MENU

Νικά ο Ολυμπιακός, έρχεται ισοπαλία, χάνει. Αποτελέσματα που μεταβάλλονται στα ντέρμπι που διεξάγονται στο «Καραϊσκάκης». Την έδρα των Πειραιωτών. Το μόνο που δε θα μεταβληθεί ποτέ, είναι οι συνθήκες που επικρατούν στο συγκεκριμένο γήπεδο. 

Τι είδαμε κόντρα στον Παναθηναϊκό; Θα πει ο ένας για τακτικές, ο άλλος για πάθος, ο τρίτος για συγκεκριμένους παίκτες. Καλά όλα αυτά, όμως ας πάμε στην ουσία. Το «ζουμάκι» των αναμετρήσεων στο Φαληρικό γήπεδο. Εκεί κοντά στα χαρισμένα οικόπεδα των κολυμβητηρίων για όσους δεν είναι από Αττική και δεν ξέρουν. 

Τα ντέρμπι του «Καραϊσκάκης» δεν έχουν συγκεκριμένο χαρακτηρισμό. Είναι ένα πακέτο συστατικών αντι-ποδοσφαιρικής λογικής και εντελώς λάθος εννοούμενης «μαγκιάς». Άλλοτε είναι χειρότερα, άλλοτε ηπιότερα, αλλά πάντα είναι εκεί. Αυτό το Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός δεν αποτέλεσε εξαίρεση. 

* Όσοι πυρσοί είναι έτοιμοι να λήξουν σε όλες τις βάρκες του Πειραιά, πάντα φτάνουν στο «Καραϊσκάκη». Έτσι έγινε και τώρα. Προκάλεσαν τη γνωστή καθυστέρηση, συνολικά ένα εικοσαλεπτάκι. Καλά είναι, άλλες φορές έχει πάει και χειρότερα το πράγμα. Φυσικά η ανομία για πολλοστή φορά θα επικρατήσει. Άντε κάνα πρόστιμο και η ζωή συνεχίζεται μέχρι το επόμενο ντέρμπι. Αν έχει περισσότερα μποφόρ, θα τα… πουλήσουν κι ως Ευρωπαϊκό αέρα που έφεραν για να διώχνει την κάπνα. 

* Ανακοίνωση στο τέλος κατά των όσων άναψαν καπνογόνα. Στο μοναστήρι! Πως πέρασαν μέσα άραγε; Η ευθύνη είναι ή όχι της ΠΑΕ; Άλλοτε βέβαια περνούσαν όπλα (αεροβόλα), άλλοτε μιλούσαν για διδαχές ήθους. Τώρα εκτοξεύεται απειλή κατά των 50 ότι δεν θα ξαναπατήσουν γήπεδο. Με ποιον τρόπο; 

* Αν δεν το καταλάβατε, στο γήπεδο αυτή τη φορά ήταν ο Λάγιος Ντέταρι. Ο Ούγγρος που ήταν όντως παικταράς. Μεταγραφάρα θα ήταν, αν προερχόταν από λεφτά επενδυτή, χορηγών, ή κάποιου γαύρου τέλος πάντων. Με τα κλεμμένα λεφτά της Τράπεζας Κρήτης επί Κοσκωτά, αγοράστηκε ο Ντέταρι. Κι όμως, αντί να τον κρύβουν, αντί να ντρέπονται για αυτή την ιστορία, τον επιδεικνύουν κιόλας. Η μεγαλύτερη ίσως μεταγραφή της εποχής, έγινε με κλεμμένα λεφτά και την επιδεικνύουν στη βιτρίνα… 

* Ο Πέδρο Μαρτίνς δεν μπορεί να ξεχαστεί. Άλλη μια απόδειξη του τι σημαίνει Ολυμπιακός, τι νοοτροπία έχει, πως γουστάρει να κερδίζει, τι προσωπείο βάζει αλλά και ποιο εμφανίζει όταν αγχωθεί. Ένας προπονητής που θα έκανε μέχρι και τον Περέιρα να ντρέπεται με τις δηλώσεις και την «επίθεση» στον διαιτητή. Ένας προπονητής που απλά έχυσε την καρδάρα με το γάλα που μάζευε τόσο καιρό. 

Αρκετά… light το φετινό πακέτο γαυροσύνης, ανομίας, γραφικότητας. Ο ίδιος ο Ολυμπιακός έχει φτάσει τον πήχη στον ουρανό, οπότε δύσκολα να τον ξεπεράσει. Ήταν μόλις το πρώτο ντέρμπι στο «Καραϊσκάκη». Έχει ακόμη δρόμο, μην υποτιμάται τον τρόπο που δημιουργήθηκε και διατηρείται η… καρδιά του πρωταθλητή! 

Το επόμενο εντός έδρας ματς με τον ΠΑΟΚ προσφέρεται για ακόμα περισσότερες ομορφιές. Κάποια μπλοκαρισμένη συρόμενη πόρτα, κάτι νέο στα αποδυτήρια, ίσως ένα ντου στους διαιτητές; Ποιος ξέρει, και με τον Ολυμπιακό να βλέπει τον ΠΑΟΚ στην πρώτη θέση, κάποια φρέσκια ιδέα θα κατέβει… 
 

To Καραϊσκάκη όπως το ξέρουμε…
EVENTS