MENU

Το φαινόμενο Σιμόπουλου ίσως να σας ξενίζει. Τόσο σε επίπεδο επιχειρημάτων, όσο και σε επίπεδο κοινής λογικής. Βουλευτής Θεσσαλονίκης πηγαίνει ανοιχτά και συνεχιζόμενα κόντρα στον ΠΑΟΚ, κόντρα στον Ιβάν Σαββίδη, με αναφορές και στο «καυτό» θέμα της Νέας Τούμπας. Οι Σιμόπουλοι αυτού του τόπου, μοιάζουν με γκρέμλιν που τα τάισαν βράδυ. Αυξάνονται και αγριεύουν χωρίς να καταλαβαίνει κανείς το γιατί!

Είναι απλά ένα ακόμη παράδειγμα απ’ τη νέα μόδα στην Ελλάδα. Το αντί-ΠΑΟΚτσηδηλίκι, ακόμη κι απ’ αυτούς που θεωρητικά δηλώνουν οπαδοί του ΠΑΟΚ, είναι παράσημο για κάποιο λόγο. Λες και πρέπει να κολλήσουν ένσημα κραξίματος στον Δικέφαλο για να κερδίσουν την εύνοια της ίδιας της κυβέρνησης. 

Ίσως να είναι κάποιο είδος εντολής. Επικοινωνιακός πόλεμος κάθε είδους, με κάθε κόστος. Για να πλήξουν την ΠΑΕ ΠΑΟΚ και κατ’ επέκταση το σύνολο του συλλόγου, αλλά και προσωπικά τον Ιβάν Σαββίδη. Οι αναφορές μέχρι και στις επιχειρηματικές επιλογές (!) είναι εκτός πραγματικότητας. Αλλά η δικαιολογία της «χαζομάρας» είναι φθηνή. Σκεπτόμενα, με πλάνο βγαίνει η κάθε λέξη. 

Ένας ανοιχτός πόλεμος που βρίσκεται σε εξέλιξη χρόνια τώρα, όχι από χθες, προχθές ή τον τελευταίο μήνα. Μέσω εντολής ή μέσω παραδείγματος. Ποιος είναι αυτός που πήγε να κάνει τεράστιο κακό στον ΠΑΟΚ; Ο Λευτέρης Αυγενάκης. Με την ΕΕΑ που ουσιαστικά όρισε ο ίδιος, δοκίμασε να σπιλώσει για πάντα την ιστορία και το ήθος του σωματείου. Βρήκε απέναντί του τοίχο που έπεσε πάνω του και πόνεσε, αλλά αυτό δεν διαφοροποιεί την πρόθεση, ούτε την πράξη! Αντί ο συγκεκριμένος υφυπουργός να ζεσταίνει την πολυθρόνα του σπιτιού του αυτή τη στιγμή, είναι ο μόνος που δεν κουνιέται απ’ την κυβέρνηση. Βλέπουν οι απανταχού Σιμόπουλοι το γεγονός και πράττουν αναλόγως. 

Η ίδια η κυβέρνηση, ο ίδιος ο πρωθυπουργός έπρεπε να τους σταματήσει. Προτιμούν την εύνοιά τους και δεν ενδιαφέρονται για την πολιτική… αυτοκτονία τους. Κοινή λογική είναι: Εκλέγεσαι στη Θεσσαλονίκη. Η συντριπτική πλειοψηφία των ψηφοφόρων στους οποίους απευθύνεσαι είναι ΠΑΟΚ. Η πλειοψηφία των ψηφοφόρων ανεξάρτητα απ’ την οπαδική ταυτότητα,βιώνουν το πόσο έχει στηρίξει την οικονομία της Θεσσαλονίκης ο Ιβάν Σαββίδης ως επιχειρηματίας. Πώς γίνεται ως καριερίστας πολιτικός να πολεμάς αυτά τα δύο; Να πολεμάς όχι κάποια εύνοιά τους, αλλά το δίκιο τους! Προφανώς επειδή κάποιος στο είπε ή κάποιος με τον τρόπο του σου δείχνει πως είναι το σωστό για την… γραμμή του. 

Επιχειρήματα δημοτικού απλά και μόνο για την κόντρα. Για τη διατήρηση της κόντρας. Έγινε συνάντηση στο Μακεδονίας-Θράκης για τα έργα και τα προβλήματα της Θεσσαλονίκης. Περίμεναν να συρθεί ο ΠΑΟΚ να πάει να συζητήσει τί; Πως θέλει να φτιάξει το «σπίτι» του; Για να διαφημιστεί μια συζήτηση που έχει γίνει 100 φορές. 

Στο τέλος-τέλος, όταν μιλάμε για έργα στη Θεσσαλονίκη, ποιος δεν συμπεριλαμβάνει στην κουβέντα την ανακατασκευή της Τούμπας; Ένα έργο πνοής για την πόλη στο σύνολό της. Συνδυαστικά με τη ζωή που θα πάρει το «Καυτανζόγλειο». Παιδιά νηπιαγωγείου αν τα βάλεις να συζητήσουν για τη Θεσσαλονίκη, θα τα αναφέρουν. Τα κυβερνητικά στελέχη που έσπευσαν στη συζήτηση στο Μακεδονίας-Θράκης, περίμεναν να πάει ο ΠΑΟΚ για να τους τονίσει τη σοβαρότητα του θέματος και τα βήματα που επιβάλλεται να γίνουν; Παίζουν με τη νοημοσύνη του κόσμου για πολλοστή φορά. Κι από πάνω βγαίνουν στην κόντρα για το σόου και μόνο! 

Στην πράξη ουδείς βοηθά τη Νέα Τούμπα. Εμπόδια βάζουν μόνο. Ολιγωρία. Τα ζώα μου αργά! Πλέον το κάνουν απροκάλυπτα. Με ανακοινώσεις, με αναφορές, με διαρροές. Ένας τεχνητός πόλεμος που έχει στηθεί εδώ και χρόνια. Πλέον δείχνει να κορυφώνεται. Πόλεμος κόντρα στον ΠΑΟΚ, στα θέλω του κόσμου του, στον Ιβάν Σαββίδη. Θα συνεχιστεί. Όσο η λάσπη δεν κολλάει πάνω στο Δικέφαλο, θα λυσσάνε όλο και περισσότερο. Για να πάρουν… παράσημο α λα Αυγενάκη. Που δεν τον κουνά κανείς απ’ την κυβέρνηση. Παρότι τον θεωρούν οι Έλληνες ως το χειρότερο στέλεχος της κυβέρνησης. Το βρίσκετε τυχαίο; 

Στην κόντρα με τον ΠΑΟΚ γιατί… έτσι χτίζεις πολιτικές καριέρες τύπου Αυγενάκη
EVENTS