MENU

 

 • Έχω χάσει λίγο τη μπάλα με τα μηνύματα που καλείται να ερμηνεύσει η ΑΕΚ τις τελευταίες μέρες. Τον Φωτιά, τον Σκουλά, τις συνθήκες στο Ηράκλειο, την απόφαση για... μαζικό αποκλεισμό των παραγόντων της από το γήπεδο, που κρίθηκε πως όλοι μαζί είπαν δυο φράσεις; Είναι πολλά.

 • Βέβαια όλα παίρνουν ερμηνείες, ορισμένα προφανείς. Γιατί ο Κλάτενμπεργκ έβαλε στην ίδια αγωνιστική τον Φωτιά σε ΑΕΚ και Ιωνικό; Μας βοήθησε η ανάλυση από «ειδικούς» της ερυθρόλευκης επικοινωνίας. Που μας εξήγησαν πόσο... ενοχλήθηκε, λέει, ο Άγγλος από το Ιωνικός – Εργοτέλης της προηγούμενης σεζόν. Στο οποίο ποτέ δεν κατάλαβα τι ακριβώς περίεργο έγινε, αλλά ας το αφήσουμε τώρα...

 • Στο Ηράκλειο πάλι, η εξέλιξη των γεγονότων μας βοηθά να καταλάβουμε γιατί παρά τα συμφωνηθέντα στις σχετικές συσκέψεις οι άνθρωποι της ΑΕΚ τοποθετήθηκαν μέσα στα επίσημα, χωρίς επαρκή προστασία.

 • Και για να φτάσουμε στην απόφαση για... μαζικό αποκλεισμό παραγόντων της ΑΕΚ, κάτι μου λέει πως πρέπει να κοιτάξουμε προς την απόφαση από φέτος οι τακτικοί δικαστές στα πειθαρχικά όργανα του ποδοσφαίρου, να ορίζονται απευθείας από το υπουργείο Δικαιοσύνης...

 • Για το έμπειρο μάτι, νομίζω τα παραπάνω δεν χρειάζονται πολλή ανάλυση. Το θέμα είναι πως μαζεύτηκαν πολλά μέσα σε πολύ λίγες μέρες. Η μόνη χρησιμότητα είναι πως σε βοηθάει να καταλάβεις το μέγεθος και την πολυπλοκότητα των προβλημάτων που έχει φέτος να αντιμετωπίσει και έξω-αγωνιστικά η ΑΕΚ. Αλλά εντάξει. Πότε ήταν εύκολο;

 • Μετά από όλα αυτά ΠΑΟΚ – ΑΕΚ. Χωρίς τον Άμραμπατ. Μια απουσία είναι. Αλλά με ιδιαίτερη σημασία. Ο Άμραμπατ στο ξεκίνημα της σεζόν είναι από τους βασικούς πυλώνες της νέας ταυτότητας που προσπαθεί να χτίσει και να παρουσιάσει και προς τα έξω η ομάδα.

 • Κάθε απουσία κάποιου από αυτούς τους πυλώνες, σε φέρνει πιο κοντά σε κάτι που θυμίζει το πρόσφατο παρελθόν. Κι αυτό έχει σημασία και στο πως νιώθεις εσύ ο ίδιος, αλλά και πως σε βλέπουν οι αντίπαλοι. Σε αρκετούς από αυτούς κάποια πρόσωπα της ΑΕΚ είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με την ψυχολογία πως «τους έχουμε». Κι αυτό δεν είναι καλό για μας. Το... ακόμη λιγότερο καλό, είναι όταν κι αυτοί που κάνουν τους άλλους να νιώθουν πως «μας έχουν», πιστεύουν επίσης πως οι αντίπαλοι «μας έχουν». Αρκετά τα μπερδέψαμε, ας το αφήσουμε εδώ αυτό.

 • Θα ήταν ιδανική η κατάσταση για την ΑΕΚ αν είχε πάει με τρία στα τρία στην Τούμπα. Αλλά επειδή με τις υποθέσεις δουλειά δεν γίνεται, το γεγονός είναι πως πας με δύο στα τρία κι επτά βαθμούς. Ενώ ο αντίπαλος σου έρχεται από δύο ματς στα οποία αιτία για τους έξι βαθμούς που πήρε θεωρείται το ζακετάκι του Λουτσέσκου κι αυτό τα λέει όλα. Αλλά τους πήρε. Κι αν λέμε κάτι συνέχεια τον τελευταίο καιρό είναι πόσο μεγάλη σημασία έχει να πάρεις τους βαθμούς που θα σε βοηθήσουν να στερεωθείς στο ξεκίνημα. Ο ΠΑΟΚ βέβαια μετράει μια ήττα εντός από τον ΠΑΣ...

 • Σε καθαρά αγωνιστικό επίπεδο δεν μπορώ να το διαβάσω το παιχνίδι. Από τις σταθερές που έχω συνδέσει στο μυαλό μου με τον συγκεκριμένο αντίπαλο, άλλες τις βλέπω, άλλες δεν τις βλέπω μέχρι τώρα. Όμως σε τέτοια ματς το πριν, όπως πολλές φορές και το μετά δεν έχουν και μεγάλη σχέση με το τι θα γίνει στο επί τόπου.

 • Προτιμώ να ασχοληθώ με την ΑΕΚ. Εδώ μετά από τρία ματς στο πρωτάθλημα, μπορείς να προχωρήσεις σε μια πολύ γενική κρίση, που λέει πως ως τώρα η αμυντική της λειτουργία απειλεί αυτό που δείχνει πως μπορεί να φτιάχνει μπροστά. Στο Ηράκλειο με τη βοήθεια του Φωτιά, του Σκουλά και του Γκάμαρη, δεν το απείλησε απλά, αλλά το κατέστρεψε τελείως. Κακά τα ψέματα, πολύ μεγάλες ζημιές θα μπορούσε να πάθει και με τον Ιωνικό και με την Λαμία. Άρα, για ένα πράγμα μιλάμε εν όψει Τούμπας: Για τως θα είμαστε σε αυτό το κομμάτι. Εκεί θα κριθούν οι πιθανότητες της ΑΕΚ.

 • Από κει και πέρα. Όπως αν ήταν ΑΕΚ-ΠΑΟΚ θα συνέβαινε το αντίθετο, έτσι τώρα, επειδή είναι ΠΑΟΚ – ΑΕΚ αυτός που έχει περισσότερα να χάσει είναι ο γηπεδούχος. Ειδικά αφού είναι έστω κι ένα βαθμό πίσω μετά από τρία ματς.

 • Για την ΑΕΚ προσπαθούν πολλοί να δώσουν μορφή «crash test» στο ματς, αλλά αυτό το θεωρώ ανοησία. Πρώτα απ' όλα το αμάξι δεν είναι ολοκληρωμένο ούτε ως σχέδιο, ούτε ως μηχανική λειτουργία. Δεύτερον ό,τι και να γίνει είναι τέταρτη αγωνιστική και η ΑΕΚ έχει μια καβάντζα επτά βαθμών κι ας μην ήταν το απόλυτο.

 • Περιμένουμε να δούμε βέβαια αν το νέο βασικό rotation (σε κάθε περίπτωση θα είναι νέο τουλάχιστον κατά τα 8/11 την Κυριακή) θα βγάλει έναν διαφορετικό χαρακτήρα από αυτό που είδαμε στα δύο τελευταία ματς της ομάδας στο ίδιο γήπεδο. Αυτό ναι, θα έχει ένα ενδιαφέρον από πλευράς κρίσεων.

 • Αλλά... Επειδή στην ΑΕΚ πάντα περιμένουν αρκετοί στη γωνία την γκέλα για να βγάλουν οριστικά συμπεράσματα και να τα προτάξουν, να μη τρελαθούμε. Η Τούμπα ήταν πάντα το πιο δύσκολο εκτός έδρας ματς που είχε να δώσει κάποιος από τους τρεις της Αθήνας, εκτός από τα μεταξύ τους. Όπως και να ήταν ο ΠΑΟΚ.

 • Έχω δει μεγάλες ομάδες της ΑΕΚ να κάνουν... παρέλαση, όπως το 1995-1996, στο κύπελλο το 2002, το 2007-2008. Έχω δει εξίσου μεγάλες ομάδες της ΑΕΚ να παθαίνουν στην Τούμπα μεγάλες ζημιές, από σύνολα του ΠΑΟΚ που σίγουρα προκαλούσαν θλίψη στους οπαδούς του.

 • Η πρωταθλήτρια-ομαδάρα του 1992, αποκλείστηκε στον ημιτελικό κυπέλλου με σκορ πρώτου ματς 2-0 υπέρ της. Μια βδομάδα μετά τον θρίαμβο με 3-1 επί του Παναθηναϊκού η επίσης ομαδάρα και τελικά και πρωταθλήτρια του 1993, προηγήθηκε με 0-1 κι έχασε με 2-1. Και τις δύο σεζόν είχε βάλει από τρία γκολ στον ΠΑΟΚ στην Νέα Φιλαδέλφεια στο πρωτάθλημα. Μιλάμε για σαφώς υποδεέστερες από κείνη ομάδες του ΠΑΟΚ. Η μέρα με τη νύχτα. Που το έβλεπες κι έλεγες «είναι δυνατό να χάνω από αυτούς;».

 • Υποχρέωση λοιπόν έχεις όπως πάντα να είσαι ΑΕΚ, να σταθείς ως ΑΕΚ και να κάνεις τον αντίπαλο να καταλάβει πως παίζει με την ΑΕΚ. Αυτό είναι πάντα το «crash test», με όποιον και να παίζεις. Αν είναι ματς που κρίνεται τίτλος ή πρόκριση, φυσικά έχεις και την απόλυτη υποχρέωση να κερδίσεις και να κριθείς πετυχημένος ή όχι με βάση αυτό. Από κει και πέρα, ποτέ δεν ήταν δεδομένο τι θα γίνει σε ένα ΠΑΟΚ – ΑΕΚ στην Θεσσαλονίκη. Το ίδιο συμβαίνει και τώρα.

SDNA Google news
ΜΑΘΕΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ - ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ SDNA logo ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Πολλά μηνύματα έστειλαν στην ΑΕΚ αυτές τις μέρες...
EVENTS