MENU

Το διάστημα της αναμονής, της αβεβαιότητας και των υποθετικών σεναρίων οδεύει προς το τέλος του και ο Άρης ετοιμάζεται να εισέλθει σε μια εβδομάδα που αν μη τι άλλο θα συμβούν πράγματα.

Θα τρέξουν εξελίξεις που θα καθορίσουν την επόμενη μέρα. Θα οριοθετήσουν στόχους. Θα ξεκαθαρίσουν αναφανδόν το τοπίο που είναι όλο αυτό το διάστημα, από τότε δηλαδή που ολοκληρώθηκαν τα πλει-οφ, θολό. Η απόφαση του CAS θα αποτελέσει την θρυαλλίδα των εξελίξεων και θα ξετυλίξει το τυλιγμένο κουβάρι.

Κυρίως θα απαντήσει το εξής ερώτημα: Άρης με ή χωρίς δυνατότητα μεταγραφών; Γιατί αυτό θα είναι που κατά τη γνώμη θα καθορίσει τον στόχο και το πώς θα κινηθεί η ομάδα της Θεσσαλονίκης την επόμενη μέρα. Ας ήμαστε ρεαλιστές. Στο απευκταίο σενάριο του ban, τα πράγματα δυσκολεύουν. Ο Άρης θα μείνει με το ίδιο και με κάποιες απώλειες ρόστερ, «γερασμένο» με έναν επιπλέον χρόνο και δίχως δυνατότητα κάλυψης των αναγκών, την ίδια ώρα που ο ανταγωνισμός θα ενισχύεται με φρέσκο αίμα, νέους προπονητές που θα φέρουν και νέες ιδέες και με διάθεση να… ρεφάρει.

Οκ, ο Άρης θα έχει μια ομοιογένεια αξιοζήλευτη αλλά ελάχιστες εναλλακτικές και ο Μάντζιος θα πρέπει να… καταπιεί σπαθιά για να κάνει την υπέρβαση. Υπάρχει μια αίσθηση βέβαια ότι η απόφαση του ανώτατου ελβετικού δικαστηρίου θα δικαιώσει τον Άρη και θα τον απελευθερώσει. Το γεγονός ότι καλούνται παίκτες που έχουν συμβόλαιο όπως ο Κάτσε και ο Μπουσέ να το λύσουν και άλλοι των οποίων λήγουν όπως οι Μπαγκαλιάνης και Μπακούτσης δεν κλήθηκαν να τα ανανεώσουν, βγάζει εκ μέρους των κιτρινόμαυρων μια σιγουριά. Μια αυτοπεποίθηση. Αν απορρέει από κάπου κι αν είναι βάσιμη- γιατί δίκαιη είναι- θα φανεί σε λίγες μέρες.

Και όταν λέμε σε λίγες μέρες, εννοούμαι την επόμενη εβδομάδα που ίσως βγει καπνός από την Λωζάνη. Στο ευνοϊκό λοιπόν για τον Άρη σενάριο της δυνατότητας πραγματοποίησης μεταγραφών τα δεδομένα αλλάζουν γιατί ο βασικός κορμός και η ομοιογένεια παραμένουν αλλά σε αυτόν θα προστεθούν ποδοσφαιριστές που έχει πραγματικά ανάγκη η ομάδα για να μην ξεμείνει από λύσεις και δυνάμεις όπως έγινε στα πλει-οφ.

Δεν το συζητώ ότι για να έχεις τις οποιεσδήποτε σκέψεις να προχωρήσεις κάποια βήματα παραπέρα στην Ευρώπη (κοινώς να προσπαθήσεις να μπεις στους ομίλους του Europa Conference League), χρειάζεσαι 5-6 έτοιμες προσθήκες. Την προσεχή Τετάρτη ο Άρης θα μάθει τον πρώτο του αντίπαλο. Κι αν θεωρητικά έχει αρκετές πιθανότητες να περάσει τον πρώτο σκόπελο ακόμη και με την ίδια με πέρσι ομάδα, ο βαθμός δυσκολίας ανεβαίνει όσο θα προχωράς και θα μιλάμε για υπέρβαση να φτάσεις ως τους ομίλους δίχως να έχεις βάλει φρέσκο αίμα στις φλέβες σου. Μην ξεχνάμε και κάτι άλλο.

Μια θετική απόφαση θα τονώσει γενικά την ψυχολογία του club. Θα δώσει μια προοπτική, μια αισιοδοξία ότι η περσινή σεζόν μπορεί να έχει και… repeat του χρόνου. Θα δώσει ώθηση και στα εισιτήρια διαρκείας, τη στιγμή που ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό σε ποιο ποσοστό θα επιτραπεί η παρουσία φιλάθλων στα γήπεδα. Είναι λογικό ως ένα βαθμό ο κόσμος να έχει μια συστολή, μετά κι από όλο αυτό που έχει περάσει με τον covid.

Μια ευχάριστη είδηση από το CAS περιμένει για να απασφαλίσει…

Και κάτι τελευταίο, λίγο διαφορετικό αλλά κι αυτό με… κάμποσο Άρη. Ο Στέλιος Παπαδόπουλος, πρόεδρος μιας εκ των μεγαλύτερων εταιριών παγκοσμίως στις βιοϊατρικές τεχνολογίες αναφώνησε από τις ΗΠΑ "Άρης, Θρησκεία, Σούπερ 3" , ενώ εξήγγειλε την μεγαλύτερη ιατρική εξέλιξη την τελευταία 20ετια στην νόσο Αλτσχάιμερ, ενώ η εταιρεία του είναι μπροστά και στο θέμα της σκλήρυνσης κατά πλάκας. Ο Αλβέρτος Μπουρλά, Διευθύνων Σύμβουλος της Pfizer Αρειανός ενεργός οπότε τουλάχιστον βρίσκεται στην Ελλάδα και στην πόλη του Άρη.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας γνωστή για τα Αρειανά της αισθήματα, ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, δεν χρειάζεται συστάσεις για την υποστήριξη του στον Θεό του Πολέμου. Αυτό το 3%, που μόνο γέλιο και ειρωνεία προκάλεσε όταν ακούστηκε, ανατρέπεται από τα ίδια τα γεγονότα.

Άνθρωποι που κινούν τα νήματα σε παγκόσμιο επίπεδο στην ιατρική, τη βιοτεχνολογία, την πολιτική (και όχι την κομματίλα), την ευρωπαϊκή καθημερινότητα. Θα μπορούσα να προσθέσω και τον διεθνή τουρισμό, την τεχνητή νοημοσύνη, και άλλους τομείς, αλλά θα έρθει η ώρα της αναφοράς που πρέπει σε καθέναν από αυτούς τους ανθρώπους που κυλάει κιτρινόμαυρο αίμα στις φλέβες τους.

SDNA Google news
ΜΑΘΕΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ - ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ SDNA logo ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Έρχεται… μεγάλη εβδομάδα για τον Άρη
EVENTS