MENU

 

Πανηγυρική επιβεβαίωση του αποκλειστικού ρεπορτάζ του SDNA της 16ης Απριλίου. Από χθες Τρίτη 20/4/21 έχει προκηρυχθεί ο διαγωνισμός της ΑΕΠ Ελαιώνα, του κονσόρτσιουμ των τραπεζών με επικεφαλής την Alpha Bank, για τις προμελέτες των εγκαταστάσεων του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού στον Βοτανικό.

Η πρόσκληση απευθύνεται σε περισσότερα από τρία εξειδικευμένα αρχιτεκτονικά μελετητικά γραφεία (τα οποία έλαβαν τις σχετικές προδιαγραφές) και η προθεσμία που έχουν για να υποβάλλουν στην ΑΕΠ Ελαιώνα δεσμευτικές προσφορές είναι η 5η Μαϊου.

Αμέσως μετά την παραλαβή των προσφορών, οι τράπεζες θα επιλέξουν την ανάδοχο εταιρεία. Αυτή θα έχει την υποχρέωση σε ΕΝΑ ΜΗΝΑ από την ανάθεση του έργου να καταθέσει την προκαταρκτική μελέτη, η οποία προφανώς θα συνοδεύεται και από τις ανάλογες μακέτες των έργων.

Με βάση τον διαγωνισμό στις προδιαγραφές αναφέρονται τα εξής:

«Οι εγκαταστάσεις του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού στην περιοχή Ανάπλασης ΙΙ (Ελαιώνας) που αφορούν την εν λόγω Μελέτη περιγράφονται αναλυτικά στο Παράρτημα Α που συνοδεύει το παρόν τεύχος και αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα του.

Συνοπτικά, το αντικείμενο του Έργου περιλαμβάνει:

• Κλειστό γυμναστήριο 2.000 – 3.000 θέσεων

• Γυμναστήριο Προπονήσεων,

• Εξωτερική πισίνα μετά των αποδυτηρίων αυτής

• Γυμναστήριο Βαρέων Αθλημάτων

• Γυμναστήριο Γυμναστικής κ.ά.

Τα ανωτέρω πρόκειται να κατασκευασθούν σε χώρους μέγιστης επιτρεπόμενης δόμησης 7.500 τετραγωνικών μέτρων επί οικοπέδου ιδιοκτησίας του Δήμου Αθηναίων, στην Περιοχή Ανάπλασης ΙΙ, όπως αυτή ορίζεται από το από 29.04.2013 Προεδρικό Διάταγμα (ΦΕΚ 161/14.05.2013). Διευκρινίζεται ότι το γήπεδο ποδοσφαίρου δεν περιλαμβάνεται στις υπ’ όψη αθλητικές εγκαταστάσεις του Σωματείου ΠΑΟ.

Η εκπόνηση της Μελέτης θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τις προβλέψεις του από 29.04.2013 Προεδρικού Διατάγματος (ΦΕΚ 161/14.05.2013) και εντός του συμφωνημένου Προϋπολογισμού που προβλέπεται στο από 20.11.2020 Μνημόνιο Συναντίληψης και Συνεργασίας μεταξύ των εμπλεκομένων φορέων».

Επίσης προστίθεται ότι: «Τα παραδοτέα της προκαταρκτικής μελέτης περιλαμβάνουν σχέδια και τρισδιάστατα μοντέλα τα οποία θα εμφανίζουν τα στοιχεία της ανάπτυξης του ακινήτου και θα περιέχουν πληροφορίες σχετικά με το μέγεθος των κτιρίων, την τοποθέτησή τους επί του ακινήτου, την κατανομή των χρήσεων βάσει του συμφωνημένου κτιριολογικού προγράμματος, καθώς και στοιχεία για την πρόσβαση και την κυκλοφορία».

Όπως γίνεται αντιληπτό, έως τις 10 Ιουνίου η ΑΕΠ Ελαιώνα όχι μόνο θα έχει στα χέρια της την τελική πρόταση, αλλά θα μπορεί να την καταθέσει μαζί με τις μακέτες στον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό ώστε να παρουσιαστούν στη Γενική Συνέλευση και να τεθούν στην κρίση των μελών που θα ψηφίσουν. Κυρίαρχο «θέλω» της διοίκησης του Ερασιτέχνη ΠΑΟ είναι η ΓΣ να πραγματοποιηθεί οπωσδήποτε μέχρι το τέλος Ιουνίου.

Θα πρέπει να τονίσουμε, όπως γίνεται αντιληπτό από όσα προαναφέραμε, κάτι πολύ σημαντικό: στις προδιαγραφές που δόθηκαν στα εξειδικευμένα αρχιτεκτονικά γραφεία επισημαίνεται από την πλευρά της ΑΕΠ Ελαιώνα ότι το «κλειστό» γυμναστήριο θα πρέπει να είναι χωρητικότητας «2000 έως 3000 θέσεων». Θυμίζουμε ότι ο Ερασιτέχνης ΠΑΟ έχει ζητήσει «κλειστό» 3000 θέσεων για να μπορεί να φιλοξενήσει μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις βόλεϊ.

Τις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν και νέες συναντήσεις ανθρώπων της ΑΕΠ Ελαιώνα και της διοίκησης του ΠΑΟ για να συζητηθούν όλες οι λεπτομέρειες του πρότζεκτ.

 

«Τρέχει» ο διαγωνισμός της ΑΕΠ Ελαιώνα για τις προμελέτες του Βοτανικού -Μακέτες με «κλειστό» έως 3000 θέσεις στη ΓΣ του Ιουνίου!
EVENTS