MENU

Η επίσημη «πρώτη» της νέας χρονιάς έγινε στη Λαμία την Πέμπτη (01/06) και ο μεγαλομέτοχος, Πανουργιάς Παπαϊωάννου προανήγγειλε μεταγραφές πριν την έναρξη των φιλικών. Όπως είπε:

«Καλή αρχή να έχουμε. Η ομάδα πάντα ξεκινάει με τον στόχο της εύκολης παραμονής και να πάμε όσο το δυνατόν πιο ψηλά. Από εκεί και πέρα, παίζουν πολλοί παράγοντες ρόλο για το πώς θα πάει μια ομάδα. Πέρυσι είχαμε δύκολη εκκίνηση και το διορθώσαμε στο μεσοδιάστημα. Ελπίζω φέτος να κάνουμε καλύτερο ξεκίνημα. Στόχος είναι πάντα το καλό ξεκίνημα και το καλό τελείωμα, γιατί αυτό μένει πάντα στο τέλος. Την περσινή χρονια πήγαν όλα μια χαρά με εξαίρεση το ξεκινημα. Η ομάδα κατέληξε στην 10αδα και συνεχίζουμε».

Για τις μεταγραφές είπε:

«Επιλέξαμε κάποια παιδιά, άλλους νέους και άλλους πιο έμπειρους, επέστρεψε και ο Σαράνοφ. Αυτό που προσπαθούμε και είναι πρωταρχικός στόχος είναι το καλό κλίμα στα αποδυτήρια. Οι επιλογές μας έχουν ποδοσφαιρικά κριτήρια, αλλά πάντα κοιτάμε και τις ισορροπίες στα αποδυτήρια. Πιστεύω ότι εκεί είναι το ήμισυ της επιτυχίας. Κάναμε κάποιες προσθήκες και θα κάνουμε και δύο, τρεις ακόμα πριν τα φιλικά. Αν και τα φιλικά πολλές φορές δεν είναι να τα λαμβάνουμε υπόψη. Ελπίζουμε να καταφέρει ο κόσμος φέτος να δει την ομάδα από κοντά, γιατί πέρασαν δύο πολύ δύσκολες χρονιές».

Για την κεντρική διαχείριση τόνισε:

«Πάνε πέντε χρόνια που είμαστε στη Super League και κάθε χρόνο με το τηλεοπτικό έχουμε τα ίδια. Δεν είναι θέμα ομάδας, είναι θέμα όλης της Λίγκας και μάλιστα σοβαρό. Δεν γίνεται κάθε χρόνο οι μισές ομάδες να έχουν συμβόλαιο και οι άλλες μισές να κάνουν σχεδιασμό στο άγνωστο. Μας απασχολεί όλους αυτό το θέμα και πιστεύω θα απασχολήσει ακόμα περισσότερο τους παράγοντες τις προσεχείς ημέρες. Δεν υπάρχει πάντως κάτι σίγουρο. Προσπαθούμε να τελειώσουμε με αυτό και να γίνει κεντρική διαχείριση, με σωστά κριτήρια, για να έχουμε ένα πρωτάθλημα αξιόλογο, με κάθε ομάδα να παίρνει αυτό που δικαιούται οικονομικά».

Σε ερώτηση για την πορεία των έργων στις εγκαταστάσεις του συλλόγου δήλωσε:

«Αναφορικά με τις εγκαταστάσεις, κάνουμε κάποιες εργασίες στο προπονητικό και ο Δήμος συνεχίζει τις εργασίες στο στέγαστρο, οι οποίες θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τις 10 Αυγούστου. Αυτό δεν λύνει το πρόβλημα, πρέπει να αναβαθμιστεί το γήπεδο γενικά και να προχωρήσουμε σε πιο πολά έργα. Πρέπει να βοηθήσει και η Περιφέρεια σε αυτό, το γήπεδο το χρησιμοποιεί ο κόσμος και σε αυτόν θα μείνει και για αυτό πρέπει να βοηθήσουμε όλοι. Θα κάνουμε μία σύσκεψη με τους οφρείς της πόλης να δούμε τι άλλο θα κάνουμε. Αλλά τουλάχιστον για φέτος, ότι έχουμε πει θα γίνει».

Για τα διαρκείας και το τι θα συμβεί με τη διάθεση των εισιτηρίων φέτος:

«Περιμένουμε την διευκρινιστική για τα εμβόλια και θα ξεκινήσει άμεσα η διάθεση των διαρκείας. Αυτό που θέλω ωστόσο να πληροφορίσω, είναι ότι θα αποφύγουμε φέτος τα εβδομαδιαία εισιτήρια. θα μπαίνουν στα παιχνίδια κυρίως τα διαρκείας, γιατί δεν είναι σωστό να ταλαιπωρηθεί ο κόσμος με τα τεστ και τα εμβόλια. Θα κοιτάξουμε να μπλέξουμε όσο το δυνατόν λιγότερο με αυτό».

Ο τεχνικός Μιχάλης Γρηγορίου είπε:

«Να ευχηθώ για τη νέα σεζόν σε όλο τον κόσμο υγεία. Δυστυχώς συνεχίζεται αυτή η πρωτόγνωρη κατάσταση με τον κορωνοϊό, ευελπιστώ όλα να λάβουν τέλος. Έχουμε θετικά μηνύματα όσον αφορά τους φιλάθλους στα γήπεδα και είναι κάτι που μας έλειψε πάρα πολύ την προηγούμενη χρονιά. Ιδιαίτερα σε εμάς. Οπότε το πρώτο που θέλω να ευχηθώ είναι υγεία.

Όσον αφορά την ομάδα, θέλουμε να συνεχίσουμε αυτό που ξεκινήσαμε από τον περασμένο Ιανουάριο. Τόσο αναφορικά με την εικόνα της ομάδας, όσο και στη συγκομιδή των βαθμών. Ο στόχος φέτος είναι να μην μπλέξουμε σε σενάρια υποβιβασμού. Αυτός είναι ο πρώτος μας στόχος και από εκεί και πέρα να εξελίξουμε ακόμα περισσότερο την ομάδα. Να προσφέρουμε ακόμα καλύτερο ποδόσφαιρο, να μπορέσουμε να έχουμε μια καλή βαθμολογική θέση και από αυτή την εξέλιξη να κάνουμε ένα βήμα παραπάνω σε σχέση με όσα έγιναν πέρυσι».

Για τα μεταγραφικά:

«Σίγουρα θα πάμε για άλλες δύο μεταγραφές. Έναν winger και ένα stoper. Μετά και την απόκτηση του Σαράνοφ, έχουν μείνει αυτές οι δύο εκκρεμότητες και από εκεί και πέρα, αν προκύψει κάτι έκτακτο κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας και των φιλικών που θα δώσουμε. Σαν στόχος όμως, υπάρχουν μόνο αυτές οι δύο θέσεις αυτή τη στιγμή. Ουσιαστικά ξεκινάμε για να μπορέσουμε να απεμπλακούμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα γίνεται από την ουρά. Και φέτος το πρωτάθλημα θα έχει πάρα πολλές δυσκολίες. Τίποτα δεν είναι εύκολο, αλλά αισιοδοξώ ότι θα μπορέσουμε να ξεμπερδέψουμε γρήγορα».

Για το κλίμα στους «κυανόλευκους»:

«Θέλω να διατηρήσουμε τα κεκτημένα από το αγωνιστικό πεντάμηνο που είχα με την ομάδα. Κάναμε κάτι το εξαιρετικό αυτούς τους πέντε μήνες και στόχος είναι να διατηρήσουμε όλο αυτό το κλίμα. Αποδυτηριακά, με τον κ. Παπαϊωάννου, με τον κ. Τσικνή και γενικότερα όλο τη διοίκηση. Πέραν τούτου, φέτος θα έχουμε και τον κόσμο κοντά μας που μας έχει λείψει. Και είναι ιδιαίτερα θετικό φέτος, που έχουμε κάνει τις κινήσεις μας πάρα πολύ νωρίς. Αρχικά με την παραμονή μου και από εκεί και πέρα με την έλευση των παιδιών σε τόσο πρώιμο στάδιο, ώστε σήμερα να λείπουν μόνο δύο παίκτες. Αυτό είναι κάτι ιδιαίτερα θετικά ενόψει της νέας σεζόν και είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος».

Ο Σάββας Γκέντσογλου είπε:

«Ήθελα πάρα πολύ να επιστρέψω στην Ελλάδα μετά από τόσα χρόνια. Το κατάφερα σε μια σοβαρή ομάδα, που έχει στόχους και φιλοδοξίες. Κάτι που είναι ιδιαίτερα σημαντικό για εμένα. Να έχουμε υγεία και μια πολύ καλή σεζόν. Παρακολουθώ γενικά το ελληνικό πρωτάθλημα τα τελευταία χρόνια. Ξέρω αρκετά παιδιά από την ομάδα. Είναι μια σοβαρή ομάδα, σοβαρή διοίκηση, καλοί παίκτες και σοβαρό προπονητικό επιτελείο. Θα κάνουμε τα πάντα για να έχουμε μια καλή σεζόν».

Ο Γιώργος Μανούσος δήλωσε:

«Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι στην οικογένεια της Λαμίας. Εύχομαι σε όλους και ειδικά στους συμπαίκτες μου, μια καλή χρονιά με υγεία και μακάρι να καταφέρουμε να κάνουμε ένα βήμα παραπάνω φέτος. Το θέλουμε πάρα πολύ. Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ. Νομίζω ότι φέτος θα κάνουμε το κάτι παραπάνω, αλλά οι ομάδες χτίζονται παιχνίδι με παιχνίδι. Θα δουλέψουμε σκληρά στην προετοιμασία για να μας βρει η έναρξη του πρωταθλήματος στα στάνταρ που θέλουμε».

Ο Θανάσης Γκαραβέλης ανέφερε:

«Καλή χρονιά με υγεία να έχουμε. Είμαι πολύ χαρούμενος που η Λαμία με επέλεξε και με έχει εντάξει στην οικογένεια της. Οι πρώτες εντυπώσεις είναι πολύ θετικές. Βάζουμε βάσεις για κάτι πολύ καλό και μένει να δουλέψουμε στην προετοιμασία για να κάνουμε κάτι καλύτερο από τα προηγούμενα χρόνια».

https://www.youtube.com/watch?v=GsfOmaoMRDA&t=1s&ab_channel=LAMIAFCTV

 

Λαμία: «Πρώτη» και προαναγγελία δύο ακόμα μεταγραφών (vid)