MENU
 • Χθες που ήταν 7 Μαΐου, ημερομηνία που για πολλούς έχει ορίσει τις ζωές μας, όπως κάθε χρόνο έπαιζαν τα βίντεο του Τάκαρου του Καραγκιοζόπουλου κι όσο και να τα έχεις δει πραγματικά χιλιάδες φορές, θα τα δεις ξανά.
 • Με τα βίντεο αυτά σου έρχονται κι άλλα από ΑΕΚ – ΟΣΦΠ και προσωπικά το ματς που πάντα με τραβάει περισσότερο είναι ο τελικός του κυπέλλου του 2016, που τον θεωρώ ορόσημο για πολλά.
 • Ο Στέλιος Μανωλάς έκανε μια κατάθεση ψυχής και ως προπονητής της ομάδας και στις δηλώσεις του μετά από κείνο το παιχνίδι. Μάιος ήταν κι αυτό, στις 16.
 • Μίλησε τότε μετά το ματς, έχοντας δίπλα του τον Πέτρο Μάνταλο. Και είπε τα εξής: «Θα θελα να πω και για τον Πέτρο τον Μάνταλο… Σήμερα να ξέρετε, πέφτοντας όλο το επιτελείο πάνω του για δύο εβδομάδες, τελικά έπαιξε με ένα πόδι. Οι μεγάλοι παίκτες, έτσι χτίζονται. Ο Μάνταλος σήμερα έπαιξε με ένα πόδι, ήταν πραγματικός αρχηγός και του αξίζουν συγχαρητήρια».  
 • Όλο αυτό το στόρι, έρχεται και κολλάει με κάτι που συμβαίνει τα τελευταία 24ωρα και όσο και να ξέρω πως θα μου βρίζουν πάλι ό,τι έχω και δεν έχω, θεωρώ άδικο να μη το πω.
 • Ο Μάνταλος με όλο αυτό που συμβαίνει, την δική του θέση μέσα σε αυτό, που είναι πιο δύσκολη από κάθε άλλου συμπαίκτη του, έχει βρει την τέλεια ευκαιρία να την στρίψει. Έχει πρόβλημα σοβαρό, μέχρι προχθές δεν μπορούσε καν να περπατήσει.
 • Χθες μετά από ένα 48ωρο που το παλεύουν με τον Παντελή Νικολάου, έβαλε τα παπούτσια κι έκανε προπόνηση. Πόναγε πάλι. Άλλα έκανε το μεγαλύτερο μέρος της προπόνησης κι όπως φαίνεται, αν δεν φτάσει στο απροχώρητο, σκοπό έχει να τη βγάλει όλη την σημερινή και να πάει στην Λεωφόρο.
 • Την στιγμή που οι περισσότεροι, με πρώτη την αφεντιά μου, μόλις προχθές, μέσες άκρες λέγαμε πως ίσως δεν τρέχει και τίποτα αν δεν παίζει. Κι άλλωστε στον Άρη που δεν ξεκίνησε βασικός δυο φορές, κερδίσαμε. Μπορεί και να χουμε και δίκιο. Μπορεί να μην είναι σε θέση να βγάλει πλέον πράγματα στην ΑΕΚ. Βεβαίως το πιθανότερο είναι πως όπως και για πολλούς άλλους, έτσι όπως έχει γίνει η ΑΕΚ και να μπορεί και να θέλει, να μην είναι δυνατό να βγάλει πράγματα.
 • Αλλά υπάρχει μια διαφορά. Αν αυτή τη στιγμή πρέπει να ψάξεις έναν και μόνο έναν παίκτη της ΑΕΚ που έχει συναίσθηση του τι διακυβεύεται στην Λεωφόρο και στα άλλα δυο ματς ως το τέλος, τον Μάνταλο θα βρεις. Στην πλήρη της διάσταση, την απόλυτη συναίσθηση, είναι σίγουρο πως μόνο στον Μάνταλο θα την βρεις.
 • Κι αυτός πιστεύω είναι ο λόγος που ενώ έχει την απόλυτα δικαιολογημένη ευκαιρία να την κάνει με ελαφρά μπροστά σε αυτό, εκείνος πάει για να παίξει μισός, να βοηθήσει όσο μπορεί. Και με την επίγνωση πιστεύω πως ελάχιστοι, μπορεί και κανένας, θα του το αναγνωρίσουν.
 • Γι’ αυτό βέβαια φταίει η ίδια η ΑΕΚ και κανείς άλλος. Και για τον Μάνταλο και για πολλούς άλλους, που υποφέρουν πλέον με το να παίζουν σε αυτήν. Γιατί η ΑΕΚ άφησε να χαλάσει όλο αυτό που έχτισε από το 2013 ως το καλοκαίρι του 2018. Να χαλάσει κυρίως ψυχικά.
 • Μακάρι αυτή τη προσπάθεια που κάνει ο Πέτρος Μάνταλος για να παίξει στην Λεωφόρο και γι’ αυτό την αναδεικνύω σήμερα παρά το αρνητικό κλίμα σε βάρος του και σε βάρος όλων μας μάλλον, να λειτουργήσει επιτέλους σαν ξυπνητήρι. Για όλους.
 • Ίσως μέσα στο γήπεδο να μην το έχει καταφέρει ως τώρα, αλλά μπορεί με αυτό το πείσμα, αυτή την θέληση που τέτοιο καιρό πριν πέντε χρόνια εξύμνησε ολόκληρος Στέλιος Μανωλάς, να μας ξυπνήσει.
 • Για να μη χρειαστεί να μας ξυπνήσει μια και καλή, μια ολοκληρωτική αποτυχία, όπως θα είναι η απώλεια της Ευρώπης. Να μας ξυπνήσει τώρα ο Μάνταλος και να μας θυμίσει πως αυτό που χάθηκε κυρίως, ήταν το πάθος, η φλόγα και κυρίως η ενότητα για τον κοινό στόχο.
 • Εγώ προσωπικά μόνο με την ιδιότητα του ΑΕΚτζή, τον ευχαριστώ γι’ αυτό. Και ξέρω καλά πως αν παίξει στην Λεωφόρο, θα είναι ο τελευταίος που θα πέσει. Κι ας ακούγεται περίεργο. Ο Μάνταλος προσπαθεί να είναι εκεί, όχι απλά για να είναι, αλλά για να έχει η ΑΕΚ τον αρχηγό της με τον τρόπο που πρέπει να τον έχει. Ακόμη κι αν είναι πάνω από τις δυνάμεις του να το υπηρετήσει αυτό, θα το παλέψει όσο πάει.
 • Τέλος, δυο πράγματα για το ματς. Είναι τελικός μόνο υπό προϋποθέσεις. Στην ουσία υπό μία προϋπόθεση μόνο. Αν κερδίσει η ΑΕΚ. Εκεί λογικά τελείωσε η ιστορία. Με κάθε άλλο αποτέλεσμα, τα πάντα θα παιχθούν τις δύο τελευταίες αγωνιστικές.
 • Για μένα είναι πολύ σημαντικό και το ΠΑΟΚ – Άρης. Οι επτά βαθμοί του Άρη από τον Παναθηναϊκό, δείχνουν πολλοί, αλλά ίσως δεν είναι και τόσο. Αν είναι τέσσερις ή πέντε (κι από Παναθηναϊκό κι από ΑΕΚ) το βράδυ της Κυριακής και με Άρης – Παναθηναϊκός και ΑΕΚ- Άρης στο τέλος, δεν είναι πολλοί εκτιμώ. Μπορεί οι θέσεις που ακόμη θα παίζονται στην τελική ευθεία, να είναι δύο κι όχι μία όπως φαίνεται τώρα.
SDNA Google news
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ SDNA logo ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Ο Πέτρος προσπαθεί να μας θυμίσει, πως πρέπει να είναι η ΑΕΚ…
EVENTS