MENU

«Ηλικίες; Αυτή τη στιγμή δεν το σκέφτομαι καθόλου»

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου κλήθηκε να απαντήσει για το μέσο όρο ηλικίας των παικτών του δεδομένου πως πρόκειται για μια συζήτηση που αναλώνεται διαρκώς, με τον Ρουμάνο να αποκρίνεται πως: 

«Δεν σκέφτομαι ιδιαίτερα τις ηλικίες των παικτών αλλά αν θέλετε μια διαφορετική απάντηση, μπορώ να σας πω ότι οι παίκτες που έχουν κάποια ηλικία, μπορούν να σου δώσουν πολλά με την εμπειρία τους, την ευφυΐα τους, την αίσθηση ευθύνης που έχουν, την αντίληψη της κατάστασης, τη βοήθεια που προσφέρουν στους νεότερους και στη γενικότερη ατμόσφαιρα που υπάρχει στο γκρουπ. Από την άλλη, από τους νέους παίκτες παίρνεις την ένταση, τη θέληση, καταστάσεις που ανεβάζουν την ένταση της προπόνησης...», ξεκαθαρίζοντας στη συνέχεια πως είναι κάτι που δεν τον απασχολεί για την ώρα, ενδεχομένως στο δεύτερο κομμάτι της σεζόν!

«Στόχοι; Πρωτάθλημα, Κύπελλο και καλή ευρωπαϊκή πορεία»

Ξεκάθαρος και με εμπιστοσύνη στο γκρουπ και στην ομάδα του, δήλωσε ευθαρσώς πως οι στόχοι που έχουν θέσει είναι ξεκάθαροι: «Οι στόχοι που έχουμε θέσει και οι ίδιοι στους εαυτού μας είναι να κερδίσουμε το πρωτάθλημα και το Κύπελλο στην Ελλάδα και να έχουμε μια καλή ευρωπαϊκή πορεία. Όπως ξέρετε θέλουμε να περάσουμε τον όμιλο και να βρεθούμε στην επόμενη φάση. Πάντα εμπιστεύομαι τη δουλειά που κάνει το γκρουπ, η ομάδα, εμείς, το επιτελείο μου. Έχουμε την ποιότητα ως ομάδα και τις προσωπικότητες, οπότε, ναι έχω μεγάλη αυτοπεποίθηση για τη σεζόν».

«Θα πρέπει να έχουμε όλους τους παίκτες ενεργούς...»

Σε ερώτηση για το αν θα δοθεί βαρύτητα στα ευρωπαϊκά ματς, ο Λουτσέσκου απάντησε: «Θα είμαστε συγκεντρωμένοι γιατί θέλουμε να πετύχουμε στο Conference League. Γνωρίζουμε πως θα πρέπει, για να προχωρήσουμε σε όλες τις διοργανώσεις, να έχουμε όλους τους παίκτες ενεργούς κι όλοι να νιώθουν υπεύθυνοι και πως έχουν το σεβασμό μας. Είναι πολύ σημαντικό αυτό για την ομάδα. Αν έχουμε αυτή τη νοοτροπία και την πνευματική υγεία, μπορούμε να δούμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. θα προσπαθήσουμε να είμαστε συγκεντρωμένοι στο επόμενο παιχνίδια σαν να είναι τελικός»

«Δεν μπορώ καν να σκεφτώ την προοπτική του να μην καταφέρουμε να κερδίσουμε»

Σε ερώτηση για τη διαχείριση της τεράστιας πίεσης που υπάρχει: 

«Την πρώτη σεζόν μου δεν υπήρχε ενθουσιασμός αλλά τεράστια πίεση. Τώρα ίσως έχω μεγαλύτερο ενθουσιασμό που επέστρεψα σ' ένα μέρος που γνώρισα την επιτυχία κι είχα, θα μπορούσα να πω, τις καλύτερες ημέρες της ζωής μου. Σχετικά με την πίεση, κοιτάξτε υπάρχουν πολλά πράγματα πέρα από την πίεση. Από μία άποψη μου αρέσει η πίεση, από την άλλη έχω την εμπειρία να διαχειριστώ αυτήν την πίεση. Μπορώ να σας πω πως πολλές φορές προτιμώ να κλείνω τον κύκλο γύρω μου και να μην αφήνω τους εξωτερικούς παράγοντες να με επηρεάζουν. Έχω αυτοπεποίθηση και αμέριστη συμπαράσταση από το επιτελείο μου ώστε να περάσω το μήνυμα της ομαδικότητας, το μήνυμα της ισορροπίας, της αυτοπεποίθησης, αυτοπεποίθηση στη δική τους δουλειά, στους εαυτούς τους. Είναι σημαντικό να υπάρχουν τα σωστά άτομα μέσα στην ομάδα. Με αυτούς μπορώ να πω πως μπορώ να διαχειριστούμε την πίεση και να την αφήσουμε πίσω...

Μπορείτε να πείτε πως είναι μεγάλη ευθύνη καθώς όλοι περιμένουν κάτι απο εμάς, από αυτούς που ήρθαν τώρα, από μένα, από το επιτελείο μου, να είμαστε ικανοί να δημιουργήσουμε μια ομάδα που θα κερδίσει το πρωτάθλημα. Την ίδια στιγμή είναι ο στόχος μας... Δεν μπορώ καν να σκεφτώ την προοπτική του να μην καταφέρουμε να κερδίσουμε».

Και με ένα ξεχωριστό μήνυμα- κάλεσμα προς τον κόσμο έκλεισε την, ιδιαίτερη, συνέντευξη Τύπου προς τους φίλους του ΠΑΟΚ, καλώντας τους να σταθούν όλοι δίπλα στην ομάδα, για να «νιώσουμε ότι είμαστε ξανά όλοι μαζί κόντρα στις ομάδες της Αθήνας, και όσους θα παλέψουν εναντίον μας για τον τίτλο».

 

Αποκαλυπτικός Λουτσέσκου: «Δεν μπορώ καν να σκεφτώ την προοπτική του να μην τα καταφέρουμε» (vids)
EVENTS