MENU

«Σα ξένα είμαι Έλληνας και σην Ελλάδαν ξένος»… Στίχος ποντιακού τραγουδιού. Βγαλμένος απ’ τα βιώματα, τον πόνο, τον μόχθο, τις προσπάθειες. Πόσο αληθινή φράση και πόσο πικρή διαπίστωση. Ισχύει μέχρι και σήμερα. Ο Ιβάν Σαββίδης έγινε η αιτία για να το καταλάβουν όλοι. Παραγοντικά, επιχειρηματικά, ανθρώπινα.

Μη γελιέστε… Η ενόχλησή τους έχει πρόσωπο. Είναι το ίδιο πρόσωπο που έφερε τον ΠΑΟΚ στο σημείο που βρίσκεται. Το ίδιο πρόσωπο που έφερε στη Θεσσαλονίκη και την Βόρεια Ελλάδα που την είχαν απλά ως αναφορά στον χάρτη, δουλειές και ανάπτυξη. Αυτός που εξαπλώθηκε… επικίνδυνα για τις δικές τους βλέψεις. Των μονοπωλίων, της προπαγάνδας και του δε θα σηκώνει κεφάλι κανείς. Έλα όμως που αυτός ο Πόντιος δε χαμπάριαζε…

Οι ατάκες του Ιβάν Σαββίδη αναφορικά με τα σενάρια για το αν θα πουλήσει τον ΠΑΟΚ, αν θα πουλήσει το OPEN, ή ακόμη και σε θέματα υγείας, ήρθαν για να τελειώσουν μια και καλή το κουβάρι της ανηθικότητας που ξετυλίγεται χρόνια τώρα. Γιατί η λογική του «αν δεν μπορώ να σε αντιμετωπίσω στα ίσα, θα σε πολεμήσω ύπουλα, βρώμικα, χυδαία», ισχύει και αθλητικά και επιχειρηματικά.

Μια εμετική αλυσίδα που σε κάνει να ντρέπεσαι για το ανθρώπινο είδος. Από τότε που έκαναν αναφορές σε «Ρώσους» θεωρώντας πως με αυτό τον τρόπο μειώνουν κάποιον (;), από τότε που έβαζαν υπαλλήλους τους να φορούν μάσκες και να πετούν ρούβλια στο γήπεδό τους. Τη μία τους ενοχλούσε η επιχειρηματική δραστηριότητα στη Βόρεια Ελλάδα, που έδωσε και δίνει δουλειά σε εκατοντάδες οικογένειες! Μετά άρχισε η πανδημία και τους ενοχλούσε που έτυχε να μην έρθει στην Ελλάδα ένα σημαντικό χρονικό διάστημα. Δεν τους πιάνεις πουθενά. Πρέπει πάντα να λένε κάτι κακό, πρέπει πάντα να πολεμούν το πρόσωπο που τους… μαυρίζει την ψυχή.

Τους ενοχλεί που συνέβαλε τα μέγιστα για να σπάσει το απόστημα στο ποδόσφαιρο. Τους ενοχλεί που έκανε τον ΠΑΟΚ ομάδα τίτλων και ανάλογου επιπέδου με αυτούς που μαζεύουν κάθε χρόνο τις 40άρες. Τους ενοχλούν που ήρθε κι επένδυσε, γιατί έτσι φαίνεται ποιος δεν επενδύει. Τους ενοχλεί που μπήκε… σφήνα επιχειρηματικά. Γούσταραν να μοιράζουν την πίτα εκεί που θέλουν, όπως θέλουν κι αν τύχει να πετούν κάνα ξεροκόμματο προς τα βόρεια. Ο Σαββίδης έψησε νέα πίτα, καθαρά και ξάστερα και την έδωσε απλόχερα εκεί που χρειαζόταν ο τόπος ο ίδιος, ο λαός. Ευνοώντας όχι μια ομάδα, αλλά ένα κράτος ολόκληρο!

Η απάντηση ήταν λυσσαλέος πόλεμος με βρώμικη, χυδαία αντίδραση. Κρίνοντας ακόμη και το πώς έγινε ο γάμος του γιου του, Γιώργου. Λες και πήγε κανείς να τους… ζητήσει δανεικά. Στρατευμένα ΜΜΕ, μισθοφόροι με πένα ή μικρόφωνο, «στημένες» φωνές. Να κράζουν οτιδήποτε καταπιάνεται ο Ιβάν Σαββίδης. Γιατί αυτός είναι το πρόβλημά τους!

Ε, θα συνεχίσει να είναι. Χρόνια παλεύουν με βρωμιά, με χυδαιότητα, με απανθρωπιά «ανακαλύπτοντας» μέχρι και προβλήματα υγείας. Παλεύουν να τον πείσουν πως πρέπει να φύγει. Πως δεν πρέπει να είναι στον ΠΑΟΚ. Δεν πρέπει να ασχολείται με τα Media. Δεν πρέπει να εμπλέκεται επιχειρηματικά στην Ελλάδα και κυρίως στο Βορρά. Οι εκεί επιχειρήσεις πρέπει να «σβήνουν» και να μαραζώνουν, αλλά όχι να πηγαίνουν στον Ιβάν Σαββίδη!

Είδατε κανέναν να λέει πως θα φύγει ο Μαρινάκης απ’ τον Ολυμπιακό; Είδατε κανέναν να μιλά για το λιμάνι του Πειραιά όπως μιλούν για αυτό της Θεσσαλονίκης; Όχι είναι η απάντηση. Γιατί; Μα επειδή πετούν πέτρες στα δέντρα που καρποφορούν. Ζηλεύουν τον… γείτονα. Αντιδρούν με τον τρόπο που ξέρουν. Σέρνοντας στο χώμα και εκτοξεύοντας λάσπη.

Ονειρεύονται να φύγει ο Ιβάν Σαββίδης. Δεν έφυγε. Δε θα φύγει. Εδώ θα είναι. Ετοιμαστείτε λοιπόν. Ο πόλεμος χυδαιότητας θα αυξηθεί. Θα ακούσουμε πολλά. Θα διαβάσουμε περισσότερα. Όταν με το καλό τους περάσει το τρέμουλο απ’ την διαπίστωση πως ο εφιάλτης τους, δεν πάει πουθενά!


 

SDNA Google news
ΜΑΘΕΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ - ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ SDNA logo ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Τα χυδαία τους όνειρα, παρέμειναν εφιάλτες!
EVENTS