MENU

Όλα τα πράγματα στη ζωή και στο ποδόσφαιρο, έχουν ημερομηνία λήξης.

Σε κάθε περίπτωση ωστόσο η απόφαση του Γιώργου Σπανού (μόλις μία ημέρα μετά τα διαιτητικά «φάλτσα» των Τσαγκαράκη – Παπαπέτρου στην αναμέτρηση (25/1) με τον Ολυμπιακό) να προαναγγείλει την καλοκαιρινή αποχώρησή του από τον Ατρόμητο, «κούνησε» όχι μόνο το Περιστέρι, αλλά και ολόκληρη την κοινωνία του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Βλέπετε, στην προκειμένη περίπτωση πρόκειται για έναν παράγοντα που «κουβαλά»…ένσημα σχεδόν δύο δεκαετιών στο ποδοσφαιρικό του βιβλιάριο (αρχικά με την Χαλκηδόνα και στη συνέχεια με τον Ατρόμητο) κι αποτελεί έναν εκ των μακροβιότερων ιδιοκτητών που κυκλοφορούν στον εγχώριο χάρτη της «στρογγυλής θεάς».  

Το πλήρωμα του χρόνου έρχεται για όλους και για όλα κάποια στιγμή, όπως δήλωνε ο μεγαλομέτοχος της περιστεριώτικης ΠΑΕ σε συνέντευξη του στον Κώστα Πλιάτσικα και την εφημερίδαFORZAτον Απρίλιο του 2017.

Σημειωτέων πως εκείνη η συνέντευξη έγινε ένα μήνα μετά τη δήλωση του ισχυρού άνδρα του Ατρόμητου, σύμφωνα με την οποία απέσυρε την εμπιστοσύνη του στο δίδυμο Κουκουλάκη – Τριτσώνη που ήταν στο πηδάλιο της ΚΕΔ.

Ο Σπανός σημείωνε τότε πως στόχος του είναι όταν θα φύγει από τον Ατρόμητο να παραδώσει έναν σύλλογο οικονομικά αυτάρκη και με αξίες.

Σε άλλα σημεία της συνέντευξης αναφέρθηκε στα κέρδη και τις ζημιές του από την πολύχρονη ενασχόλησή του με το ποδόσφαιρο, στο κατά πόσον θεωρεί πως οι «μεγάλες» ομάδες θέλουν ένα πρωτάθλημα δύο ταχυτήτων, την είσοδο νέων – άφθαρτων προσώπων στο χώρο του ποδοσφαίρου, καθώς και τις συμμαχίες – «λυκοφιλίες» μεταξύ των ιδιοκτητών των ΠΑΕ.

Ιδού τα χαρακτηριστικά αποσπάσματα:

 - Ο Γιώργος Σπανός θα συνεχίσει ακούραστα και τα επόμενα χρόνια στην ΠΑΕ Ατρόμητος, ή για όλες τις θητείες φτάνει κάποτε το πλήρωμα του χρόνου;

«Για όλα τα πράγματα φθάνει σίγουρα το πλήρωμα του χρόνου,  απλώς έχω ως στόχο όταν θα φύγω να μην αφήσω συντρίμμια και καμένη γη αλλά έναν σύλλογο με αξίες και οικονομικά αυτάρκη».

- Τι έχετε κερδίσει και τι έχετε χάσει από την πολύχρονη ενασχόλησή σας με το ποδόσφαιρο;

«Έχω χάσει πάρα πολύ χρόνο και πάρα πολλά χρήματα, έχω στερήσει πολύ χρόνο από την οικογένεια μου. Όμως γεννήθηκα μέσα στο ποδόσφαιρο, από μικρός είμαι σε αυτό, αποτελεί λοιπόν για εμένα η ασχολία μου ένα τρόπο ζωής».

- Εχετε καταλάβει πως οι μεγάλες ομάδες θέλουν ένα πρωτάθλημα των τεσσάρων με τους υπόλοιπους σε ρόλο κομπάρσου;

«Όχι δεν μπορώ να το πω αυτό, δεν μπορώ να τους βάλω όλους στην ίδια μοίρα. Ειδικά ο ΠΑΟΚ έχει βοηθήσει δίνοντας ένα πολύ μεγάλο ποσό ως χορηγία στη Super Leauge. Aπλώς θα πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι για να δυναμώσει το πρωτάθλημα και να έχουμε  πιο ανταγωνιστικό προϊόν  θα πρέπει να κλείσει η χαώδης οικονομική απόσταση που μας χωρίζει».

- Πόσο αναγκαία θεωρείτε την είσοδο νέων – άφθαρτων προσώπων στο χώρο του ποδοσφαίρου;

«Νομίζω ότι είναι  αναγκαία η είσοδος των νέων και άφθαρτων, αλλά συγχρόνως να έχουν την τεχνογνωσία γιατί το ποδόσφαιρο έχει προχωρήσει πολύ και πρέπει να έχουν γνώσεις για να βοηθήσουν τον χώρο».

- Πόσο δύσκολο είναι να καθίσουν σε ένα τραπέζι οι «μεγάλοι» του ελληνικού ποδοσφαίρου και να πάρουν αποφάσεις με γνώμονα την ανάπτυξη του προϊόντος και την επιστροφή του κόσμου στα γήπεδα;

«Έχει φανεί στην πράξη ότι είναι πολύ δύσκολο, γιατί νομίζω ότι πίσω από το ποδόσφαιρο κρύβονται και επιχειρηματικά συμφέροντα. Έχουμε δει ότι οι κόντρες έχουν περάσει πλέον μεταξύ τους σε άλλο επίπεδο με αποτέλεσμα να υπάρχει δυσκολία στην σύγκλιση απόψεων».

- Υπάρχουν συμμαχίες και…λυκοφιλίες μεταξύ των ιδιοκτητών των ΠΑΕ, ή πρόκειται για θεωρίες συνομωσίας που χρησιμεύουν μόνο για λαϊκή κατανάλωση;

«Στο ποδόσφαιρο και κατά το παρελθόν υπήρχαν λυκοφιλίες και οι συμμαχίες ήταν πρόσκαιρες. Το έχω διαπιστώσει σε όλη τη διαδρομή μου ότι οι συμμαχίες  είναι περιστασιακές».

- Εχετε φανταστεί ποτέ τον εαυτό σας ιδιοκτήτη μιας μεγάλης ελληνικής ομάδας;

«Όχι δεν το έχω φανταστεί γιατί με αρέσει να ξεκινάω από χαμηλά όπως είχα ξεκινήσει με τη Χαλκηδόνα. Το 2005 κάναμε συγχώνευση με τον Ατρόμητο και είμαι ευχαριστημένος διότι η δική μου ομάδα ο Ατρόμητος απολαμβάνει την αναγνώριση από τον κόσμο του ποδοσφαίρου πως είναι μια σοβαρή ομάδα που υπηρετεί αρχές και αξίες».

SDNA Google news
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ SDNA logo ΣΤΟ GOOGLE NEWS
«Γεννήθηκα στο ποδόσφαιρο - Θα αφήσω έναν Ατρόμητο οικονομικά αυτάρκη και με αξίες»
EVENTS