟ στο επίκεντρο.

 • Η μόνιμη λύσσα να υπάρξει κάποια έξωθεν παρέμβαση ακόμη και κυβερνητική, για κάθε γελοίο λόγο που ανακαλύπτουν, είναι και γραφική, αλλά και προκλητική για τη νοημοσύνη μας. Απλά.

 • Προκλητικό για τη νοημοσύνη μας είναι και κάτι άλλο. Να ακούς ως επιχείρημα κατά του δικαίου της τιμωρίας του ΟΣΦΠ, πως μέχρι τώρα δεν είχε επιβληθεί τέτοια ποινή για πυρσούς και πως το πρωτοβάθμιο της Λίγκας έχει βγάλει μια αποφαση σκάνδαλο.

 • Μια ουσιαστική λεπτομέρεια για να μη μας τρελάνουν τελείως: Οι ίδιοι πανηγύρισαν με χαρακτηριστικό τρόπο, το γεγονός πως πλέον οι τακτικοί δικαστές στα πειθαρχικά όργανα του ποδοσφαίρου, διορίζονται απευθείας από την κυβέρνηση και δεν περνούν από την Γ.Σ της ΕΠΟ, όπως γινόταν μέχρι πρότινος. Άρα αν υπάρχει σκάνδαλο εδώ, από που πηγάζει;

 • Γιατί η ΕΠΟ πλέον δεν έχει καμιά σχέση ούτε με την επιλογή των δικαστών, ούτε φυσικά με την λειτουργία των πειθαρχικών οργάνων των δικών της ή της Λίγκας. Και το ξέρουν καλά.

 • Κι αφού μιλάμε για πρωτοφανείς αποφάσεις... Η ΑΕΚ τιμωρήθηκε όχι μόνο με αποκλεισμό έδρας, αλλά και με μείον τρεις βαθμούς, για το εντός έδρας ντέρμπι με τον ΟΣΦΠ τη σεζόν 2018-2019. Είχε λήξει 1-1. Η ΑΕΚ βρέθηκε από τρεις βαθμούς από την κορυφή, στους έξι. Με αυτή την απόφαση. Και ήταν η αφετηρία για την πολύ κακή συνέχεια που υπήρξε.

 • Ξέρατε εσείς κανέναν δικαστή που πριν από αυτό να είχε τιμωρήσει με μείον τρεις ομάδα για επεισόδια εκτός γηπέδου, που κανείς δεν τα πήρε χαμπάρι μέσα στο γήπεδο και κανένα πρόβλημα δεν προκάλεσαν στην ομαλή εξέλιξη του ματς; Γιατί μιλάμε για πρωτοφανείς αποφάσεις...

 • Και που είστε; Οι δικαστές τότε εκλέγονταν στην Γ.Σ της ΕΠΟ. Για να καταλάβετε που φθάνει το μέγεθος της ψευδολογίας και της παραπλάνησης της προπαγάνδας.

SDNA Google news
ΜΑΘΕΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ - ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ SDNA logo ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Στην ΑΕΚ χρειάζεται μεγάλη σκέψη η συνέχεια...
EVENTS