MENU

Ο Παναθηναϊκός πήρε τον 24χρονο Κροάτη Σάρλια για την θέση του στόπερ. Ξέρω ότι οι περισσότεροι από εσάς λέτε «που τον βρήκαμε αυτόν;» «αυτός είναι ο στόπερ που λέγατε ότι θα κάνει την διαφορά;» και άλλα τέτοια.

Να αρχίσω από τα βασικά. Αυτοί που έλεγαν ότι ο Γιοβάνοβιτς θέλει στόπερ - ηγέτη μπορούν να εξηγήσουν πως το έλεγαν αυτό, διότι δεν προέκυπτε από πουθενά. Εγώ από την πρώτη ημέρα έχω πει ότι ο Γιοβάνοβιτς έχει σε εκτίμηση τον Σένκεφελντ και τον Βέλεθ και θέλει έναν ακόμα για να κάνει τετράδα με τον Πούγγουρα. Τόνιζα συνέχεια ότι το πρόβλημα στα στόπερ είναι ποσοτικό ενώ σε άλλες θέσεις όπως εξτρέμ θέλει βασικούς παίκτες ενδεκάδας.

Αυτό που ήξερα επίσης και είχα πει είναι ότι τα καλύτερα συμβόλαια θα δοθούν στο εξτρέμ και στον επιθετικό αν τελικά αποκτηθεί. Οπότε η απόκτηση του συγκεκριμένου στόπερ είναι στα πλαίσια των όσων είχε εισηγηθεί ο Γιοβάνοβιτς.

Τον Πέρεθ τον είδα σε ολόκληρα παιχνίδια είχα γράψει την άποψή μου και επιμένω ότι είναι ένας αμυντικός μέσος με στοιχεία που δεν έχει άλλος παίκτης. Για τον Σάρλια δεν έχω ξεκάθαρη άποψη και σίγουρα είναι ένας παίκτης που θα πρέπει να τον δούμε στο γήπεδο για να τον κρίνουμε. Από τα λίγα που έχω δει είναι μεν δεξιοπόδαρος αλλά έχει παίξει πολλά ματς αριστερό στόπερ και χρησιμοποιεί και το αριστερό ενώ έχει καλή τεχνική και βοηθάει στο χτίσιμο της επίθεσης από την άμυνα. Κάτι που από τους σημερινούς αμυντικούς το έχει ο Σένκεφελντ. Εχει καλή πάσα και όσον αφορά το αμυντικό κομμάτι, είναι δυναμικός και τα περισσότερα τάκλιν του είναι αποτελεσματικά στην μπάλα. Εχει ύψος(1.89) και θα είναι ο πιο ψηλός από τους στόπερ που θα έχει η ομάδα. Ένα ακόμα στοιχείο είναι ότι είχε γεμάτες χρονιές έχει παίξει σε Τουρκία και λίγο σε Ρωσία.

Ο Κροάτης και άλλος ένας ήταν οι δύο στόπερ που ήθελε εδώ και ημέρες ο Γιοβάνοβιτς. Το θέμα του Σάρλια καθυστέρησε διότι ενώ φαινόταν ελεύθερος δεν ήταν. Η ομάδα του, του χρώσταγε χρήματα έκανε προσφυγή για να τα πάρει και να μείνει ελεύθερος, αλλά  τελικά η ομάδα του τον φώναξε συμβιβάστηκαν και τον άφησαν ελεύθερο πριν λίγες ημέρες. Ετοιμος δεν είναι διότι έκανε μόνο ατομικές προπονήσεις και αυτό είναι πρόβλημα για μένα. Διότι τώρα στα στόπερ υπάρχει μεγάλη έλλειψη με τις απουσίες των Σένκεφελντ και Πούγγουρα και χρειαζόταν ένας παίκτης να παίξει χθες. Θα τον δούμε τις επόμενες ημέρες σε τι κατάσταση είναι και σε ποιο φιλικό από τα επόμενα θα μπορεί να παίξει.

Ο Γιοβάνοβιτς ήθελε τον Σάρλια, έχει μιλήσει και με πρώην προπονητές του, τον έχει δει, του κάνει για αυτό που θέλει, αφού δίνει ύψος στην άμυνα αλλά είναι και ένας παίκτης που έχει καλή πρώτη πάσα αυτό που θέλει ο Σέρβος τεχνικός από τα στόπερ. Σίγουρα είναι ένας παίκτης που θα κριθεί στο γήπεδο. Εκεί θα δούμε αν είναι σωστή επιλογή η ένας παίκτης που πέρασε και δεν ακούμπησε. Με βάση τις επιλογές Κώτσιρα και Πέρεθ που φαίνονται σωστές στο γήπεδο έχω εμπιστοσύνη στους παίκτες που επιλέγει ο Γιοβάνοβιτς και ο συγκεκριμένος παίκτης μου δείχνει ψαγμένη επιλογή. Και ο συγκεκριμένος μπορεί να μην φαίνεται τίποτα ιδιαίτερο αλλά είναι 24 χρονών και έρχεται να αποτελέσει μία ακόμα λύση στο κέντρο της άμυνας και  να σπάσει το δίδυμο Σένκεφελντ, Βέλεθ που όταν είναι υγιής ο Ολλανδός θα είναι ο βασικός.

Κατά τα άλλα και αφού ο Παναθηναϊκός πήρε και το στόπερ μετά το δεξί μπακ και τον αμυντικό χαφ πρέπει να κάνει πολύ καλές επιλογές και να δώσει το μεγαλύτερο συμβόλαιο στο εξτρέμ που θα είναι η επόμενη κίνηση. Εκεί χρειάζεται παίκτης που θα κάνει την διαφορά. Είναι μεγάλο το πρόβλημα και φαίνεται σε κάθε προπόνηση. Η επιλογή που θα γίνει θα πρέπει να είναι σίγουρη διότι δεν έχει περιθώριο λάθους ειδικά για αυτή την θέση ο Παναθηναϊκός.

*Σε κάθε προπόνηση που βλέπουμε εδώ στην Ολλανδία καταλαβαίνουμε ότι ο Γιοβάνοβιτς προσπαθεί να μάθει την αλφαβήτα σε θέματα τακτικής στους παίκτες και τους ζητάει να επικοινωνούν να μιλάνε στο γήπεδο μεταξύ τους. Είναι φανερό ότι για ένα χρόνο η ομάδα ήταν αδούλευτη και τελευταία φορά είχε δουλέψει με τον Δώνη σε θέματα ανάπτυξης και πρέσινγκ. Δεν είναι εύκολο το έργο του Σέρβου τεχνικού αλλά δεν υπάρχει και χρόνος . Η ομάδα πρέπει στα δύο πρώτα ματς με  Απόλλωνα και Γιάννενα να κάνει το δύο στα δύο και μετά την διακοπή να είναι ακόμα πιο έτοιμος και να πάει με καλή ψυχολογία στα ντέρμπι.

 

SDNA Google news
ΜΑΘΕΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ - ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ SDNA logo ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Το σκεπτικό της επιλογής του Σάρλια και ο εξτρέμ που πρέπει να κάνει την διαφορά!
EVENTS