MENU

Την Κυριακή στο Αγρίνιο με τον Παναιτωλικό, ο Κλεμάν Μισελέν έκανε την καλύτερη του εμφάνιση ως τώρα με την ΑΕΚ. Μια ολοκληρωμένα πειστική παρουσία, με ισορροπία ανάμεσα σε άμυνα κι επίθεση. Ακόμη πιο σημαντικό, το γεγονός πως ήρθε αμέσως μετά το ματς στην Τούμπα, με τον Μισελέν να γίνεται στόχος στην κριτική, αν και ήταν σαφές πως σε μια γενικά κακή από πλευράς τακτικής προετοιμασίας και διαχείρισης του ματς ΑΕΚ, ο Μισελέν δεν είχε τα απαραίτητα στηρίγματα, απέναντι στο στοχευμένο παιχνίδι του αντιπάλου.

Δεν είναι τυχαίο, πως μετά το ματς, υπήρξαν συζητήσεις των ανθρώπων της ομάδας με τον Λιβάι Γκαρσία, ακριβώς για το συγκεκριμένο παιχνίδι και τη υποστήριξη που δεν είχε ο Γάλλος που έπαιζε πίσω του. Παρόλα αυτά, ο Μισελέν σε καμιά περίπτωση δεν έχασε τελείως τον έλεγχο, όπως έχουμε δει να γίνεται στο παρελθόν σε παρόμοιες περιπτώσεις με ποδοσφαιριστές που κάλυψαν κατά καιρούς την θέση και ειδικά με αντίπαλο τον Μπίσεσβαρ. 

Ο 24χρονος Γάλλος δεξιός μπακ χαφ έχει συμπληρώσει πέντε 90λεπτα στο πρωτάθλημα. Είναι μαζί με τους Στάνκοβιτς, Τζαβέλλα και Βράνιες, οι μόνοι που έχουν κάνει αυτή την επίδοση. Και σίγουρα δεν είναι τυχαίο. Μη ξεχνάμε πως στη θέση του αποκτήθηκε και ο Λάζαρος Ρότα στην προθεσμία για τους ελεύθερους ποδοσφαιριστές, ενώ στο ρόστερ υπάρχει ακόμη και ο Μιχάλης Μπακάκης. Δηλαδή αν είχε εκτιμηθεί πως υπάρχει ζήτημα με την ως τώρα παρουσία του Μισελέν, δυνατότητα για να δοκιμαστεί κι άλλος, υπήρχε. 

Παρουσιάζει ο Μισελέν μια πολύ νορμάλ εξέλιξη παιχνίδι με παιχνίδι. Νορμάλ εξέλιξη για παίκτη που αγωνίζεται για πρώτη φορά στο ελληνικό πρωτάθλημα, για πρώτη φορά γενικώς εκτός Γαλλίας. Δεν πατάς ένα κουμπί κι από τη μια στιγμή στην άλλη προσαρμόζεσαι από ένα από τα κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, στο ελληνικό. Κι ο Μισελέν στην Ligue 1 πέρσι, έπαιζε. Δεν κοίταζε απλά. Συμπλήρωσε 28 επίσημες συμμετοχές με την Λανς, ενώ όταν υπέγραφε στην Ένωση η χρηματιστηριακή του αξία με όρους transfermarkt, ήταν στα 2,5 εκατομμύρια. 

Από την αρχή βέβαια έγινε αντιληπτό πως έχουμε να κάνουμε με έναν παίκτη με ξεκάθαρα αθλητικά προσόντα και γενικά αθλητική υποδομή, σοβαρή παρουσία στο γήπεδο, με σταθερό πάτημα στο χορτάρι. Επίσης γίνεται αντιληπτό παιχνίδι με παιχνίδι, πως ο Μισελέν σε μια ομάδα που θα αρχίσει να αποκτά σταθερές στην τακτική της συμπεριφορά, θα ανέβει ακόμη περισσότερο. Προς το παρόν αμυντικά υπάρχει θέμα και με την υποστήριξη που έχει από τον παίκτη μπροστά του. Στο Αγρίνιο που ο Λιβάι Γκαρσία για μεγάλο διάστημα υποστήριξε πιο υπεύθυνα τον συμπαίκτη του, είδαμε και τον Μισελέν πάρα πολύ βελτιωμένο. Επίσης επιθετικά, ενώ είναι σαφές πως έχει τις κινήσεις με τις οποίες δίνει το απαραίτητο πλάτος και την επιλογή πάσας στην επίθεση, η ομάδα ακόμη δεν έχει καταφέρει να το αξιοποιήσει. Δεν είναι εκρηκτικός με τον τρόπο που είδαμε να είναι ο Μοχαμαντί και να επιβάλλει κατά κάποιο τρόπο από μόνος του, το να παίξει η ομάδα με αυτόν. Κι επιθετικά, είναι θέμα συνολικής τακτικής βελτίωσης να αξιοποιηθούν καλύτερα τα ανεβάσματα του Μισελέν.

Σε κάθε περίπτωση στην ομάδα υπάρχει απόλυτη ικανοποίηση από την ως τώρα εξέλιξη στην εικόνα του Μισελέν και η αίσθηση πως τα καλύτερα με τον Γάλλο, είναι μπροστά μας. 

 

Ανεβαίνει ο Μισελέν, ικανοποίηση στην ΑΕΚ