MENU

 

 • Η ΑΕΚ πήγε να χάσει στην Λεωφόρο, από δύο στημένες φάσεις και μόνο. Έτσι θα έχανε αν έχανε. Ο αντίπαλος δεν την απείλησε, είχε όλο τον ρυθμό του ματς από την αρχή υπό έλεγχο και θα έχανε επειδή σε δύο εκτελέσεις φάουλ για γέμισμα, δεν σηκώθηκε κανένας για κεφαλιά. Κάποιοι δεν μπορούν κιόλας, αλλά όχι όλοι. Και φυσικά, γιατί ο Σβάρνας αντιμετώπισε παθητικά τον Βέλεθ με τη μπάλα κάτω.
 • Όταν μετά από αυτό το ματς, πρέπει να μιλήσεις για την επέμβαση του Αθανασιάδη στο τέλος, καταλαβαίνει κανείς την παράνοια. Από που κι ως που σε αυτό το ματς να πρέπει να μιλάμε για την όντως μεγάλη επέμβαση του Αθανασιάδη; Που καλυτερεύει παιχνίδι με παιχνίδι.
 • Μιλάμε γι’ αυτό, γιατί η ΑΕΚ έχει το θέμα που έχει στην άμυνα. Υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις, υπάρχουν και περιπτώσεις από τις οποίες μάλλον δεν πρέπει να περιμένεις και πολλά και πρέπει να δεις τι θα κάνεις στο μέλλον, από το τέλος της σεζόν και μετά.
 • Στο μεταξύ, στο σύνολο το ματς δεν είχε αμυντικό θέμα. Αποκλειστικά στα στημένα, από κει πήγε να χάσει και μόνο. Ο Παναθηναϊκός έδωσε πολύ χώρο, περισσότερο κι απ’ όσο συνηθίζει και περίμενε τις ευκαιρίες που θα του έδινε κάποιο προβληματικό transition και οι εγγενείς αδυναμίες του συγκεκριμένου αμυντικού σχήματος της ΑΕΚ.
 • Αλλά πονηρός ο Μπόλονι, πονηρός και ο Σεβιγιάνος. Του έδωσε χώρο και ο Χιμένεθ είπε «πρίτς». Απλά πράγματα. Όχι πως οι ομάδες που δουλεύει διακρίνονται για την ικανότητα τους να ανοίγουν τον αντίπαλο που δίνει πολύ χώρο, αλλά στην προκειμένη περίπτωση καλά έκανε μάλλον. Κι αν δεν υπήρχαν τα στημένα τότε νομίζω πιο πολλές θα ήταν οι πιθανότητες να βρει η ΑΕΚ την στιγμή.
 • Έχει ο Παναθηναϊκός την προσπάθεια του Νιάσε στο τέλος, αλλά νομίζω η ΑΕΚ είχε τις δύο καλές της φάσεις σε πολύ πιο καθοριστικά σημεία, που θα είχαν αλλάξει πολύ το ματς.
 • Μία είναι στο πρώτο ημίχρονο που ο Νεντελτσεάρου βρέθηκε μόνος στην μικρή περιοχή και δεν κατάλαβε τι έγινε και η δεύτερη είναι η εκπληκτική προσπάθεια του Μάνταλου, μετά το 1-1. Δεν το τελείωσε καλά, πάει…
 • Το μεγαλύτερο κακό, δηλαδή να μείνεις πίσω από τους άλλους και να σε πιάσει και ο Παναθηναϊκός, αποφεύχθηκε. Κι αν δεν κάνουμε τρέλες, έχουμε καλύτερο πρόγραμμα στις δύο τελευταίες αγωνιστικές κι όλο κάτι μπορούμε να κερδίσουμε, πριν πάμε στα play offs.
 • Τώρα από κει και πέρα… Είναι κρίμα να έχουμε φτάσει στο σημείο να θεωρεί ο προπονητής της ΑΕΚ πως δεν έχει άλλη επιλογή από το να παίζει ο Σβάρνας δεξί μπακ.
 • Δηλαδή είναι να λυπάσαι αυτό το διαμάντι που λέγεται Λιβάι. Να μη μπορεί η ομάδα να του δώσει τις προϋποθέσεις να κάνει δέκα φορές παραπάνω πράγματα και να παίρνει την μπάλα πλάτη συνέχεια. Ντροπή είναι, πολύ απογοητευτικό.
 • Δεν υπάρχουν δικαιολογίες για κανέναν για το πως έχουμε φτάσει σε αυτό το σημείο με το δεξί μπακ. Δηλαδή να αποφασίζεις να κάνεις μια και μόνη μεταγραφή και να μην έχεις παίκτη στο τέλος, είναι ανεπίτρεπτο και είναι μεγάλη η ευθύνη και του Κονέ και του Χιμένεθ. Την ίδια ευθύνη έχουν, ό,τι και να έχει συμβεί, γιατί πάνω απ’ όλα είναι το θέμα της συνεννόησης.
 • Άσχετα αν κάνει ή δεν κάνει τελικά ο παίκτης, αυτό που συμβαίνει τώρα με τη μία και μοναδική μεταγραφή που αποφασίστηκε να γίνει, είναι ανεπίτρεπτο.
 • Πάλι μίλησε ο Μανόλο για τις αδυναμίες στα στημένα και σωστά, αλλά είπε πως η ομάδα δυστυχώς εκεί είναι αδούλευτη. Δεν ξέρω αν το έχει καταλάβει ο Μανόλο, αλλά είναι εδώ πλέον δύο μήνες γεμάτους. Να μου πεις για την φυσική κατάσταση να το καταλάβω, που είναι πιο σύνθετο και με την ευκαιρία να πω μπράβο στον προπονητή και το τιμ του, για την εικόνα απόψε σε αυτόν τον τομέα.
 • Αλλά για έναν τομέα που δουλεύεται στην προπόνηση, καθαρά ποδοσφαιρικό αντικείμενο δηλαδή, μη μου λες ρε φίλε ότι είναι αδούλευτος από τον προηγούμενο. Γι’ αυτό σε φέραμε, ήμαρτον δηλαδή.
 • Για να γυρίσω πάλι στο ματς και να κλείσω με αυτό, η ΑΕΚ απόψε είχε μια εικόνα ομάδας με προσανατολισμό, αυτό που ήθελε να κάνει, αρέσει δεν αρέσει, είχε προετοιμαστεί για να το κάνει. Να το πούμε.
 • Είχε ψυχή επίσης, πήγε να το πάρει το ματς μετά το 1-1. Αυτά είναι καλά σημάδια, όπως και οι δυνάμεις που είχε ως το τέλος. Είπαμε υπάρχουν πράγματα που δεν θα διορθωθούν μέσα σ εαυτή την σεζόν, υπάρχουν άλλα που μπορούν να πάνε καλύτερα.
 • Τέλος, δυο λόγια ατομικά. Είναι απίστευτη η εμφάνιση του Σιμάνσκι και πάλι και σημειώνω εδώ, πως δεν τον έχουμε συνηθίσει να έχει διάρκεια ως τώρα. Εδώ έχουμε τρία ματς σερί… που δίνει ρέστα. Στη φάση του γκολ, το μισό είναι δικό του, έτσι όπως κέρδισε την μπάλα στο κέντρο.
 • Εξαιρετικός πάλι και ο Κρίστιτσιτς. Επίσης πάλι δύο ματς σερί σε υψηλό επίπεδο ο Σέρβος, που κι αυτός δεν το συνηθίζει. Σε μια περίοδο που έχει μεγάλα θέματα με τις ελλείψεις και στα χαφ, η ΑΕΚ μπορεί και στηρίζεται σε δύο πολύ υψηλού επιπέδου μέσους.
SDNA Google news
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ SDNA logo ΣΤΟ GOOGLE NEWS
ΑΕΚ με ψυχή και δυνάμεις, μπορούσε να κερδίσει
EVENTS