MENU

Μετά το καλοκαιρινό "σκαμπίλι" από το CAS που ζήτησε να εξεταστεί επί της ουσίας η υπόθεση από την Ελληνική δικαιοσύνη, ήρθε και η «γροθιά» των τακτικών δικαστών της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ, που αθώωσε τον –έτσι κι αλλιώς αθώο- ΠΑΟΚ.

Οι πραγματικοί δικαστές μπήκαν στην ουσία της υπόθεσης, εξέτασαν τον ογκώδη φάκελο με όλα τα στοιχεία και η αλήθεια έλαμψε…

«Η Επιτροπή Εφέσεων της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, έλαβε την ακόλουθη απόφαση.

Δέχεται την από 9-3-2020 και με αριθμό πρωτοκόλλου ΕΠΟ 8674/9-3-2020 έφεση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ κατά το τυπικό και το ουσιαστικό της μέρος.

Δέχεται την από 9-3-2020 και με αριθμό πρωτοκόλλου ΕΠΟ 8707/9-3-2020 έφεση της ΠΑΕ Ολυμπιακός, στο μέτρο που ασκείται εναντίον της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, κατά το τυπικό και το ουσιαστικό της μέρος.

Εξαφανίζει την εκκαλούμενη απόφαση με τον αριθμό 95/5-3-2020 του Πρωτοβάθμιου Μονομελούς Πειθαρχικού Οργάνου SUPER LEAGUE 1 Ελλάδας, μόνο στο μέτρο που αφορά τις προαναφερόμενες διαδίκους (ΠΑΕ ΠΑΟΚ και ΠΑΕ Ολυμπιακό).

Κρατεί την υπόθεση και τη δικάζει κατ’ ουσίαν.

Δέχεται την από 14-2-2020 παρέμβαση της ΠΑΕ Ολυμπιακός που ασκήθηκε στο Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό Όργανο SUPER LEAGUE 1 Ελλάδας και στρέφεται εναντίον της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, κατά το τυπικό της μέρος.

Απορρίπτει την πιο πάνω αναφερόμενη παρέμβαση κατά το ουσιαστικό της μέρος.

Αποφαίνεται ότι η ΠΑΕ ΠΑΟΚ δεν κρίνεται πειθαρχικά ελεγκτέα, ως υπαίτια για την παράβαση του άρθρου 69 παρ. 9 του νόμου 2725/1999, σύμφωνα με τα αναφερόμενα στην από 27-1-2020 απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ που θυμίζουμε ότι αποτελείται από 3 τακτικούς δικαστές.

Η απόφαση λήφθηκε ομόφωνα και φέρει την υπογραφή 3 εφετών (Γιαρένης, Μπάτρη, Παπακώστας). Προσέξτε το αυτό σας παρακαλώ. ΟΜΟΦΩΝΑ. Σα να λέμε 3-0.

Ωστόσο η ζημιά έγινε. Κι αυτό το οφείλουν οι εμπνευστές της σκευωρίας κατά του ΠΑΟΚ, στα μέλη της επιτροπής Αυγενάκη. Δεν θέλω να την αναφέρω ως Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, διότι δεν είναι. Μια επιτροπή ανθρώπων που επιλέχθηκαν από Υπουργό της Ελληνικής κυβέρνησης, για να επιτελέσουν ένα συγκεκριμένο ρόλο.

Ένα ρόλο που είχε δυο στόχους. Αρχικά, να αποπροσανατολιστεί ο οργανισμός του ΠΑΟΚ (όπως κι έγινε), ώστε να μείνει ελεύθερο το πεδίο για να κατακτήσει το πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός. Παράλληλα βέβαια, επί 14 μήνες ο ΠΑΟΚ ήταν στιγματισμένος, καθώς τα ΜΜΕ που ελέγχονται από τον Πειραιά, αυτή την εικόνα παρουσίαζαν.

Η συνέχεια θα δοθεί στις δικαστικές αίθουσες. Για όλους και για όλα.

Προσωπικά θεωρώ, ότι ο κ. Αυγενάκης δεν πρέπει να πετάξει σαν στημένες λεμονόκουπες τους ανθρώπους που διόρισε στην επιτροπή του. Την… δουλειά τους την έκαναν. Γιατί οφείλω να αναφέρω πως εκτός από την απώλεια του πρωταθλήματος και τον επί 14 μήνες στιγματισμό του ΠΑΟΚ, υποβίβασαν σκανδαλωδώς την Ξάνθη, προκαλώντας τεράστια οικονομική ζημιά σε μια ιστορική ομάδα και έναν ολόκληρο νομό και τους κατοίκους του.

Αξίζουν αυτοί οι άνθρωποι, προστασία, αύξηση και προαγωγή. Το βάρος που ανέλαβαν ήταν τεράστιο και ο Υπουργός, οφείλει να τους το αναγνωρίσει. Τόσο κόπο έκαναν για να κάνουν τη μέρα, νύχτα. Εκτέθηκαν ανεπανόρθωτα σε όλη την Ελλάδα. Η δουλειά τους πρέπει να αναγνωριστεί, άσχετα αν οι 3 εφέτες, τους απέδωσαν τελικά δικαιοσύνη.

Ισως αυτός είναι ο λόγος που εν μέσω πανδημίας κι ενώ ο επαγγελματικός και ερασιτεχνικός αθλητισμός διαλύεται, ο κ. Αυγενάκης έχει επιδοθεί σε αγώνα δρόμου για να πείσει τον πρωθυπουργό και συναδέλφους του Υπουργούς, να στηρίξουν το σχέδιο νόμου που θέλει να προωθήσει για την αναβάθμιση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού. Ναι, πολύ σωστά διαβάσατε. Σχέδιο νόμου με διατάξεις για την αναβάθμιση, την προστασία και την αύξηση αποζημιώσεων, για τα μέλη της επιτροπής που ο ίδιος διόρισε.

Ελλαδάρα ε; Τι; Όχι;


 

Προστασία, αύξηση και προαγωγή στα μέλη της επιτροπής Αυγενάκη