MENU

 

 

 • Να ξεκαθαρίσουμε κάτι από το ξεκίνημα. Αν είναι μετά από κάθε ματς και φέτος, να σχολιάζω τα της ΑΕΚ με βάση πως θα θέλαμε να είναι η ομάδα αυτή την περίοδο, τότε δεν χρειάζεται να γράφω διαφορετικό blog μετά από κάθε ματς.
 • Γράφεις ένα με όλα όσα πιστεύεις πως αποτελούν τα προβλήματα της και το αναδημοσιεύσεις συνέχεια. Και μόνο στο τέλος βάζεις κι ένα «σήμερα χάσαμε» ή «σήμερα φέραμε ισοπαλία» ή «σήμερα κερδίσαμε». Την ομάδα λοιπόν την κρίνω, για να έχει και ουσία, με βάση το πως είναι τώρα. Από αυτό μέσα, βγαίνει και το ποια είναι η άποψη σου για το τι χρειάζεται για το μέλλον.
 • Αυτή η ομάδα λοιπόν, χθες βράδυ έπρεπε να κερδίσει τον Αστέρα Τρίπολης. Όχι με 3-2, αλλά με 4-2 ή 5-2. Αυτά τα σκορ θα έλεγαν την αλήθεια του ματς, μετά από το 20΄. Φυσικά συνέβησαν κι όλα αυτά που οδήγησαν στο 0-2 στην αρχή, ορισμένα από τα οποία συμβαίνουν συνέχεια.
 • Αλλά μετά από αυτό, είχες μια ομάδα που έβγαλε ψυχή, ποιότητα, μεγάλο «θέλω». Κι όλα αυτά τα έκανε και φάσεις. Φάσεις για γκολ καθαρές, κραυγαλέες, από αυτές που τις σκέφτεσαι και δεν κοιμάσαι το βράδυ, όταν δεν έχεις κερδίσει.
 • Ήταν μια ομάδα αποδεκατισμένη από τραυματισμούς, που χθες ξεκίνησε το ματς με δύο κανονικούς αμυντικούς, από τους οποίους ο ένας δεν έπαιζε και στην θέση του.
 • Ξεκίνησε με ένα σχήμα ανορθόδοξο για τις απαιτήσεις αυτού του ματς. Θέλω να πιστεύω, με κριτήριο την σκέψη πως μπορεί στην πορεία του ματς να χρειαζόταν ένα χαφ προδιαγραφών ενδεκάδας να έρθει από τον πάγκο. Και με αυτό το κριτήριο, έβαλε δεξί μπακ τον Σβάρνα, για να παίξει στην ουσία με τρεις στόπερ. Παρόλα αυτά μέσα στο γήπεδο, ο Σβάρνας τακτικά έπαιζε και σε φάση άμυνας ως δεξί μπακ καθαρό.
 • Ναι μεν η αλλαγή σε πρόσωπα που έφερε κι αλλαγή σε διάταξη ήταν αναγκαστική, αλλά θα μπορούσε ο Χιμένεθ να συνεχίσει το λάθος, με το να βάλει μέσα για παράδειγμα τον Αλμπάνη και να κάνει τον Τάνκοβιτς δεύτερο επιθετικό, χωρίς να αλλάξει διάταξη.
 • Ευτυχώς έκανε την σωστή επιλογή κι άλλαξε το ματς. Για να γίνει κατανοητό, πόσο μεγάλη επίδραση είχε στην εικόνα η τακτική επιλογή. Φυσικά, έπαιξε ρόλο πως και λόγω της φύσης του ως ελληνική ομάδα μεσαίου μεγέθους, ο Αστέρας Τρίπολης μετά το 0-2, κοίταξε άμεσα πίσω.
 • Αλλά όταν στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου προσπάθησε να κάνει αυτό που έκανε και στο ξεκίνημα του πρώτου, με την διαφορετική τακτική προσέγγιση της ΑΕΚ, δεν μπορούσε να το κάνει πλέον.
 • Από κει και πέρα όλοι είδαμε το ματς, όλοι ξέρουμε τι έπρεπε να γίνει. Δεν έγινε, γιατί η τύχη σπάνια ως ποτέ χαμογελάει σε αυτή την ΑΕΚ φέτος. Κι έτσι, ήρθε ένα ακόμη ματς να δώσει λόγους, εξαιτίας του αποτελέσματος, για να αρχίσουμε τα ίδια και τα ίδια. Και μέσα σε αυτά και το αναμενόμενο πλέον «διαγώνισμα», ποιος θα δείξει πιο «επαναστάτης» απέναντι στην διοίκηση, για να πάρει τα «μπράβο».
 • Πάμε στα επί μέρους όμως, που έχουν την σημασία τους.
 • Πλέον η ΑΕΚ, η αποδεκατισμένη ΑΕΚ, έφτασε στην φάση που έναν ακόμη τραυματισμό βασικού να έχει, φλερτάρει με την κατάρρευση. Σκεφθείτε να τραυματιστεί έστω ένας από αυτούς που έπαιζαν χθες στο κέντρο και στην επίθεση, μετά την αποχώρηση και του Ολιβέιρα. Αντίο ζωή.
 • Ένα ακόμη βασικό συμπέρασμα: Ο Νεντελτσεάρου δεν είναι σε φάση να παίζει βασικός αυτή την στιγμή στην ΑΕΚ. Μέχρι τώρα και με την έλλειψη του Σβάρνα ήταν περίπου αναγκαστικό, αλλά τώρα γίνεται «αυτοκτονικό». Δεν μπορεί κατά την γνώμη μου η ΑΕΚ να πάει να παίξει με τον Παναθηναϊκό την ερχόμενη αγωνιστική και να έχει στόπερ τον «Νέντε».
 • Δεν είναι μόνο το τι στοιχίζει μέσα στα ματς η παρουσία του ως προς τα αποτελέσματα, πλέον χαλάει και τον Λάτσι. Αυτό μπορεί να στοιχίσει ακόμη περισσότερο από τα αποτελέσματα τώρα.  Και είναι φυσιολογικό, γιατί όση ωριμότητα και να έχει ποδοσφαιρικά για την ηλικία του ο Σλοβένος, δεν μπορεί να ανταποκριθεί όταν έχει να διαχειριστεί κι αυτή την κατάσταση δίπλα του.
 • Το παιδί, ο «Νέντε», είναι σοβαρός, είναι επαγγελματίας, είναι αγαπητός εντός ομάδας και θετική παρουσία στην καθημερινότητα της. Αλλά είναι πολύ μακρύ το διάστημα που η απόδοση του είναι προβληματική, ειδικά σε σχέση με τις απαιτήσεις και τις προϋποθέσεις με τις οποίες ήρθε. Δεν ξέρω τι θα γίνει στην συνέχεια, αλλά αυτή τη στιγμή είναι ζήτημα η παρουσία του στο βασικό σχήμα. Για να λέμε την αλήθεια εδώ και καιρό είναι ζήτημα, αλλά είμαστε διστακτικοί όλοι να το πούμε…
 • Βεβαίως για να έπαιζε χθες έστω σε κάποια φάση του αγώνα στόπερ ο Σβάρνας, ή να παίξει με τον Παναθηναϊκό, πρέπει να πάει δεξιά ο Νταντσένκο. Για τον οποίο δεν μπορώ να ξέρω, αν ο Μανόλο τον χειρίζεται έτσι βάσει όσων βλέπει αυτή την στιγμή στην προπόνηση ή αν… έχει μπει στον πειρασμό, να πάρει κι αυτός ένα «μπράβο που τους τα λες και τους τα δείχνεις». Ελπίζω να συμβαίνει το πρώτο.
Και το ματς ήταν για 5-2 και μάλλον δεν μπορείς να πας Λεωφόρο με «Νέντε» βασικό
EVENTS