MENU

Οι δύο πρώην διεθνείς ποδοσφαιριστές μίλησαν στους Βασίλη Βέργη και Αλέξη Σπυρόπουλο για το αδιανόητο έπος της Ελλάδας το 2004, τα «μυστικά» του Ρεχάγκελ, τον Φερνάντο Σάντος, τον Μαραντόνα και τον Μέσι και πολλά-πολλά άλλα.

Ας δούμε τα σημαντικότερα αποσπάσματα της συνέντευξής τους στο SDNA:

Για την κεφαλιά που πήρε, από μια χαμένη μπαλιά του Χαριστέα, κόντρα στη Ρωσία, ο Παπαδόπουλος είπε: «Ήταν πολύ δύσκολο ματς. Είχαμε πιθανώς περάσει και ξέραμε πως δεν πρέπει να χάσουμε με 2 γκολ. Βγήκε όλη η κούραση της ομάδας. Ό,τι έκανε η Ρωσία της έβγαινε. Κάνει τη σέντρα ο Χαριστέας και το μόνο που σκέφτομαι είναι πως να τη φέρω μέσα. Ο Ζήσης την περίμενε και έβαλε ένα πολύ ωραίο γκολ.»

Για το τι του είπε ο Ρεχάγκελ στο ματς με τη Ρωσία, σχολίασε: «Ο Ότο ήξερε πως μιλάω Ρωσικά γιατί είχα γεννηθεί στην τότε Σοβιετική Ένωση. Μου είχε πει ό,τι ακούς να λένε να το μεταφέρεις.» 

Για το πού είδε το Euro o Νίνης, είπε: «Με τους φίλους μου ήμουν. Μαζευόμασταν όλοι μαζί. Δεν το πίστευες πως θα φτάσει τόσο ψηλά. Μετά τη Ρωσία άρχισα να λέω πως με αυτή την εθνική όλα γίνονται. Το έζησα όπως το ζήσαμε όλοι. Όλη η Ελλάδα πανηγύριζε. Ήταν εκείνη η χρονιά που ξεκίνησα να είμαι στις ακαδημίες του Παναθηναϊκού και έβλεπα αυτούς τους παίκτες να περνάνε με τα αμάξια και έλεγα "Πω πω, ο Δημήτρης Παπαδόπουλος".»

Για το πότε συνειδητοποίησε η ομάδα το τι πέτυχε το 2004, ο Δημήτρης Παπαδόπουλος είπε: «Πραγματικά καταλάβαμε τι έχει γίνει μόλις φτάσαμε Ελλάδα. Να πάμε από το αεροδρόμιο στο Παναθηναϊκό στάδιο, ήρθαμε 12 το πρωί και  νύχτωσε μέχρι να φτάσουμε. Εκεί αντιληφθήκαμε τι έχει γίνει.»

Για την πρώτη συμμετοχή του στο παιχνίδι με τη Νιγηρία ο Νίνης είπε: «Ήταν πολύ έντονη στιγμή. Εκτός από το ότι ήταν η πρώτη νίκη της Ελλάδας σε Μουντιάλ, ήταν πολύ έντονη στιγμή. Από όταν  μπήκα δεν είχα άγχος, ήθελα απλά να βοηθήσω και να κερδίσουμε. Μετά το χαρήκαμε πάρα πολύ στα αποδυτήρια.»

Για το ματς με την Αργεντινή που έβλεπε τους θρύλους Μαραντόνα και Μέσι, ο Σωτήρης Νίνης ανέφερε: «Δεν τα σκέφτεσαι τότε αυτά. Αρχίζεις μετά από κάποια χρόνια. Εκείνη τη στιγμή σε απορροφάει το παιχνίδι, έχεις το άγχος του παιχνιδιού, έχεις τον Καραγκούνη που πρέπει να μιλήσει στον Μέσι και στον Μαραντόνα.»

Για τον Φερνάντο Σάντος, ο Νίνης δήλωσε πως: «Με έχει στιγματίσει πολύ. Έβγαζα πάντα το 100%.  Ήξερε πώς να αντιμετωπίζει έναν παίκτη και πώς να τον προσγειώνει. Δεν σε άφηνε ούτε να πετάξεις, ούτε να χαλαρώσεις. Ήταν ιδανικός γιατί ήταν και πολλά χρόνια στην Ελλάδα, οπότε ήξερε τη νοοτροπία και μπορούσε να καταλάβει πολλά πράγματα, ακόμη και αν δε μιλούσε ελληνικά.»

Για την σημερινή εθνική ο Δημήτρης Παπαδόπουλος σχολίασε: «Υπάρχει πολύ ταλέντο. Θα πρέπει όλα τα παιδιά να βάζουν πάνω από όλα την εθνική. Ο προπονητής θέλει να αλλάξει κάποια πράγματα, παίζει πιο επιθετικά, αλλά πιστεύω πως πρέπει να έρθει πιο κοντά σε αυτό που είμαστε, ώστε να πάρει και αποτελέσματα. Αυτό που πάντα μας διέκρινε είναι η καλή αμυντική λειτουργία και να εκμεταλλευόμαστε ό,τι έχουμε επιθετικά.»

Δείτε παρακάτω ολόκληρη την συνέντευξη των δύο παικτών στο SDNA: 

https://www.youtube.com/watch?v=708E5RxlTtw

 

Παπαδόπουλος-Νίνης στο SDNA: «Στο Παναθηναϊκό στάδιο καταλάβαμε τι έγινε το 2004 - Με στιγμάτισε ο Σάντος»
EVENTS