MENU

Η ΑΕΚ προκαλεί αίσθηση στο τέλος της προθεσμίας και για τους ελεύθερους ποδοσφαιριστές με την μεγάλη μεταγραφή του Μιλάντ Μοχαμαντί. Σύμφωνα με πληροφορίες του SDNA ο Ιρανός διεθνής έχει ήδη στα χέρια του τα αεροπορικά εισιτήρια για την άφιξη του στην Αθήνα κι αυτή θα γίνει αύριο Τετάρτη (15/9). Η συμφωνία είναι δρομολογημένη, εδώ θα κανονιστούν και οι τελικές λεπτομέρειες και ο παίκτης θα υπογράψει συμβόλαιο στην Ένωση.

Η ΑΕΚ μέσα στο καλοκαίρι είχε πετύχει συμφωνία με την Γάνδη έναντι καθαρού ποσού στις 700 χιλιάδες και με σημαντικά μελλοντικά μπόνους για τον βελγικό σύλλογο. Ωστόσο ο μάνατζερ του παίκτη τότε, Ιρανός επίσης, εμφάνισε ακραίες απαιτήσεις για τις ετήσιες αποδοχές του 27χρονου διεθνή αριστερού μπακ, θέλοντας εκτός των άλλων να κερδίσει και χρόνο, αφού πίστευε πως θα έχει καλύτερες προτάσεις ειδικά από το αγγλικό πρωτάθλημα. Δεν πάει άλλωστε πολύς καιρός από τότε που η Λιντς εμφανιζόταν έτοιμη να δώσει 6 εκατομμύρια λίρες για να αποκτήσει τον Μοχαμαντί.

Τελικά κάτι τέτοιο δεν έγινε, η Γάνδη πίεσε τον Μοχαμαντί για να ανανεώσει το συμβόλαιο του που τελείωνε το καλοκαίρι του 2022, αυτός αρνήθηκε και τελικά ο βελγικος σύλλογος αποφάσισε να προωθήσει άλλον παίκτη για βασικό και λίγο πριν λήξει η μεταγραφική περίοδος, ήρθαν σε συμφωνία για κοινή συναινέσει λύση του συμβολαίου.

Από κει και πέρα σύμφωνα με τις πληροφορίες του SDNA το θέμα πέρασε στα χέρια προσωπικά του Δημήτρη Μελισσανίδη. Το αφεντικό της ΑΕΚ τα τελευταία 24ωρα ήρθε προσωπικά σε επαφή με πρόσωπα που μπορούσαν να βοηθήσουν για να κλείσει ο παίκτης που παρέμενε ελεύθερος κι έστειλε απευθείας πρόταση στον παίκτη «take it or leave it». Δηλαδή στην βάση του ότι αυτή ήταν η καλύτερη πρόταση που μπορούσε να κάνει η ΑΕΚ και δεν θα υπήρχε η δυνατότητα να αλλάξει. Κατά βάση έγινε δεκτή, από κει και πέρα συζητήθηκαν λεπτομέρειες και τα πράγματα πήραν τον δρόμο τους.

Σχετικά με το πως έφτασε σε αυτή την απόφαση ο ισχυρός άνδρας της ΑΕΚ, το παρασκήνιο έχει ως εξής: Πρώτα απ' όλα σε όλη την διάρκεια της προθεσμίας για ελεύθερους ως τώρα, το θέμα για το αν πρέπει να γίνει κίνηση για αριστερό μπακ ή όχι, τον απασχόλησε. Όπως φυσικά και τα στελέχη του σχεδιασμού. Ωστόσο μετά από ένα διάστημα κινητικότητας, από τα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας φάνηκε να καταλήγουν στην ιδέα πως δεν θα γίνει κίνηση. Όμως μετά το ματς της Κυριακής με τον Ιωνικό, ο Δ. Μελισσανίδης πήρε την πρωτοβουλία να ανοίξει ξανά το θέμα. Δύο ήταν οι λόγοι. Αφού είδε εν δράσει και τον Χατζισαφί, αποφάσισε πως δεν ήταν καλό να υπάρχει οποιοδήποτε ρίσκο σε αυτή τη θέση. Ο δεύτερος ήταν το γεγονός πως εμπνεύστηκε ξεκάθαρα από την ατμόσφαιρα και το καλό κλίμα στο ΟΑΚΑ. Κι επειδή σε ζητήματα ψυχολογίας είναι εξπέρ, κατάλαβε πως ήταν η κατάλληλη στιγμή για ένα ακόμη χτύπημα. 

Τα πράγματα έγιναν πιο απλά, καθώς ο Χατζισαφί μπορεί να δώσει λύσεις και σε άλλες θέσεις, οπότε με την αποδέσμευση του από αυτή του αριστερού μπακ αποκτά ακόμη μεγαλύτερο εύρος επιλογών ο Μιλόγεβιτς. Σε μια φάση μάλιστα που αναζητά και την καλύτερη δυνατή σύνθεση και «χημεία» ειδικά στην μεσαία γραμμή. Θα πρέπει να σημειωθεί εδώ πως δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή πρόθεση να φύγει από την πρώτη ομάδα ο Μιτάι. Δεν συνδέεται δηλαδή, τουλάχιστον προς το παρόν, η απόκτηση του Μοχαμάντι με τη θέση του νεαρού μπακ στην ιεραρχία. Οπότε είναι πολύ βιαστικό να θεωρήσει κάποιος πως έρχεται ο Μιτάι πιο κοντά στην ΑΕΚ Β'. Αυτό που φαίνεται να έχει περισσότερη βάση, είναι πως ο Χατζισαφί αλλάζει θέση στο σκεπτικό του προπονητή. 

Στην Αθήνα την Τετάρτη ο Μοχαμαντί! - Η απόφαση Μελισσανίδη για τον Ιρανό!
EVENTS