MENU

Σημαίνοντα ρόλο αναμένεται να έχει ο Λούκας Βιγιαφάνιες στον Παναθηναϊκό της νέας αγωνιστικής περιόδου που έχει στο μυαλό του ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς. 

Οι πληροφορίες του SDNA αναφέρουν ότι ο Σέρβος προπονητής έχει μελετήσει επιμελώς τα αγωνιστικά του χαρακτηριστικά, πιστεύει στις ικανότητές του με τη μπάλα και εκτιμά ότι μπορεί να τον επαναφέρει στις… ράγες, προορίζοντάς τον για «10άρι» στο σχεδιασμό που πραγματοποιεί για τον Παναθηναϊκό της επόμενης σεζόν. 

Ο Γιοβάνοβιτς έχει σε εκτίμηση τις εμπνεύσεις του Βιγιαφάνιες στο επιθετικό τρίτο, κοντά δηλαδή στην αντίπαλη περιοχή και πίσω από τον επιθετικό, θεωρώντας ότι θα καταφέρει να πάρει τα θετικά του στοιχεία, σε συνδυασμό με το ξεκάθαρο αγωνιστικό πλάνο, τους σαφείς ρόλους και τη γενικότερη/συνολική λειτουργία της ομάδας. 

Η περασμένη αγωνιστική περίοδος είναι ξεκάθαρο ότι δεν ήταν αυτή που προσδοκούσαν τόσο ο Παναθηναϊκός από τον Λούκας Βιγιαφάνιες, όσο και ο ίδιος ο Αργεντινός.

Η επιστροφή του «Βίγια» στο τριφύλλι, με γνώμονα τα πεπραγμένα της προηγούμενης θητείας του στο σύλλογο, είχε δημιουργήσει υψηλές προσδοκίες στη διοίκηση και τους φίλους της ομάδας και τον είχε κατατάξει μεταξύ των παικτών που θα έπαιζαν σημαίνοντα ρόλο στην αύξηση της ανταγωνιστικότητας του Παναθηναϊκού, καθώς και στην ποιοτική αναβάθμιση του έμψυχου δυναμικού. 

Εξ ου και το γεγονός ότι στον Βιγιαφάνιες δόθηκε ένα από τα υψηλότερα συμβόλαια του ρόστερ της προηγούμενης σεζόν. 

Κι αν η καλή μέρα φαίνεται από το πρωί, στην περίπτωση του Αργεντινού φάνηκε η… κακή. 

Η βιασύνη στην αποθεραπεία του και η έλλειψη αυτοσυγκράτησης προκειμένου να ξεμπερδέψει νωρίτερα από το πρόβλημα τραυματισμού που αντιμετώπιζε, καθυστέρησε υπερβολικά την ενσωμάτωσή του στην ομάδα και όταν αυτό συνέβη (πρώτη του συμμετοχή στην 11άδα στις 29 Νοεμβρίου!) ο Παναθηναϊκός βρισκόταν ήδη σε αγωνιστικό τέλμα. 

Ο Ντάνι Πογιάτος, ο οποίος παρεμπιπτόντως τον υπολόγιζε για «8άρι», είχε ήδη… χαιρετήσει και την τεχνική ηγεσία είχε αναλάβει ο Λάζλο Μπόλονι, με τον οποίο η επικοινωνία και οι σχέσεις τους εξελίχθηκαν τραγικές. 

Ενα από τα «αγκάθια» ανάμεσά τους ήταν και ο τρόπος παιχνιδιού της ομάδας επί των ημερών του Ρουμάνου προπονητή. 

Από πλευράς θέσης, επί Μπόλονι ο Βιγιαφάνιες χρησιμοποιήθηκε κυρίως στο αριστερό «φτερό» της επίθεσης, κλείνοντας προς τα μέσα, αλλά και ως επιτελικός μέσος, πλην όμως η επιρροή του στην ομάδα δεν ήταν έπ’ ουδενί ανάλογη των προσδοκιών. 

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς έχει «κλειδώσει» το 4-2-3-1 ως βασικό σχηματισμό του Παναθηναϊκού της νέας σεζόν και ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός ήταν από τις πρώτες περιπτώσεις παικτών που ξεχώρισε στο πράσινο υλικό μετά από τη μελέτη των περυσινών αγώνων του τριφυλλιού, στο πλαίσιο της ατομικής και ομαδικής αξιολόγησης και της εξαγωγής συμπερασμάτων. 

Επί τους ουσίας, έχει κατατάξει τον Βιγιαφάνιες στο βασικό κορμό του Παναθηναϊκού όσον αφορά τη θέση «10», θεωρώντας ότι ο συνολικός τρόπος λειτουργίας μίας ομάδας παίζει καταλυτικό ρόλο στις επιδόσεις και την επιρροή οπουδήποτε ποδοσφαιριστή στο σύνολο. 

SDNA Google news
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ SDNA logo ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Παναθηναϊκός: Ποντάρει στον Βιγιαφάνιες για «10άρι» στο 4-2-3-1 ο Γιοβάνοβιτς
EVENTS