MENU

Την έντονη αντίδραση των δικηγόρων των κατηγορουμένων (Μελισσανίδη, Παπαδόπουλου, Αυλωνίτη, Ντάσιου, Δανιήλ), προκάλεσε το αίτημα του ερευνητή της υπόθεσης και εισηγητή των τιμωριών, Ανδρέα Αθανασίου, να προβληθεί βίντεο από γενική συνέλευση της ΕΠΣ Φθιώτιδας που είναι στο φάκελο της δικογραφίας. Όλα αυτά στην υπόθεση της ΑΕΚ στην Επιτροπή Δεοντολογίας όπου την Τρίτη 15/6 ολοκληρώθηκε η κατάθεση των μαρτύρων κατηγορίας.

Η συνέχεια και το φινάλε της ακροαματικής διαδικασίας θα δοθεί στις 22 και 25 Ιουνίου και στη συνέχεια, εντός του Ιουλίου θα εκδοθεί απόφαση.

Οι δικηγόροι κ. Ρίζου, Γρηγορίου, Ευαγγελάτος, Αλεξίου αμφισβήτησαν τη γνησιότητα του και τελικά το βίντεο δεν προβλήθηκε, έπειτα από απόφαση του προεδρείου.

Η Ελευθερία Ρίζου, δικηγόρος του Δημήτρη Μελισσανίδη έκανε λόγο για «υπόνοιες μεροληψίας από τη στάση του ερευνητή» προσθέτοντας ότι η στάση του προεδρείου στην ακροαματική διαδικασία είναι «αμερόληπτη και αψεγάδιαστη», διευκρινίζοντας ότι δεν καταθέτει αίτημα εξαίρεσης του κ. Αθανασίου γιατί ως εισηγητής και ερευνητής δεν θεωρείται μέλος της Επιτροπής στη συγκεκριμένη υπόθεση.

Η κα. Ρίζου ανέφερε χαρακτηριστικά. «Εμπνέει υπόνοιες μεροληψίας η στάση του ερευνητή κ. Αθανασίου, προσπαθεί με νύχια και δόντια, με αγωνιώδη προσπάθεια να υπάρξει στοιχεία από καταρρέουσα κατηγορία και να τα χρησιμοποιήσει σε βάρος μας παραβλέποντας οτιδήποτε απαλλακτικό και στοχεύοντας σε οτιδήποτε που κατά τη γνώμη του είναι επιβαρυντικό. Στην κατάθεση του μάρτυρα υπεράσπισης θέλησε να παιχθεί ένα βίντεο για να δημιουργήσει πρόβλημα και να δυναμιτίσει τη διαδικασία. Δεν γνωρίζουμε τη γνησιότητά του βίντεο από ποιο χώρο και χρόνο είναι και θέλει να παιχθεί το βίντεο  για λόγους και σκοπό που μόνο εκείνος ξέρει. Δεν είδα καμία διάθεση να κάνει μια ερώτηση στον κ. Παλάσκα αν εκείνος έκανε απόπειρα δωροδοκίας, εκεί τηρούσε σιγή ισχύος. Όλα αυτά μας βάζουν σε σκέψεις για την αμεροληψία του και για τη στάση του σε όλη τη διαδικασία που πάσχει. Η κατηγορία ήταν χαλκευμένη και έχει καταρρεύσει.

Στα συντρίμμια αυτής της κατηγορίας μας έρχεται με ένα βίντεο και θέλει να το εμφανίσει εξυπηρετώντας σκοπιμότητες. Αρνούμαστε την προβολή του, αντιδρούμε, ενιστάμεθα. Δυναμιτίζει τη διαδικασία και βάζει σε σκέψεις πολλές για τα κίνητρα και τους σκοπούς του, δεν δεχόμαστε να προβληθεί.

Η στάση του ερευνητή από την πρώτη μέρα μέχρι τώρα, δεν μας δημιουργεί καμία ασφάλεια. Στα πλαίσια αυτής της στάσης, αργότερα θα ασκήσουμε τα νόμιμα δικαιώματα μας γιατί δεν κληθήκαμε όταν έπρεπε και βρεθήκαμε προ τελετεσμένων γεγονότων, δεν είχαμε δυνατότητα να αμυνθούμε. Η τελική έκθεση είναι μνημείο μεροληψίας και τώρα θέλει να προσθέσει ένα μεροληπτικό στοιχείο αμφίβολου γνησιότητάς και κάνει αυτή την προσπάθεια σε μια εντελώς άκαιρη στιγμή. Θέλει να στριμώξει τον μάρτυρα και προσπαθώντας να δημιουργήσει μια κατάσταση τελείως ασύμβατη από αυτή που έχει προκύψει από την ακροαματική διαδικασία. Δεν ξέρουμε αν είναι γνήσιο το βίντεο, το αμφισβητούμε».

Κίμωνας Ευαγγελάτος (δικηγόρος): «Δεν γνωρίζουμε που αποσκοπεί να εξεταστεί αυτή τη στιγμή το βίντεο. Είναι βέβαιο ότι αποτελεί προϊόν συρραφής, είναι παράνομο. Είναι ένα αποδεικτικό στοιχείο αγνώστου προελεύσεως. Και τη δεδομένη χρονική στιγμή και γενικά, δεν έχει νόημα να εξεταστεί».

Χάρης Γρηγορίου (δικηγόρος): «Συντάσσομαι με τις απόψεις των συναδέλφων. Με αυτή την επαναλαμβανόμενη συμπεριφορά εγείρει υπόνοιες μεροληπτικές κρίσεις.  Αμφισβητούμε τη γνησιότητα του».

Καταθέσεις για τις εκλογές της ΕΠΟ.

Η Επιτροπή ασχολήθηκε και με τις εκλογές της ΕΠΟ το 2017 και με τα όσα κατήγγειλε ότι έγιναν στο περιθώριο, ο πρόεδρος της ΕΠΣ Σάλας Θόδωρος Ντάρλας. Ο κ. Ντάρλας ενώπιον της Επιτροπής την 1η Ιουνίου είχε καταθέσει επί λέξη… «Ο Παναγιώτης Δημητρίου της ΕΠΣ Αθηνών μου είπε ότι έδωσε εντολή ο Παπαδόπουλος να μην ψηφίσω. Ήταν και ο κ. Φρέρης της ΕΠΣ Κυκλάδων μπροστά, ρωτήστε τον. Τον κ. Παπαδόπουλο δεν τον είδα εκεί».

Ο Παναγιώτης Δημητρίου, πρόεδρος της ΕΠΣ Αθηνών, την Τρίτη 15/6 ενώπιον της Επιτροπής διέψευσε το περιστατικό, σε κατ’ αντιπαράσταση εξέταση με τον κ. Ντάρλα ο οποίος στη συνέχεια είπε… «Εντάξει δεν θέλω να έρθει σε αντιπαράθεση με τον κ. Δημητρίου. Τον εκτιμώ και τον σέβομαι, αν είναι έτσι εγώ ψεύδομαι…». Επίσης, ο κ. Ντάρλας είχε καταθέσει ότι ο πρόεδρος της ΕΠΣ Κυκλάδων Ειρηναίος Φρέρης ήταν παρών στη συζήτηση με τον Παναγιώτη Δημητρίου ενώ την Τρίτη ενώπιον της Επιτροπής, είπε ότι δεν ήταν!

Η κατάθεση του προέδρου της ΕΠΣ Αθηνών και αναπληρωτή προέδρου της ΕΠΟ, Παναγιώτη Δημητρίου,:

Τον είδα τον κ. Ντάρλα εκείνη την ημέρα των εκλογών. Πίναμε καφέ με 2-3 συνεργάτες μου σε ένα τραπέζι στο ξενοδοχείο που έγιναν οι εκλογές και κάποια στιγμή το πρωί ήρθε και μου είπε «ξέρεις, δεν θα ψηφίσω…». Ο Ντάρλας αν θυμάμαι καλά παρουσιάστηκε σε όλες τις συγκεντρώσεις Γραμμένου και ήταν φανατικός υποστηρικτής. Υπήρχε κανένας λόγος να του πω να μην ψηφίσει. Τι θα εξυπηρετούσε. Το αρνούμαι ότι του είπα «είναι καλό να μην ψηφίσεις». Δεν γνωρίζω αν ψήφισε, μου ήταν αδιάφορο. Ο κ. Ντάρλας δεν ήταν νορμάλ άτομο, μην λαμβάνετε υπόψη σας τις καταθέσεις που έχει κάνει. Είναι προβληματικός ο άνθρωπος με αυτά που δήλωσε και έχει κάνει. Έχω πέσει από τα σύννεφα.

- Ντάρλας (κατ’ αντιπαράσταση): Πήγα να ψηφίσω, κατέβηκα στο λόμπι όπου εκεί μου είπαν ότι θα ψηφίσει ο Αυλωνίτης. Ο κ. Δημητρίου ναι, μου είπε, ότι είναι καλό να μην πάω να ψηφίσω. Μόνος μου ήρθε και το είπε αυτό.

- Δημητρίου: Διαψεύδω πλήρως αυτό που λέει

- Ντάρλας: Εντάξει δεν θέλω να έρθει σε αντιπαράθεση. Εκτιμώ και σέβομαι τον κ. Δημητρίου, αν είναι έτσι εγώ ψεύδομαι…

- Δημητρίου: Δεν θυμάμαι αν ήταν ο Παπαδόπουλος στις εκλογές.

- Γρηγορίου (δικηγόρος): Γιατί να σας προκαταλάβει ο Δημητρίου να ψηφίσετε ή όχι;

- Ντάρλας: Δεν ξέρω τι θα ψήφιζε ο Αυλωνίτης… Δεν μπορώ να θυμηθώ τι έχω καταθέσει έχω περάσει τόσα θέματα, χίλια συγγνώμη… Θεωρώ ότι ο Νίκος Αυλωνίτης είναι αυτός που ψήφισε… Θεωρώ ότι ο κ. Αυλωνίτης ήταν εκεί και πήγε και ψήφισε αντί για εμένα.

- Πρόεδρος: Δεν απαντάτε… Δεν επιβεβαιώνετε την κατάθεση σας.

- Ντάρλας: Ο κ. Φρέρης πήγε να δει για ποιόν λόγο δεν ψήφισα. Ο Φρέρης δεν ήταν στη συζήτηση:

- Ρίζου (δικηγόρος): Στην κατάθεση σας είπατε ότι ήταν στη συζήτηση…

Ο Ειρηναίος Φρέρης, πρόεδρος ΕΠΣ Κυκλάδων, κατέθεσε τα εξής:

«Ήμουν στις εκλογές της ΕΠΟ το 2017, ως εκπρόσωπος της Ένωσης. Τον συνάντησα όπως πάντα σε όλες τις συνελεύσεις. Έχουμε μια μακρόχρονη συνεργασία, είναι και συνεργάτης και φίλος. Εκείνη την ημέρα μιλήσαμε όπως μιλάμε πάντα. Για εμάς η ψήφος εκείνη την ημέρα ήταν προαποφασισμένη από όλες τις Ενώσεις. Είχαμε όλη θετική άποψη για Γραμμένο.

- Πρόεδρος: Σας είπε ο κ. Ντάρλας ότι δεν θα ψηφίσει;

- Φρέρης: Ποτέ δεν μου εξέφρασε αυτή την άποψη, ούτε δυσαρέσκεια προς το πρόσωπο του Γραμμένου είχε εκφράσει. Διαπίστωσα ότι θα ψήφιζε ο Αυλωνίτης, ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΕΠΣ Σάλας. Δεν διαπίστωσα κάτι, δεν το άκουσα, δεν βρίσκω το λόγο γιατί να πει ο Δημητρίου στον Ντάρλα να μην ψηφίσει. Εγώ γιατί να του πω να μην πάει να ψηφίσει. Εγώ δεν μπορούσα να του πω να μην ψηφίσει. Ούτε άκουσα να τον έχει παρακινήσει κάποιος άλλος.

- Ντάρλας: Εγώ είπα ότι ήταν ο Δημητρίου και μέσα ήταν ο κ. Φρέρης που είδε ότι δεν ψήφισα. Με τον κ. Φρέρη βρέθηκα μέσα στην αίθουσα, μου είπε «γιατί δεν ψηφίζεις»….

- Φρέρης: Δεν διαπίστωσα καμία επιρροή, καμία βία, τον ρώτησα ποιος θα ψηφίσει, μου είπε ο αντιπρόεδρος. Δεν έγινε τίποτα. Ούτε ο Παπαδόπουλος ήταν μπροστά για να προσπαθήσει να επηρεάσει κάποιον. Άλλωστε είχαμε αποφασίσει να στηρίξουμε υποψηφιότητα Γραμμένου. Τώρα, ποιος θα ψήφιζε δεν παίζει κανένα ρόλο.

- Ευαγγελάτος (δικηγόρος): Ο κ. Παπαδόπουλος έπαιξε κανένα ρόλο στις εκλογές;

- Ντάρλας: Μα εγώ είπα ότι δεν τον είδα τον κ. Παπαδόπουλο.

Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Δωδεκανήσου και πρώην μέλος της ΕΠΟ, Παναγιώτης Διακοφώτης, κατέθεσε για τις εκλογές της ΕΠΟ το 2017.

«Γνωρίζω τον κ. Ντάρλα και τον Αυλωνίτη, τους είδα στις εκλογές, σε έναν χώρο που κινούμασταν όλοι οι εκπρόσωποι των Ενώσεων. Στο λόμπι. Καμία ένταση δεν υπήρχε, χαιρέτησα τον Ντάρλα και μου είπε «όλα καλά». Δεν γνωρίζω γιατί δεν ψήφισε. Δεν άκουσα κάτι από τον κ. Ντάρλα, γενικά δεν ακούστηκε κάτι και μετά τις εκλογές. Ο κ. Ντάρλας υποστήριζε την υποψηφιότητα του κ. Γραμμένου, και ο κ. Αυλωνίτης, απ’ όσο ξέρω. Εγώ όπως είδα τον κ. Ντάρλα ήταν φυσιολογικός, δεν είχε κάτι που να μου κινεί την περιέργεια. Η αίθουσα ήταν τόσο ανοικτή, δεν υπήρχε θέμα αν ψήφιζε ο ίδιος ή ο αναπληρωματικός».

Ο Τηλέμαχος Κυρλόγλου, μάρτυρας υπεράσπισης του Νίκου Αυλωνίτη και υπάλληλος εταιρίας σεκιούριτι, κατέθεσε για τις εκλογές της Σάλας:

«Λόγω της εμπειρίας που έχουμε ως εταιρία σεκιούριτι από ΓΣ, κληθήκαμε από την ΕΠΣ Σάλας. Μας πήρε τηλέφωνο ο κ. Χρυσάφης με εντολή της διοίκησης για να παραβρεθούμε στις εκλογές, μόνο με τον υπάλληλο μίλησα. Να είναι δύο φύλακες στην είσοδο των γραφείων της Ένωσης ώστε να ελέγχουν ποιος θα πρέπει να εισέλθει στη διαδικασία. Ζητήσαμε ταυτότητες, καθόμουν απέναντι και έλεγχα τους σεκιούριτι. Όταν πήγε ο κ. Ντάρλας δεν έδειξε την ταυτότητα του, πήγε να δημιουργηθεί μια ένταση, ο Ντάρλας προσπάθησε να απωθήσει τους σεκιούριτι. Αν προσπαθούσαν να μπουν δια της βίας, θα καλούσαμε την Αστυνομία. Εμείς ήμασταν έξω από την αίθουσα, τι έγινε μέσα δεν το γνωρίζω. Μπράβοι δεν υπήρχαν, ήταν δύο σεκιούριτι, που δεν είναι μπράβοι, κι εγώ ως επόπτης».

Ο Μιχαήλ Μπάτσος κατέθεσε για την γενική συνέλευση της ΕΠΣ Φθιώτιδας που είναι στο φάκελο της υπόθεσης:

«Υπήρχε μια ένταση, υπήρχαν διάφοροι που φώναζαν εκεί, μέλη του ΔΣ. Αυτοί που ήθελαν την αναδιάρθρωση και αυτοί που δεν την ήθελαν. Δεν έπεσε στην αντίληψη μου να είναι άνθρωποι εκτός ΕΠΣ. Πρόεδρο ή παράγοντες ομάδων υπήρχαν. Τον κ. Παπαδόπουλο δεν τον γνωρίζω προσωπικά, μόνο ακουστά σαν όνομα, δεν θα τον αναγνώριζα. Απ’ ότι πληροφορήθηκα ήταν, εγώ δεν μπόρεσα να τον δω. Η συνεδρίαση στην ουσία ήταν παρουσία, δεν τιμάει το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο αυτά που έγιναν εκείνη την ημέρα. Εγώ ντρέπομαι, αυτά τα πράγματα δεν μου αρέσουν…».

Ρίζου (δικηγόρος Μελισσανίδη): Ο κ. Μελισσανίδης έχει παρέμβει ποτέ σε εκλογές της Ένωσης;

Μπάτσος: Όχι, ουδέποτε έχω ακούσει κάτι για τον κ. Μελισσανίδη».

Για τις εκλογές στην ΕΠΣ Αιτωλοακαρνίας το 2018 κατέθεσαν οι Νικόλαος Στάϊκος και ο Παναγιώτης Παπαχρήστος που ήταν υποψήφιοι.

Ο Νικόλαος Στάικος κατέθεσε: «Η διαδικασία ήταν άψογη από αρχή μέχρι τέλος κανένα πρόβλημα. Μέσα στην αίθουσα ήταν αυτοί που είχαν εξουσιοδοτηθεί να ψηφίσουν. Προσωπικά δεν είχα αντιληφθεί κάτι στον προεκλογικό αγώνα ούτε μου είχε μεταφερθεί κάτι. Γνωρίζω τον κ. Δανιήλ. Δεν ήταν στις εκλογές εκείνη την ημέρα. Μέσα στην αίθουσα δεν τον είδα πουθενά, ούτε απέξω. Δεν είχα κάνει και προεκλογικό αγώνα, δεν είχα ακούσει τίποτα».

Ο Παναγιώτης Παπαχρήστος κατέθεσε: «Δεν ήρθε κανείς στην περιοχή μου για προεκλογικό αγώνα. Κανένας από τους κατηγορούμενους.

Οι υποψήφιοι είχαν ανακηρυχθεί ομόφωνα, χωρίς καμία διαφωνία και χωρίς καμία ένσταση. Την ημέρα των εκλογών μέσα στην αίθουσα ήταν μόνο οι εκπρόσωποι των σωματείων, από τα ονόματα που μου είπατε δεν ήταν κανένας. Η διαδικασία διήρκησε 35-40 λεπτά, όλες οι αποφάσεις ήταν ομόφωνες, δεν προέκυψε καμία διαφωνία. Κανένας δεν διαμαρτυρήθηκε για κάτι. Ήταν μία ΓΣ που δεν ειπώθηκε το παραμικρό. Εκλέγομαι πρόεδρος από το 2010. Παίρνω συνέχεια το ίδιο ποσοστό, περίπου 70%.

Ερώτηση: Γιατί ο κ. Λαγούδης τα λέει διαφορετικά.

Παπαχρήστος: Δεν ξέρω τι λέει. Αν είχε κάτι για τη μέρα της ψηφοφορίας, πείτε μου τι είπε… Είμαι κατηγορηματικός ότι δεν έγινε καμία ενόχληση στα σωματεία. Τα σωματεία που θεωρούσα ότι θα με ψηφίσουν, με ψήφισαν. Τον κ. Ντάσιο, ούτε τον ήξερα, ούτε τον ξέρω, ούτε είχε καμία δουλειά να εμπλακεί. Ο Ντάσιος και ο κάθε Ντάσιος δεν μπορεί να επέμβει σε εκλογές άλλης ΕΠΣ».

ΑΕΚ στη Δεοντολογίας: Αντιδράσεις για ένα βίντεο και «υπόνοιες μεροληψίας από τον ερευνητή»