MENU

Η χθεσινή(23/2) συνάντηση του Δημήτρη Μελισσανίδη με τον Μηνά Λυσάνδρου, εκ των προτέρων δεν επρόκειτο να αλλάξει κάτι ως προς την αποχώρηση του νυν πρώτο αντιπροέδρου και διευθύνοντα συμβούλου της ΠΑΕ ΑΕΚ.

Ήταν μάλιστα μια συνάντηση κανονισμένη εδώ και καιρό, πριν πάρει δημοσιότητα το ζήτημα του Μηνά Λυσάνδρου, αλλά με δεδομένο πως είχε εκφράσει την πρόθεση παραίτησης και εγγράφως. Έγινε, για τον λόγο που θα γινόταν έτσι κι αλλιώς, παρά την δημοσιοποίηση της πρόθεσης παραίτησης. Για να μιλήσουν για την δρομολόγηση της διαδικασίας της αποχώρησης.

Η συνάντηση έγινε όντως σε πολύ καλό κλίμα και η μετάβαση της ΠΑΕ ΑΕΚ στην μετά – Λυσάνδρου εποχή, θα είναι μια ομαλή διαδικασία, με τον Κύπριο νομικό να χειρίζεται μέχρι τέλους σημαντικά ζητήματα που «τρέχουν» αυτή την περίοδο. Το επιθυμητό όριο χρονικά για την αποχώρηση του είναι η τελευταία μέρα του Μαρτίου, αλλά ανάλογα με τον χρόνο που θα πάρουν για να τρέξουν αυτά τα ζητήματα, μπορεί να πάρει και λίγο παραπάνω. Δεν είναι σε καμιά περίπτωση δεσμευτικό το 31 Μαρτίου, για κάποια από τις δύο πλευρές.

Ωστόσο στην πράξη, η χθεσινή συνάντηση είναι η αφετηρία της επόμενης μέρας. Δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο το τι θα γίνει μέσα στους επόμενους μήνες, πολύ περισσότερο μέχρι ή και μετά το τέλος της σεζόν. Η πληθωρική παρουσία του Λυσάνδρου, που σε αυτά τα 4,5 χρόνια χειρίστηκε μια πλατιά γκάμα θεμάτων από την θέση που είχε στην ΠΑΕ, φυσικά και θέτει άμεσα ζήτημα αναπλήρωσης. Ωστόσο η υποδομή για να… πάρει τον χρόνο του το αφεντικό της ΑΕΚ ή ακόμη και να λειτουργήσει άμεσα μοντέλο αντικατάστασης αν το επιλέξει, υπάρχει ήδη. Το ενδιαφέρον πέφτει σε δύο παρουσίες που υπάρχουν ήδη στο Δ.Σ της ΠΑΕ ΑΕΚ.

Η πρώτη φυσικά είναι το Β΄Αντιπροέδρου και αναπληρωτή διευθύνοντα συμβούλου, του Αλέξη Αλεξίου, που είναι ταυτόχρονα και πρόεδρος της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ. Ο Αλέξης Αλεξίου έχει ήδη περάσει πολύ χρόνο συνεργαζόμενος με τον Μηνά Λυσάνδρου σχεδόν σε όλα τα ζητήματα που χειρίζεται ο νυν διευθύνων σύμβουλος και μάλιστα πάντα με την φιλοσοφία του να είναι σε θέση να τρέξει ζητήματα και μόνος του, αν κι όποτε αυτό μπορούσε να χρειαστεί.

Από το 2013 που ο Δημήτρης Μελισσανίδης επέλεξε να εμπιστευθεί τον Αλέξη Αλεξίου, μέχρι σήμερα, ο πρόεδρος της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ έχει εμπλοκή, έχει αναλάβει ευθύνες και έχει «τρέξει» σειρά σημαντικών ζητημάτων που άπτονταν και της ΠΑΕ, ακόμη κι όταν δεν είναι μέλος του οργανογράμματος της ο ίδιος. Και κατά κανόνα, όπως το ξέρουν καλά όλοι όσοι κινούνται εντός και γύρω από την ΑΕΚ, το έχει κάνει με επιτυχία. Είναι από τις πιο κομβικές παρουσίες στα διοικητικά της Ένωσης, τα τελευταία οκτώ χρόνια. Είναι αυτός που θέλεις να έχεις διαθέσιμο, όταν είναι να αντιμετωπίσεις μια αντικατάσταση, σαν αυτή του Μηνά Λυσάνδρου.

Μια άλλη σημαντική όσο κι απαρατήρητη ως τώρα παρουσία από το Δ.Σ της ΠΑΕ ΑΕΚ, που σίγουρα θα παίξει σημαντικό ρόλο στην επόμενη μέρα της αποχώρησης του Μηνά Λυσάνδρου, είτε βραχυπρόθεσμα, είτε και μακροπρόθεσμα, ανάλογα με τις αποφάσεις Μελισσανίδη στο μέλλον, είναι ο Αντώνης Παυλάκης. Γεννημένος στην Νέα Χαλκηδόνα και μεγαλωμένος στην Νέα Φιλαδέλφεια, είναι επί σειρά ετών στέλεχος σε μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες και τα τελευταία εννιά, στον όμιλο της Aegean. Με τομέα ευθύνης την Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού.

Έχει παρουσία και στην ΠΑΕ ΑΕΚ εδώ και καιρό, κι εκτιμάται πως τουλάχιστον σε πρώτη φάση, ο Αντώνης Παυλάκης θα έχει κομβικό ρόλο στο «τρέξιμο» της ΠΑΕ. Εκτός από το ότι είναι εντός ΑΕΚ εδώ κι αρκετό καιρό, έχει και ποδοσφαιρικό παρελθόν, αφού από τα εφηβικά του χρόνια, υπήρξε ερασιτέχνης ποδοσφαιριστής.

Να τονίσουμε και πάλι, πως οι αναφορές που γίνονται εδώ σε πρόσωπα δεν προδιαγράφουν το τελικό μοντέλο από πλευράς στελέχωσης που θα διαδεχθεί την περίοδο των 4,5 ετών της παρουσίας του Μηνά Λυσάνδρου. Όλα είναι ανοιχτά σε σχέση με τις αποφάσεις που θα παρθούν τους επόμενους μήνες, αλλά για το πως θα βαδίσει η ΠΑΕ άμεσα στην επόμενη μέρα, δεν υπάρχει κανένα θέμα. Και σίγουρα οι Αλεξίου και Παυλάκης, θα έχουν ρόλο σημαντικό έτσι κι αλλιώς.

SDNA Google news
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ SDNA logo ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Η επόμενη μέρα της ΑΕΚ μετά τον Μηνά Λυσάνδρου - Ποια στελέχη «παίζουν μπάλα»
EVENTS