MENU

 

  • Αλήθεια είναι πως η εβδομάδα που πέρασε, για την ΑΕΚ φάνηκε σα να μην υπήρξε, στις εξελίξεις στα μεταγραφικά. Για το τι εισπράττουμε οι απ’ έξω, μιλάμε πάντα. Ήταν ίδια με την αμέσως προηγούμενη και ίσως να είναι ίδια και με αυτή που μπήκε. Υπάρχει λόγος ανησυχίας; Πάντα υπάρχει λόγος ανησυχίας μέχρι να δεις να ολοκληρώνεται αυτό που έχουν στο μυαλό τους οι άνθρωποι της. Και φυσικά πάντα στις μεταγραφές παίζει και το να μην ολοκληρωθεί αυτό που έχεις στο μυαλό σου. Τρανό παράδειγμα στην ΑΕΚ το καλοκαίρι του 2018. Να βάλουμε λίγο μια σειρά όμως…
  • Πρώτα απ’ όλα η κλήρωση στην Ευρώπη έδωσε λίγο περιθώριο παραπάνω. Ναι, δεν υπήρχε περίπτωση να σου πέσει κάποιος απέναντι στον οποίο να μην είσαι φαβορί, αλλά υπήρχαν και μια δυο περιπτώσεις υποψήφιων αντιπάλων που θα μπορούσαν να προκαλέσουν περισσότερη ανησυχία. Τελικά η ΑΕΚ… ψώνισε από το πιο αδύνατο ζεύγος που υπήρχε στην κληρωτίδα. Δεν τίθεται θέμα και με το υλικό που διαθέτει αυτή την στιγμή. Άρα, όταν μιλάμε για αρκετά υψηλό επίπεδο ετοιμότητας, πάμε πλέον στον τρίτο προκριματικό γύρο. Μέσα Αυγούστου.
  • Είναι φυσικό να γίνεται πολύ κουβέντα για τον Εντσάμ λόγω του μεγέθους της μεταγραφής, αυτό που ξέρω όμως προσωπικά εδώ και μέρες είναι πως στην ΑΕΚ πολύ δύσκολα το έβλεπαν για πριν από τις 30 Ιουνίου. Αν το θέμα δεν είχε γίνει γνωστό, θα ήταν σε νορμάλ κατάσταση σε σχέση με το πως το περίμεναν να πάει. Τώρα, επειδή έχει γίνει γνωστό, δημιουργείται αίσθηση καθυστέρησης. Αλλά δεν υπάρχει. Ο Εντσάμ στο μυαλό των ανθρώπων της ομάδας θα ήταν μεγάλη έκπληξη να βρεθεί διαθέσιμος για να μπει στην ομάδα πριν τις 30 του μήνα.
  • Για τον Τζαβέλλα ενδεχομένως να υπάρχει λίγο μεγαλύτερη καθυστέρηση απ’ όσο θα περίμεναν, αλλά όχι κάτι υπερβολικό. Όταν γίνεται παιχνίδι για να βγει ένας παίκτης από συμβόλαιο που τρέχει, μέσα είναι όλα για το πόσο μπορεί να πάρει. Αλλά ο Τζαβέλλας εξακολουθεί να είναι αυτός που μάλλον θα μπει νωρίτερα απ’ όσους περιμένουμε.
  • Για τον Αραούχο τώρα. Είμαστε στην φάση ακόμη που η υπόθεση έχει… άρωμα κόντρας ανάμεσα στην ΑΕΚ και την Λας Πάλμας. Ενώ για να γίνει μια δουλειά ως γνωστό οι δύο πόλοι πρέπει να τα βρουν. Η κόντρα δημιουργείται από το γεγονός πως οι Ισπανοί έχουν καταλάβει πως ο παίκτης έχει αποφασίσει να φύγει και να επιστρέψει Αθήνα και θεωρούν πως η ΑΕΚ πάει να βγάλει συμφέρουσα συμφωνία βασισμένη σε αυτό. Μέσα σε όλο αυτό, η …από δω πλευρά δεν έχει κάνει ακόμη βήμα παραπάνω από την βασική πρόταση και φυσικό είναι να υπάρχει στασιμότητα. Εξακολουθώ να ποντάρω τα λεφτά μου στο ότι θα έρθει πάλι ο Αργεντινός.
  • Η κουβέντα για Βράνιες στην ΑΕΚ δεν αποτελεί ποτέ νέο. Ακόμη κι όταν έχει εκφραστεί πρόσφατα αρνητικά και μάλιστα δημόσια ο Δ. Μελισσανίδης. Προσωπικά κι όταν άκουσα να το κάνει αυτή την τοποθέτηση για τον Βράνιες, παρότι ήμουν λίγα μέτρα μακριά και το άκουσα καθαρά, δεν μπόρεσα να το κρατήσω στο μυαλό μου ως τη δεδομένη από δω και πέρα άποψη του για τον παίκτη. Μακάρι λοιπόν να ισχύει πως οι σκέψεις είναι σοβαρές. Ακόμη δεν μπορώ να το πω με βεβαιότητα και γι’ αυτό το «μακάρι».
  • Επειδή μπαίνει στον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του στην Άντερλεχτ η αλήθεια είναι πως οι προϋποθέσεις είναι καλύτερες, αν το πάρουν απόφαση και στην ΑΕΚ. Για τον Βράνιες ποτέ δεν είχα και ποτέ δεν θα έχω αμφιβολία. Γίνεται να τον πάρεις; Πάρε τον. Πολλοί δεν συμφωνούν μαζί μου, το σέβομαι, αλλά πιστεύω πως η δική μου άποψη έχει καλύτερα επιχειρήματα για να στηριχθεί σε σχέση με την δική τους. Τα καταλαβαίνω όσα θα πουν ενδεχομένως για αδυναμία να βρεθούν άλλοι και τα σχετικά. Το βλέπω αλλιώς όμως. Αν είναι αλήθεια κι έχουμε όντως αδυναμία να βρούμε άλλους, ας έχουμε τουλάχιστον αυτούς που ξέρουμε πως θα κάνουν την δουλειά. Η ΑΕΚ τα τελευταία χρόνια πάντα βγήκε κερδισμένη αγωνιστικά όταν είχε Αραούχο και Βράνιες. Αυτό ποιος μπορεί να το αμφισβητήσει; Επιπλέον προσωπικά θεωρώ πως ποτέ δεν εξάντλησε το όριο της παρουσίας αυτών των δύο παικτών. Υπάρχουν πράγματα που δεν έχουμε δει και δεν έχουμε ζήσει ακόμη, με αυτούς πρωταγωνιστές…
  • Πολλές φορές πρέπει να γράφουμε και να αναλύουμε πράγματα που είναι περίπου αυτονόητα, αλλά τελικά χρειάζεται. Άλλο τι φαίνεται πως κάνει μια ομάδα στον σχεδιασμό της, άλλο τι πραγματικά συμβαίνει. Δεν ξέρω αν η ΑΕΚ θα έχει το επιθυμητό αποτέλεσμα, αλλά κινητικότητα υπάρχει δεδομένα. Και για να φύγουν παίκτες που θα ανοίξουν τον δρόμο για αναβάθμιση στις θέσεις τους και για να έρθουν έτσι κι αλλιώς νέοι σε συγκεκριμένες θέσεις για τις οποίες κάνουμε συνέχεια κουβέντα το τελευταίο διάστημα. Από αυτή την άποψη χάνει χρόνο αν ανησυχεί κάποιος. Και καθαρή εικόνα έχει η ομάδα για τις ανάγκες της και σε συγκεκριμένες κατευθύνσεις δουλεύει για να βρει τις λύσεις. Η ανησυχία είναι μόνο για το αν θα το πετύχει στον βαθμό που πρέπει.
  • Βέβαια, για να λέμε την αλήθεια δεν μπορεί για πολύ καιρό ακόμη ο Μιλόγεβιτς να δουλεύει με ένα γκρουπ παικτών, σε υπερβολικά πολλούς από τους οποίους δεν θα βασιστεί στην σεζόν που μπαίνει. Η μεταγραφική περίοδος τελειώνει 31 Αυγούστου, αλλά κάποια πράγματα χρειάζεται να τελειώσουν νωρίτερα από άλλα.
SDNA Google news
ΜΑΘΕΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ - ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ SDNA logo ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Όταν τους έχει η ΑΕΚ, πάντα γίνεται κάτι καλό
EVENTS