MENU

Διαβάστε παρακάτω αποσπάσματα από την αρθρογραφία των σημερινών αθλητικών εφημερίδων...

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΟΛΚΑΣ - FORZA 

Μία καλή ομάδα στήνεται από έναν προπονητή που έχει ξεκάθαρες ιδέες για τα χαρακτηριστικά της και ψάχνει παίκτες που όταν τους ενώσεις το παζλ θα είναι αποτελεσματικό.

Στην προκειμένη περίπτωση λοιπόν, αυτή του ΠΑΟΚ, η ομάδα βρήκε τον προπονητή που χρειαζόταν και έκανε την σημαντικότερη προσθήκη.

Από αυτόν λοιπόν ξεκινάνε τα πάντα. Όπως ο ίδιος ο Λουτσέσκου δήλωσε, ζητάει χαρακτηριστικά από το τμήμα σκάουτινγκ και αυτοί του δίνουν λίστες με παίκτες. Μία από αυτές τις περιπτώσεις είναι ο Λούκας Τέιλορ που ήδη προπονείται με την ομάδα. 

Ο Βραζιλιάνος ήρθε προφανώς γιατί ο Λουτσέσκου ήθελε ταχύτητα και καλό συνδυαστικό ποδόσφαιρο σε κλειστούς χώρους. Δεν είδε το βιογραφικό του, αλλά τα στοιχεία του.

Ο Λουτσέσκου ζήτησε τον Ολιβέιρα. Το γιατί είναι απλό. Θέλει έναν παίκτη με κίνηση, έναν παίκτη που πατάει καλά, έναν παίκτη με ποιότητα.

ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ

Οταν γράφουν οι ΟΣΦΠίτες διάφορες «πληροφορίες» για το τι θα γίνει στην ΕΠΟ, τι θα γίνει στο τάδε θέμα με την ΚΕΔ και τα σχετικά, είναι ρεπορτάζ. Όταν γράφουν οι υπόλοιποι, είναι «στημένα» και αποδεικνύεται πως ξέρουμε τι θα γίνει επειδή... ελέγχουμε την ΕΠΟ. Αυτό το παραμύθι το έκαναν πάλι λύσσα την εβδομάδα που πέρασε, με στόχο να επηρεάσουν κατά τις προσφιλείς τους συνήθειες τις εξελίξεις στην στελέχωση της ΚΕΔ. Είναι παλιό και γνωστό το κόλπο τους. Αυτό που δεν τους αρέσει, που θέλουν να αποκλείσουν, το βγάζουν αυτοί ως δήθεν ρεπορτάζ κι αρχίζουν τις καταγγελίες και τις κραυγές. Στην προκειμένη περίπτωση τους καίει ιδιαίτερα το αν και ποιοι'Ελληνες θα επιλεγούν από τον Κλάτενμπεργκ ως συνεργάτες του. Και μας έχουν πρήξει με αυτό. Μιλάμε για το σύστημα που είχε μια ΚΕΔ η οποία έφτασε να αλλάξει σύνθεση τέσσερις φορές μέσα σε 1 ,5 χρόνο. Από Γενάρη του 2014 μέχρι καλοκαίρι του 2015. Κι όταν ήταν να γίνουν αλλαγές στην ΚΕΔ το μαθαίναμε από... τον Γαβαθιώτη. Άρχιζε ο Γαβαθιώτης να βρίζει αυτόν που είχαν βάλει στο μάτι, μετά από λίγα 24ωρα μάθαινες ότι αντικαθίσταται.

Αλλά τότε ήταν όλα καλώς καμωμένα, πήγαινε ρολόι η δουλειά, δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα. Χρειάζεται απύθμενο θράσος, το οποίο διαθέτουν σε περίσσευμα βέβαια, για να κάνεις καταγγελίες σήμερα, όταν εσύ έχτισες και υπερασπίστηκες επί χρόνια ό,τι πιο σάπιο πέρασε από το ποδόσφαιρο. Αλλά ποιος έχασε την ντροπή..

ΤΑΣΟΣ  ΤΣΑΤΑΛΗΣ – ΩΡΑ ΤΩΝ ΣΠΟΡ

Στον σχεδιασμό της ΑΕΚ τα τελευταία χρόνια, δύο πράγματα προβληματίζουν πάντα. Πρώτον οι υπεραπλουστεύσεις στην εκτίμηση των αναγκών της ομάδας.

Αυτό το πρόβλημα άρχισε να λύνεται από την περσινή κιόλας μεταγραφική περίοδο. Το θέμα είναι πως δεν βγήκαν οι μεταγραφές. Σε αριθμό όμως, σε εύρος επιλογών, ήταν η πρώτη φορά μετά από χρόνια που μετά την τελευταία μέρα της μεταγραφικής περιόδου έλεγες είμαστε καλυμμένοι παντού.

Το δεύτερο είναι η αναποφασιστικότητα. Καμιά φορά το «ψάχνουμε κάτι καλύτερο», προκαλεί ανησυχία… Επίσης, πολλές φορές  είναι και αποτέλεσμα ασυνεννοησίας. Κάτι που συνέβη στην ΑΕΚ το καλοκαίρι του 2018 και της έκανε τεράστια ζημιά από την οποία αν το καλοσκεφθείς ακόμα δεν έχει φύγει τελείως. Κι εδώ, όσα έχω υπόψη με κάνουν να θεωρώ πως υπάρχει πολύ ικανοποιητικός βαθμός συντονισμού.Θέλω κι εδώ να πιστεύω πως δεν υπάρχει θέμα με την λήψη αποφάσεων και κυρίως πως δεν εξετάζονται παράμετροι όπως το επικοινωνιακό, για να τις πάρουν.

ΝΙΚΟΣ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΣ - LIVESPORT

Δεν ξέρω αν υπάρχει, σε κάποια αθλητικά υπανάπτυκτη αφρικανική χώρα, ομάδα που να εξαρτά τη συμμετοχή της στο πρωτάθλημα από το αν θα είναι πρόεδρος στην ομοσπονδία ο Άλφα ή ο Βήτα. Στην Ελλάδα υπάρχει. Και είναι ο Ολυμπιακός στο μπάσκετ! 

Θα περίμενε κανείς, δύο χρόνια μετά το φιάσκο με την αποχώρηση που τη χειροκρότησαν λιγότεροι από χίλιοι φανατισμένοι σε ένα φτηνιάρικο (ας το πούμε) σόου, που δεν γέμισε ούτε το μισό ΣΕΦ με γενική είσοδο 1 ευρώ, οι αδελφοί Αγγελόπουλοι να έχουν πάρει τα μαθήματά τους.

Ας μην κάνουν σίριαλ το αυτονόητο. Όλο αυτό που συνέβη μπορούν να το ακυρώσουν μόνο εκείνοι που το προκάλεσαν, συμπεριφερόμενοι σαν σοβαροί επιχειρηματίες, χωρίς να κάθονται και να ακούνε κραυγές από την εξέδρα. Είναι πανεύκολο, άλλωστε, να δουν το αποτέλεσα της έως τώρα «άτεγκτης στάσης τους», που οδήγησε ουσιαστικά σε αυτο-ευνουχισμό. Στην ανάγκη, ας ρωτήσουν πώς ένιωσαν οι παίκτες και ο τότε προπονητής μόλις έμαθαν την απόφαση για αποχώρηση από το ματς με τον Παναθηναϊκό. 

ΑΡΙΣ ΝΙΚΟΛΑΚΗΣ - METROSPORT

Είναι καλά ενημερωμένος ο Ραζβάν Λουτσέσκου για το ρόστερ το οποίο παρέλαβε. Ήταν, που ήταν ενημερωμένος... Ενημερωνόταν κι όσο περίμενε, για να ανακοινωθεί η επιστροφή του στον Κυπελλούχο. Δεν έκλεισε δα η συμφωνία με την ΠΑΕ ΠΑΟΚ, βλέπετε, παραμονές της υπογραφής της. Για να λέμε τα πάντα, όλα. Ενημερώθηκε κι από τότε. Και θα σκανάρει τώρα στην προετοιμασία κιόλας τους διαθέσιμους παίκτες του...

Έχουμε την εντύπωση, κρίνοντας από το παρελθόν του, πως δεν θα δώσει πολλές ευκαιρίες. Ακόμη και στην πρώτη δική του (κατά κάποιον τρόπο...) μεταγραφή, την ανανέωση του συμβολαίου με τον Ομάρ Ελ Καντουρί... Δεν πρόκειται να του χρεώσει με 108 (που λέγαμε παλιά στον Στρατό) μία θέση βασικού στην ενδεκάδα του ΠΑΟΚ. Να του την... χαρίσει. Δεν το έκανε τότε. Γιατί να το κάνει τώρα; Τούτο δε, καθώς θα κριθεί αυστηρότερα τώρα από τότε...

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΕΓΓΛΙΔΗΣ – ΦΩΣ

Για το δήθεν δίλημμα της συμμετοχής ή μη του Ολυμπιακού στο νέο πρωτάθλημα της Α1, έπειτα από το επίτευγμα της αναπτυξιακής ομάδας του να κατακτήσει την άνοδο εντός γηπέδων, δεν θα πρέπει να υπάρχει καμία δεύτερη σκέψη. 

Επειδή οι λόγοι και το πρόσωπο που οδήγησαν τη διοίκηση της πειραϊκής ΚΑΕ να φτάσει «μέχρι τέλους» βρίσκονται ακόμη («γαντζωμένοι» από τα δάχτυλα στον γκρεμό) στο προσκήνιο της ομοσπονδίας, δεν σημαίνει ότι ο Ολυμπιακός θα πρέπει να ασχολείται. Και να περιμένει πότε θα πάψουν να αντέχουν αυτά τα δάχτυλα να κρατούν ένα σώμα «βαρύ» από τις δεκαετίες της παρουσίας του στον χώρο του ελληνικού μπάσκετ.

Το σίριαλ αυτό τελειώνει, ο Ολυμπιακός δεν έχει κανένα συμφέρον να απουσιάζει από το ελληνικό πρωτάθλημα για τρίτη σερί χρονιά. Εννοείται ότι ούτε το ίδιο το ελληνικό πρωτάθλημα μπορεί να αντέξει άλλο δίχως τον Ολυμπιακό. 

ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΚΑΤΟΣ - SPORTIME

Εκεί που... πονάει ο Άρης παραμένει «γυμνός». Στο πρώτο φιλικό με τον Ερυθρό Αστέρα ο Δεληζήσης «έβγαλε» 90λεπτο. Αυτός και ο Μπεναλουάν και μετά την πώληση Ρόουζ, το... τίποτα. Ο Άρης θέλει στόπερ - και όχι ένα, αλλά δύο - χθες!

Προφανώς και Καρυπίδης και Μάντζιος ξέρουν καλύτερα από τον καθένα τι χρειάζεται άμεσα η ομάδα. Ο Άρης έχει παλέψει δυνατά ονόματα, αλλά δεν του έχει «κάτσει». Πρόταση στον Τουρκμέν, κοντά στο 1,5 μύριο, αλλά «άκυρο» από τους Τούρκους.

Έτσι είναι τα «μπαμ». Έχουν ρίσκο και χάσιμο χρόνου. Το ρίσκο πάει κι έρχεται. Από χρόνο όμως είναι... λειψοί στον Άρη. 19 και σήμερα για το πρώτο ματς με τους Αζέρους και ο στόπερ έπρεπε να ήταν ήδη στην Αυστρία.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΕΛΑΚΗΣ - SPORTDAY

Το πρώτο που κρατάμε όσοι δεν ζούμε με τις αγωνίες του προπονητή, είναι η εκτέλεση του Γιώργου Μασούρα. Ο παίκτης του Ολυμπιακού είναι εξτρέμ, αλλά το γκολ που πέτυχε είναι από εκείνα που πετυχαίνουν οι κλασικοί φορ. Εννιά στις δέκα φορές απ' τη θέση αυτή οι παίκτες σουτάρουν διαγώνια και η μπάλα συνήθως πάει έξω.

Ελάχιστοι είναι εκείνοι που σημαδεύουν ψηλά στην κλειστή γωνιά κι ακόμα λιγότεροι είναι εκείνοι που δεν στέλνουν τη μπάλα στις εξέδρες. Ο διεθνής εξτρέμ πήρε την ασίστ απ' τον Ελ Αραμπί κι έστειλε την μπάλα στο «παράθυρο» ισοφαρίζοντας για τον Ολυμπιακό. Θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για κλασική κίνηση Μασούρα. Παιχνίδι χωρίς φιοριτούρες, προσωπικές ενέργειες, αλλά με ουσία και γκολ. Οι «ερυθρόλευκοι» εξακολουθούν να ψάχνουν για εξτρέμ, αλλά κάτι μου λέει πως ένας απ' τους δύο θα είναι ο Μασούρας.

ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΡΠΕΤΟΠΟΥΛΟΣ – ΤΑ ΝΕΑ

Από όλους τους προημιτελικούς του Euro το ματς της περασμένης Τρίτης ανάμεσα στην Αγγλία και στην Γερμανία αποδείχτηκε το πλέον προβλέψιμο, ενώ έμοιαζε το πιο αμφίρροπο.

Οι Άγγλοι δεν είχαν κερδίσει σε κανένα από τα τελευταία επτά ματς που είχαν δώσει στο Γουέμπλεϊ με τους Γερμανούς, αλλά σε αυτές τις δημοσιογραφικές επισημάνσεις γίνεται πάντα το ίδιο λάθος: οι Γερμανοί που είχαν αυτό το υπέροχο σερί δεν έχουν σχέση με αυτή τη Γερμανία που εμφανίστηκε στο εφετινό Euro και οι Άγγλοι που δεν μπορούσαν ποτέ να κερδίσουν τους Γερμανούς  δεν είχαν καμία σχέση με την ομάδα του Σάουθγκεϊτ.

Η τωρινή Γερμανία που δεν μπορεί να κρατήσει το μηδέν απέναντι στη Λετονία (στην οποία έβαλε επτά γκολ!) δεν ήταν δυνατόν να κάνει κάτι σπουδαίο στη διοργάνωση- πόσο μάλλον να αποκλείσει αυτή την Αγγλία. Αλλά η αληθινή μεταμόρφωση είναι αυτή των Άγγλων. Αν το πρόβλημα των Άγγλων είναι η πίεση, ο Σάουθγκεϊτ έχει πληρώσει την πίεση όσο λίγοι: πριν αστοχήσει στο περίφημο πέναλτι το 1996, ένιωσε πίεση απίστευτη κι αφού αστόχησε η πίεση υπήρξε ακόμα μεγαλύτερη, αλλά αυτός δεν χάθηκε και τώρα προσπαθεί να συνδέσει το όνομα του  όχι με μια εθνική συμφορά, αλλά με μια εθνική επιτυχία.

Θα τα καταφέρει; Συγγνώμη, αλλά δεν έχω απάντηση. Αυτή είναι η βασική ερώτηση από την αρχή του Euro και το παρακολουθούμε για να έχουμε την απάντηση…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

*Για να διαβάσετε ολόκληρο ένα άρθρο θα πρέπει να απευθυνθείτε στο περίπτερο της γειτονιάς σας. Ενισχύοντας την εφημερίδα που εκτιμάτε περισσότερο, δίνετε πνοή στην πολυφωνία του Τύπο.

Πρωινός Τύπος (3/7): «Όταν τις αλλαγές στην ΚΕΔ τις μαθαίναμε από τον Γαβαθιώτη»