MENU

Το φετινό πρωτάθλημα της Super League 2 αποτελεί ένα από τα πιο ανταγωνιστικά των τελευταίων ετών, καθώς σε αυτό συμμετέχουν ομάδες με παρουσίες στα μεγάλα σαλόνια.

Μία εξ αυτών είναι και ο Ιωνικός. Η ομάδα της Νίκαιας μετά από μία δεκαετία περιπλάνησης της στις παρακάτω κατηγορίες του ελληνικού ποδοσφαίρου επέστρεψε φέτος αλλαγμένη. Σε αυτό έχει παίξει ρόλο η παρουσία του Γιάννη Τσιριγώτη στα διοικητικά δρώμενα των «κυανόλευκων», τους οποίους από την στιγμή που ανέλαβε τους έχει οργανώσει σε επαγγελματικά πρότυπα που θα ζήλευαν ακόμα και ομάδες της Super League.

Ο ισχυρός άντρας του Ιωνικού μίλησε στο SDNA για το πρωτάθλημα της δεύτερης τη τάξει επαγγελματικής κατηγορίας, τον στόχο που δεν είναι άλλος από την επιστροφή στα μεγάλα σαλόνια, το όνειρο του που έγινε πραγματικότητα, αλλά και τον κόσμο της ομάδας»

Ο Ιωνικός αγωνίζεται φέτος, μετά από δύο διαδοχικές ανόδους στην Super League 2. Ποιοι είναι οι στόχοι που έχετε θέσει; Και τι να περιμένουμε;

«Πράγματι. Η παρουσία μας στην ομάδα έχει συνδυαστεί με δύο επιτυχημένες χρονιές και ισάριθμες ανόδους. Ο στόχος μας είναι να πηγαίνουμε βήμα-βήμα και να εξελίσσουμε την ομάδα σε όλα τα επίπεδα. Θέλω να έχουμε το κεφάλι κάτω όμως και να είμαστε ταπεινοί. Αυτό είναι το μυστικό. Και πιστεύω στο τέλος θα ανταμειφθεί η δουλειά όλων. Όσο για το τι να περιμένετε, ο Ιωνικός πάλευε και θα παλεύει σαν οικογένεια. Όλοι μαζί ενωμένοι. Ατσάλι. Διοίκηση, παίκτες, προπονητές, κόσμος   κοιτάμε μπροστά για να κάνουμε το όραμα μας πραγματικότητα και να δούμε την ομάδα εκεί που αξίζει να βρίσκεται, στη φυσική θέση».

Τι σημαίνει Ιωνικός για εσάς και τι σας έκανε να ασχοληθείτε με την ομάδα;

«Από παιδί παρακολουθώ τον Ιωνικό, από τότε που ήταν με χώμα το γήπεδο! Νικαιώτης είμαι, στα Μανιάτικα μένω. Όνειρο μου ήταν να αναλάβω κάποτε τον Ιωνικό αν είχα τη δύναμη! Κάνω πραγματικότητα το όνειρό μου λοιπόν…»

Σας βλέπουμε να παρακολουθείτε με πάθος τα παιχνίδια της ομάδας σας…

«Σας είπα, ο Ιωνικός είναι το πάθος μου. Το οποίο μεγαλώνει, όσο μεγαλώνουν και οι απαιτήσεις, όσο ανεβαίνει όλο και πιο ψηλά, χρόνο με τον χρόνο, η σημαία του Ιωνικού. Η αγάπη μου για την ομάδα είναι τέτοια που δεν γίνεται να μην ζω με πάθος τα παιχνίδια».

Υπάρχει και μια ιδιαίτερη σχέση στην ομάδα, πατέρα με γιου. Αφού ο γιος σας, μόλις στα 19 του χρόνια, είναι ενεργό μέλος του ρόστερ και ήδη έχει κάνει δύο συμμετοχές στην SL2…

«Πράγματι. Είναι ο νεαρότερος του ρόστερ μας και η θέση του είναι κεντρικός αμυντικός. Στην θέση αυτή, έχουμε αποκτήσει φέτος παίκτες πολύ υψηλού επιπέδου που κουβαλούν εμπειρίες από την Super League και ως πατέρας νιώθω περήφανος για τον γιο μου αλλά παράλληλα όλοι μαζί σαν οικογένεια κοιτάμε το καλύτερο πάνω απ’ όλα για την ομάδα».

Ποια είναι η άποψη σας για το φετινό πρωτάθλημα της Super League 2 για τον ανταγωνισμό και το σασπένς που υπάρχει;  

«Αρχικά να πω, ότι λόγω κορωνοϊού και της όλης κατάστασης, είναι μια περίεργη χρονιά. Οι ομάδες έκαναν σε ειδικές συνθήκες προετοιμασία και προπονήσεις, είτε μιλάμε για τις ατομικές είτε για τις ομαδικές. Σίγουρα όμως, το φετινό πρωτάθλημα, είναι πολύ δυνατό φαίνεται από το ξεκίνημα. Δεν πρέπει να υποτιμάς κανέναν, κάθε παιχνίδι έχει δυσκολίες και αν δεν προσέξεις, δεν θα έχεις και το αποτέλεσμα που θες».

Ο Ιωνικός αποτελεί μια από τις πιο οργανωμένες ομάδες της κατηγορίας, πόσο σημαντικό είναι αυτό για έναν σύλλογο;

«Το “α και το ω”. Η οργάνωση σε όλα τα επίπεδα είναι η αρχή όλων. Όσο ανεβαίνεις κατηγορίες οι απαιτήσεις ανεβαίνουν. Χωρίς την οργάνωση δεν μπορείς να πας πουθενά. Εμείς έχουμε εξοπλισμό κορυφαίου επιπέδου. Έχουμε τον αναλυτή μας, εργοφυσιολόγο, διατροφολόγο, γυμναστή αποκατάστασης, επαγγελματικό γραφείο Τύπου, σύγχρονα μηχανήματα, οι παίκτες κάνουν όχι μόνο σάουνες, αλλά και κρυοσάουνες, παγοθεραπείες. Προσπαθούμε ως διοίκηση κάθε τομέας να λειτουργεί με επαγγελματισμό. Είτε μιλάμε για τη λειτουργικότητα του γηπέδου, είτε για το αγωνιστικό τμήμα και τις παροχές στους παίκτες είτε για τα στελέχη μας και τις εργασιακές συνθήκες».

Ένας από τους παράγοντες που έπαιξε καταλυτικό ρόλο στη σύγχρονη ιστορία του Ιωνικού ήταν ο Νίκος Κανελλάκης. Νιώθετε ότι είστε η συνέχεια, προς τον δρόμο των επιτυχιών;

«Ο κ. Κανελλάκης ήταν νοικοκύρης. Με πάθος για το ποδόσφαιρο και τον Ιωνικό και πέτυχε πολύ σημαντικά πράγματα. Ο κάθε ένας γράφει την ιστορία του όμως. Εμείς προσπαθούμε να γράψουμε τη δική μας ξεχωριστή Ιστορία. Και έχουμε δρόμο μπροστά μας και πολλή δουλειά».

Ο Ιωνικός διαθέτει ένα γήπεδο στολίδι και υποδομές υψηλού επιπέδου. Ήταν από τους πρωταρχικούς στόχους σας να κάνετε αυτές τις οικονομικές υπερβάσεις για να παρέχετε αυτές τις ανέσεις στους ποδοσφαιριστές και συνολικά στο ποδοσφαιρικό τμήμα και τα στελέχη;

«Ισχύει αυτό που είπα και πριν. Η προσπάθεια που γίνεται είναι συνολική, εξελίσσουμε τον Ιωνικό σε όλα τα επίπεδα. Και πλέον, έχουμε φτάσει στο σημείο να διαθέτουμε ένα γήπεδο στολίδι, με σύγχρονες υποδομές, γυμναστήριο, ανακαινισμένα αποδυτήρια, και όλες τις ανέσεις και παροχές που χρειάζεται ένας σύλλογος με την ιστορία και τις ανάγκες του Ιωνικού. Τα έργα που έχουν γίνει στο γήπεδο από εμάς είναι πολλά, όμως θα πρέπει να ευχαριστήσω σε αυτό το σημείο για την στήριξη τόσο τον Δήμαρχο Νίκαιας κ. Γιώργο Ιωακειμίδη και συνολικά τον Δήμο που ολοκλήρωσε το μεγάλο έργο με την τοποθέτηση του χλοοτάπητα προδιαγραφών FIFA όσο και τους χορηγούς μας που είναι υποστηρικτές μας».

Σε παλιότερη συνέντευξη σας είχατε πει πως δεν βρήκατε ούτε μπάλες στην ομάδα. Αυτή η κατάσταση που βρήκατε τότε πόσο σας πείσμωσε στο να οργανώσετε την ομάδα σε τέτοιο επίπεδο που θα ζήλευαν ακόμα και κλαμπ της Super League;

«Ανέλαβα τον Ιωνικό τον καιρό που η ομάδα πήγαινε για διάλυση και μπορεί να μην κατέβαινε καν στο πρωτάθλημα. Βήμα - βήμα καταφέραμε να φτάσουμε στο σήμερα. Πρώτο μέλημα μας ήταν να πληρωθούν οι παίκτες. Μετά να φτιάξουμε το γήπεδο, τις υποδομές μας. Τις Ακαδημίες μας. Προσπαθήσαμε να ενισχύσουμε την ομάδα. Και με δουλειά, θυσίες, υπερβάσεις και ταπεινότητα πετύχαμε αυτό που πετύχαμε. Σίγουρα όμως και το πείσμα αλλά και η θέληση έπαιξαν πρωταγωνιστικό ρόλο, όλα γίνονται για την αγάπη που έχουμε προς τον Ιωνικό».

Μπορεί να πει κάποιος ότι είστε από τους ανθρώπους που ακολουθούν το δόγμα «λίγα λόγια, πολύ δουλειά»;

«Αποφεύγουμε τα μεγάλα λόγια. Οι Μανιάτες, ούτω ή άλλως, δεν λέμε πολλά λόγια. Οι πράξεις είναι αυτές που μετράνε και τα έργα. Θέλουμε να μιλάμε μέσα στο γήπεδο».

Ο Ιωνικός επί σειρά ετών έδινε το παρών στα μεγάλα σαλόνια από τα οποία λείπει πάρα πολύ. Θα τον ξαναδούμε εκεί;

«Αυτό είναι το όραμα μας. Αλλά σας είπα και νωρίτερα, λίγα λόγια και δουλειά. Έχουμε πολλή δουλειά ακόμα μπροστά μας για να φτάσουμε εκεί που θέλουμε. Εμείς πάμε μέρα με την ημέρα. Παιχνίδι με το παιχνίδι. Είτε παίζουμε εντός, είτε εκτός στόχος είναι η νίκη. Το ταμείο θα γίνει στο τέλος. Έχουμε έναν πολύ ικανό και έμπειρο προπονητή όπως ο Δημήτρης Σπανός, ένα ρόστερ υψηλού επιπέδου και έχουμε εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας».

Ένα από τα δυνατά όπλα της ομάδας είναι η έδρα της αλλά και ο κόσμος της. Η κατάσταση αυτή πιστεύετε έχει επηρεάσει αγωνιστικά την ομάδα;

«Θα πω ότι είμαστε η ομάδα, που έχει πληγωθεί περισσότερο στην Super League 2 με τα κλειστά γήπεδα. Γιατί πράγματι, ο κόσμος και η έδρα, είναι μεγάλη δύναμη για τον Ιωνικό. Ο κόσμος, είναι ο 12ος παίκτης μας. Προσπαθούμε όμως να μην μας επηρεάζει όλο αυτό. Και να αγωνιζόμαστε και για τον κόσμο μας, να του δίνουμε χαρά, αφού μας στηρίζει με τον τρόπο του».

Ένα μήνυμα στον κόσμο της ομάδας;

«Αρχικά να ευχαριστήσω τους οπαδούς μας για την υπομονή που δείχνουν. Και την μεγάλη προσπάθεια, αγοράζοντας κάρτες στήριξης διαρκείας, ενώ γνωρίζουν πως τα γήπεδα είναι κλειστά λόγω της σοβαρής κατάστασης που βιώνει ο πλανήτης και κατ’ επέκταση κι ο αθλητισμός. Ο κόσμος του Ιωνικού, με αυτόν τον τρόπο, και παρ’ ότι δεν μπορεί να βρεθεί δίπλα στην ομάδα   δείχνει την έμπρακτη στήριξη του και τη δυναμική του. Επίσης να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο μας για την αλληλεγγύη ανθρωπιάς που δείχνει σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, με πράξεις κοινωνικού χαρακτήρα, αξίες που είναι συνυφασμένες με τον σύλλογο μας. Το μήνυμα μου είναι πως είμαστε περήφανοι που υπηρετούμε τον Ιωνικό και αυτόν τον κόσμο. Το όραμα μας είναι κοινό και όλοι μαζί ενωμένοι θα φτάσουμε εκεί που θέλουμε».

 

SDNA Google news
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ SDNA logo ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Τσιριγώτης: «Ο Ιωνικός είναι το πάθος μου, ενωμένοι θα φτάσουμε εκεί που θέλουμε»
EVENTS