MENU

Είναι γνωστό από χθες πως πριν την απογευματική προπόνηση της ΑΕΚ σήμερα (1/8, 19.00) στα Σπάτα, οι ποδοσφαιριστές έχουν κληθεί σε συνάντηση με τον Εκτελεστικό Διευθυντή Γιάννη Παπαδημητρίου και τον τεχνικό διευθυντή Παναγιώτη Κονέ. Πολλά λέγονται και γράφονται γύρω από την στόχευση αυτής της συνάντησης, αλλά ως αφετηρία τουλάχιστον, σύμφωνα με τις πληροφορίες του SDNA δεν γίνεται για να γνωστοποιηθούν αποφάσεις ή εξελίξεις. Αν υπάρξουν εξελίξεις, αυτές μπορεί να προέλθουν μόνο από ενδεχόμενες αντιδράσεις κάποιων ποδοσφαιριστών σε όσα ακούσουν.

Έτσι φαίνεται πως είναι τα πράγματα προς το παρόν τουλάχιστον. Έχουμε δηλαδή κάτι στα πλαίσια της αντίδρασης στο κάζο από την Βελέζ, αλλά μάλλον χωρίς κάποια συγκεκριμένη στόχευση. Κι αυτό, κυρίως γιατί καμιά απόφαση δεν υπάρχει ακόμη από τα πάνω, που να έχει περάσει σε Παπαδημητρίου και Κονέ, έτσι ώστε να αναλάβουν να την κάνουν γνωστή στους παίκτες ή σε συγκεκριμένους παίκτες. Βεβαίως σε μια ανοιχτή κουβέντα, που γίνεται με στόχο να αποδοθούν ευθύνες, κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει τίποτα. Μπορεί Παπαδημητρίου και Κονέ να έχουν οδηγίες έστω για την περίπτωση που υπάρξει κάποια αρνητική αντίδραση ή εμφανιστεί ποδοσφαιριστής που θα θέσει μόνος του θέμα αποχώρησης.

Πάντως, αυτή η κίνηση που γίνεται περίπου 72 ώρες μετά τον αποκλεισμό – σοκ που υπονομεύει με το καλημέρα την προοπτική της ΑΕΚ για φέτος, θα μπορούσε να σκεφθεί κάποιος ότι καλό θα ήταν να είχε γίνει μετά το πρώτο ματς με την Βελέζ. Ωστόσο τότε, μάλλον επειδή δεν ήταν και πάρα πολλοί αυτοί που είχαν αντιληφθεί τον κίνδυνο, είχε επιλεχθεί από τους υπεύθυνους του ποδοσφαιρικού τμήματος, να βοηθηθεί η τόνωση της αυτοπεποίθησης του συγκεκριμένου γκρουπ ποδοσφαιριστών που είχαν παρουσιάσει την θλιβερή εικόνα του Σαράγεβο. Θεωρήθηκε πως δεν έπρεπε να υπάρξει πανικός, πως αυτοί οι παίκτες χρειάζονταν κι άλλη βοήθεια και πως με αυτόν τον τρόπο θα ερχόταν η νίκη με την Βελέζ για να προχωρούσε η ομάδα. Σίγουρα αν μπορούσαν τώρα δεν θα είχαν επιλέξει αυτόν τον δρόμο, αλλά είναι πλέον αργά...

Το πράγμα... μπάζει από όπου και να το δεις. Τι θα τους πουν; Να βελτιώσουν την εικόνα τους στα φιλικά που θα παίξει η ΑΕΚ αντί για Ευρώπη; Θα τους φέρουν ενώπιον των ευθυνών τους; Μιλάμε για ένα γκρουπ που πήγαν στο Σαράγεβο κι έχασαν από την Βελέζ με ανατροπή. Ποια μεγαλύτερη αυτονόητη ευθύνη υπήρχε από το να μη χάσουν τουλάχιστον από την ομάδα «Νο 844» στο ranking της UEFA; Μιλάμε για παίκτες που δεν ήθελαν να εκτελέσουν πέναλτι ή άλλους που μπήκε το γκολ στο 97΄επί της Βελέζ κι έκαναν νοήματα προς τον κόσμο πως τους δόθηκε απάντηση!

Φυσικά και η ομάδα κάτι πρέπει να κάνει ως αντίδραση, αλλά πλέον οι συνηθισμένες κινήσεις δεν βγαζουν και μεγάλο νόημα.

Στο μεταξύ υπήρχε φημολογία το Σάββατο πως κάποιοι ποδοσφαιριστές από τους πιο παλιούς θα ζητήσουν ακρόαση από την διοίκηση για να εκδηλώσουν την επιθυμία να φύγουν. Η διοίκηση θα είναι παρούσα το απόγευμα στα Σπάτα, μέσω του Εκτελεστικού Διευθυντή και του Τεχνικού Διευθυντή. Θα έχει ενδιαφέρον αν θα επιβεβαιωθεί η φημολογία. Κι αν ναι, αν πραγματικά υπάρχει κάποιος που ειλικρινά έχει καταλάβει πως πρέπει να φύγει ή αν θα πάμε στην λογική «αν ειμαι εγώ το πρόβλημα, να φύγω...».

 

SDNA Google news
ΜΑΘΕΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ - ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ SDNA logo ΣΤΟ GOOGLE NEWS
ΑΕΚ: Η συνάντηση διοίκησης – παικτών στα Σπάτα
EVENTS