MENU
 • Πρέπει να είσαι άρρωστος για να κάτσεις να κάνεις ποδοσφαιρική ανάλυση στα ματς της ΑΕΚ ειδικά μετά την εξασφάλιση της Ευρώπης. Για την Τρίπολη θα πω μόνο πως με τεράστιες απουσίες, έφερε το αποτέλεσμα που έχουν φέρει εκεί στα play offs και οι άλλοι τέσσερις. Ισοπαλία. Και με τον Αστέρα λόγω των προβλημάτων της, να νιώθει μεγαλύτερο κίνητρο για να κυνηγήσει την πρώτη του νίκη σε αυτή την διαδικασία.
 • Από κει και πέρα είχαμε την συνέχεια μιας παρανοϊκής κατάστασης, με το ζήτημα του «δεν έχουμε δυνάμεις». Σε δηλώσεις κλπ. Ακόμη και στο ημίχρονο, στο ρεπορτάζ που μεταφέρει ο φίλος ο Γιώργος Βασιλείου της Nova, φυσικά μιλώντας με το τεχνικό τιμ καθώς αυτούς θα ρωτήσει εκείνη την στιγμή, αυτό που του ειπώθηκε και μετέφερε, ήταν πως στα αποδυτήρια υπήρχαν παίκτες που δήλωναν πως δεν μπορούσαν να συνεχίσουν! Έχει γίνει κάτι σαν εμμονή η ανάδειξη αυτής της κατάστασης.  
 • Σε όλη την διαδικασία των play offs και πριν από αυτό, ακούς τον προπονητή της ομάδας να περιγράφει μια κατάσταση, στο θέμα των δυνάμεων που έχουν ή δεν έχουν οι παίκτες. Την περιγράφει όμως τελικά ως κάποιος τρίτος, που παρακολουθεί την κατάσταση χωρίς δυνατότητα παρέμβασης. Προφανώς στο μυαλό του θεωρεί πως με αυτό τον τρόπο περνάει το μήνυμα για την ευθύνη του προκατόχου του. Αλλά μου κάνει εντύπωση πως δεν λαμβάνει υπόψη του, το προφανές: Εσύ εδώ και κοντά πέντε μήνες πλέον, τι έχεις κάνει γι’ αυτό το θέμα;
 • Ο Χιμένεθ δεν επικαλείται τόσο, ούτε την απώλεια του Λιβάγια, ούτε την λάθος για μένα απόφαση να φύγει ο Ινσούα, ούτε την μεταγραφή του Νταντσένκο, ούτε την μη απόκτηση γκολκίπερ ή ενός στόπερ ακόμη που έλεγαν πολλοί. Επικαλείται κυρίως τις δυνάμεις. Για μένα έχει εξήγηση αυτό. Αν επικαλεστεί ζητήματα επιλογών και ποιότητας, μπορεί ενδεχομένως να δικαιολογήσει το ταβάνι των δυνατοτήτων της ομάδας. Αλλά δεν μπορεί να δικαιολογήσει την εικόνα του Φλεβάρη και του Μάρτη. Που η ομάδα ανεξαρτήτως αντιπάλου, παρουσίαζε εικόνα περιφερόμενου θιάσου. Το έχουμε πει πολλές φορές. Άλλο να έχεις ταβάνι στην ποιότητα, άλλο να μην είσαι ποδοσφαιρική ομάδα. Προφανώς ο Χιμένεθ νιώθει πως αυτό δικαιολογείται μόνο με την συνεχή επίκληση του «δεν έχουν δυνάμεις» κι έτσι το πάει.
 • Έστω πως ο Καρέρα και το τιμ του ήταν καταστροφείς στον τομέα της φυσικής κατάστασης. Που δεν είχαμε τέτοια δείγματα ως το τέλος του Δεκέμβρη του 20, αλλά ας πούμε πως έτσι είναι. Το επόμενο τεχνικό τιμ λοιπόν τι κάνει; Διαχειρίζεται την κατάσταση που βρίσκει; Τραβάει τον δικό του δρόμο κι ό,τι κάτσει; Τι φαίνεται πιο λογικό; Τι έγινε στην ΑΕΚ τους τελευταίους μήνες και οδηγήθηκε στην απόλυτη αποσύνθεση;
 • Η ΑΕΚ έχει κάποια ζητήματα στον τομέα της υποστήριξης της ομάδας, αλλά διαθέτει ένα υψηλού επιπέδου και  πλήρες προσωπικό όταν μιλάμε για διατροφολόγο, εργοφυσιολόγο, τιμ αποκατάστασης. Με σημαντικά ποσά να δίνονται σε αυτόν τον τομέα. Πολύ θα ήθελα να ακούσω, αλλά δεν έχουμε την δυνατότητα να ρωτήσουμε, πως πήγε η συνεργασία τους με το νυν τεχνικό τιμ τους τελευταίους μήνες. Πόσο λήφθηκαν υπόψη οι παρατηρήσεις τους και οι θέσεις τους για την κατάσταση των παικτών, ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Είναι σοβαρά ζητήματα αυτά, δεν είναι για πλάκα.
 • Σε κάθε περίπτωση, δεν μπορεί να γίνει δεκτό, πως ένα τιμ που δουλεύει την ομάδα πλέον για μισή σεζόν, συνεχίζει με δημόσια επίκληση προβλημάτων που πάνε πίσω αρκετούς μήνες, χωρίς να μας λένε τι ακριβώς έχουν κάνει εκείνοι για να διαχειριστούν την προβληματική κατάσταση. Αυτό είναι προφανές και γι’ αυτό κουράζει και προκαλεί εκνευρισμό, το συγκεκριμένο τροπάριο.  
 • Πάμε και σε κάτι άλλο, που ίσως είναι και πιο σοβαρό. Και μου κάνει εντύπωση πως έχει περάσει... μπάι. Δεν ξέρω αν το έχετε πάρει χαμπάρι, αλλά χθες γράφτηκε ιστορία. Είχαμε επίσημη συνάντηση του προέδρου της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας, με τον υφυπουργό Αθλητισμού! Έχουμε δει συναντήσεις της UEFA και της FIFA με υπουργούς, πολλές φορές τα προηγούμενα χρόνια. Αλλά εδώ πραγματικά γράφτηκε ιστορία. Ο πρόεδρος της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας, συναντήθηκε με τον Λευτέρη Αυγενάκη, συνοδεύοντας τους Λάκοβιτς και Γεωργίου. 
 • Μάλιστα δεν έγινε και καμιά προσπάθεια να κρυφτεί το γεγονός. Δόθηκε κανονικά η ενημέρωση και με φωτογραφίες από την Γ.Γ.Α. Και μάλιστα με την σημείωση, πως η συνάντηση έγινε με την «απουσία της διοίκησης της ΕΠΟ»!!! Που είναι η ΕΠΟ, οέο; 
 • Αφήνω έξω πως έρχεται αντιπροσωπεία των έξω και πρώτα συναντάει τον Αυγενάκη, χωρίς την ΕΠΟ μάλιστα. Αυτό από μόνο του θα ήταν άξιο να συζητηθεί πολύ. Αλλά εδώ έχουμε και τον Μαρκ Κλάτενμπεργκ, με τον Λευτέρη Αυγενάκη!. Τώρα ποιος είναι ο λόγος να συναντηθεί ο αρχιδιαιτητής, ξένος μάλιστα, με τον υφυπουργό Αθλητισμού και χωρίς την ΕΠΟ, δεν μπορώ να τον φανταστώ. Αλλά πολλά πράγματα στο ελληνικό ποδόσφαιρο κινούνται στο επίπεδο της επιστημονικής φαντασίας έτσι κι αλλιώς. 
 • Στο μεταξύ, η ΚΕΔ ορίζεται από την FIFA, είναι ανεξάρτητη πλέον από την ΕΠΟ, αλλά πληρώνεται από την ΕΠΟ! Η οποία απουσιάζει από τις συναντήσεις του υπαλλήλου της, με την πολιτική ηγεσία του Αθλητισμού, με την οποία η ΕΠΟ εδώ και πολύ καιρό, είναι στην ουσία στα χαρακώματα. Τουλάχιστον πριν την ανάληψη της προεδρίας από τον Ζαγοράκη, αλλά σε επίπεδο Εκτελεστικής Επιτροπής, ακόμη είναι. Και συχνά πυκνά τους την πέφτει με δηλώσεις ο υφυπουργός. 
 • Και λέω ξανά: Που είναι η ΕΠΟ, οέο; Δεν λέω για FIFA - UEFA, καθώς το μήνυμα που θέλουν να περάσουν είναι σαφές και μόνο τυφλοί δεν το βλέπουν ή όσοι δεν θέλουν να το δουν. Αλλά η ΕΠΟ; 
 • Και δεν έχει κλείσει καν η σεζόν. Έχουμε ακόμη και τελικό κυπέλλου θυμίζω. Και πάρα πολλά ακόμη...
SDNA Google news
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ SDNA logo ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Η παράνοια του «δεν έχουν δυνάμεις» και ο αρχιδιαιτητής που συναντάει τον υφυπουργό!
EVENTS