MENU

 

Παραμονές ίσως του πιο κρίσιμου (δεδομένης της απόλυτης αναγκαιότητας να γράψει τρεις βαθμούς στο συγκεκριμένο ματς) αγώνα για τα play offs και πριν μπει σε ένα πρόγραμμα «θανατηφόρο» σε πρωτάθλημα και κύπελλο, η ΑΕΚ παρουσιάζεται και πάλι να έχει ως απόλυτη προτεραιότητα αυτή τη στιγμή να κλείσει συμφωνία με νέο προπονητή. Και μάλιστα άμεσα, μέσα στα επόμενα 24ωρα δηλαδή.

Κι όχι μόνο αυτό, αλλά με βάση αυτή την εικόνα, η Ένωση αρχίζει και ζει και τις γνωστές εσωτερικές διαμάχες, επειδή παρουσιάζεται ο Ραζβάν Λουτσέσκου ως ο προπονητής που έχει επιλέξει κι επιδιώκει να συμφωνήσει μαζί του άμεσα.

Το SDNA από την αρχή έχει καταγράψει πως η εικόνα που έχει δημιουργηθεί δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Κι αυτό ισχύει με όλες τις περιπτώσεις προπονητών και ειδικότερα ακόμη με τον Ραζβάν Λουτσέσκου, που υπάρχουν κι άλλες παράμετροι που φυσικά από την αρχή έχουν αποφασιστική σημασία.

Η αλήθεια είναι πως η ΑΕΚ με την πορεία και την εικόνα που έχει το τελευταίο δίμηνο ειδικότερα, την προπονητολογία δεν μπορεί να την αποφύγει.

Επίσης, θα πει ψέματα όποιος υποστηρίξει πως το θέμα του πάγκου υφίσταται μόνο στα πρωτοσέλιδα και στα ρεπορτάζ. Φυσικά και υφίσταται θέμα προπονητή για την επόμενη σεζόν και σαφέστατα υπάρχει προβληματισμός και ψάξιμο στην ΑΕΚ, για τον δρόμο που θα πρέπει να βαδίσουν.

Αυτό σημαίνει και τσεκάρισμα στην αγορά και «μέτρημα» όλων των παραμέτρων γύρω ακόμη κι από τον ίδιο τον νυν προπονητή, τον Μανόλο Χιμένεθ. Όλα όσα δηλαδή γίνονται όταν σε μια ομάδα είναι ρευστό το τοπίο στον σχεδιασμό της για την επόμενη σεζόν κι αυτό περιλαμβάνει στο επίκεντρο μάλιστα και το θέμα του πάγκου.

Από αυτό όμως μέχρι να παρουσιάζεται αυτή τη στιγμή η ΑΕΚ σα να έχει πάρει αποφάσεις, να τρέχει για να κλείσει συγκεκριμένο προπονητή ή να είναι στην αναμονή για να δει πως θα πάει κάποιο ραντεβού του Ραζβάν Λουτσέσκου με ιταλική ομάδα και να πάρει απάντηση, η απόσταση είναι χαώδης. Συγκεκριμένα για τον πρώην τεχνικό του ΠΑΟΚ, αυτό που μπορεί να ειπωθεί με βεβαιότητα, είναι πως έχουμε ένα θόρυβο τόσες μέρες, που καμιά σχέση δεν έχει με την πραγματικότητα του ζητήματος.

Ο Λουτσέσκου είναι μεταξύ των ονομάτων που έχουν συζητηθεί στα πλαίσια της διαδικασίας που περιγράψαμε πριν, ωστόσο ούτε προκρίθηκε, ούτε προχώρησε η ΑΕΚ και μάλιστα σε σημείο να περιμένει και απάντηση του.

Αντίθετα, συγκεκριμένα για τον πρώην τεχνικό του ΠΑΟΚ, έχουν εξεταστεί διάφορες παράμετροι, πέρα από τις αναμφισβήτητες προπονητικές του ικανότητες, που θα καθιστούσαν προβληματικό το ενδεχόμενο συνεργασίας. Και κυρίως φυσικά το κλίμα που δημιουργούν τα γεγονότα του πρόσφατου παρελθόντος. Αυτός ο παράγοντας παραμένει ο κυρίαρχος, στο συγκεκριμένο ζήτημα. Αυτό που μπορούμε να πούμε με ασφάλεια, είναι πως δεν βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο προσκήνιο θέμα Λουτσέσκου στην ΑΕΚ.

Επίσης δεν βρίσκεται και κανενός άλλου προπονητή και το σημειώνουμε αυτό γιατί εκτός από το ότι η Ένωση παρουσιάστηκε σε αναμονή της εξέλιξης των συζητήσεων του Ρουμάνου τεχνικού με ιταλική ομάδα, έτσι παρουσιάστηκε να έχει συμφωνήσει και με τον Βλάνταν Μιλόγεβιτς. Ο οποίος επίσης όπως είχε γίνει και στο πρόσφατο παρελθόν βρίσκεται μέσα στις σκέψεις των ανθρώπων της Ένωσης, αλλά σε καμιά περίπτωση δεν έχουν υπάρξει συζητήσεις. Το ίδιο ακριβώς ισχύει και για τον Ερόλ Μπουλούτ. Μέσα σε όσους εξετάζονται, αν η ΑΕΚ καταλήξει σε απόφαση για αλλαγή στον πάγκο, αλλά καμιά συζήτηση ακόμη. Η διαφορά των δύο τελευταίων με τον Ραζβάν Λουτσέσκου, είναι πως δεν υπάρχει και παράπλευρο θέμα. Το οποίο λειτουργεί αρνητικά, σε καταλυτικό βαθμό όπως φαίνεται. 

ΑΕΚ: Δεν περιμένει απάντηση από προπονητή, δεν υπάρχει στο προσκήνιο θέμα Λουτσέσκου
EVENTS