MENU

Καταρχάς, ας ξεκινήσουμε με τα αυτονόητα. Η προβολή του Γιοάν Μπεναλουάν με το γόνατο στην σπονδυλική στήλη και τον αυχένα του αντιπάλου του είναι «εγκληματικό». Είναι από αυτά που μπορούν να προκαλέσουν τεράστια ζημιά, ακόμα και παράλυση, όχι μόνο γιατί το χτύπημα γίνεται σε εξαιρετικά ευαίσθητο σημείο, αλλά διότι αυτός που το δέχεται έχει γυρισμένη πλάτη, δεν το περιμένει, δεν βάζει αντίσταση. Κι αυτό κάνει την σύγκρουση ακόμα πιο επώδυνη. 

Για την οικονομία της κουβέντας ας παραλείψουμε (έστω κι αν είναι απίστευτο) το γεγονός ότι ο αμυντικός του Άρη δεν δέχθηκε ούτε κάρτα για αυτή του την ενέργεια και ας πάμε σε κάτι άλλο. Την διαχείριση μιας τέτοιας φάσης που έχει πολλαπλές αναγνώσεις.

https://streamable.com/gxf8f1?fbclid=IwAR3MSVSin8h_jBEQtxLEPebvnvktE4Pc2_4fYCB9ofpOKyJ_28_s6MAUbhQ

Η απειρία των παικτών του Παναθηναϊκού, αλλά και η έλλειψη ισχυρών ηγετικών προσωπικοτήτων μέσα στο γήπεδο φαίνεται από το γεγονός ότι μετά από ένα τέτοιο αντιαθλητικό μαρκάρισμα κανείς δεν πάει να υπερασπιστεί τον συμπαίκτη του, να διαμαρτυρηθεί στον διαιτητή ζητώντας την τιμωρία του αντιπάλου, να ζητήσει από τους αντιπάλους να σταματήσουν να παίζουν τόσο σκληρά. Ένα τέτοιο μαρκάρισμα, πέρασε από όλο τον Παναθηναϊκό σαν μία απλή… κλωτσιά.

Πάμε και στο άλλο. Σε ένα τόσο σκληρό μαρκάρισμα, ένας «φυσιολογικός» παίκτης είτε θα έμενε κάτω και θα σφάδαζε στο έδαφος (είτε είχε χτυπήσει σοβαρά είτε όχι), θέλοντας με αυτό τον τρόπο να εκμαιεύσει μία κάρτα για τον αντίπαλο του, είτε θα σηκωνόταν άμεσα για τσαμπουκά. Ο Φώτης Ιωαννίδης όμως σηκώθηκε αμέσως, δείγμα της εξαιρετικής του κράσης, αλλά και της μυϊκής δύναμης που έχει το σώμα του. Κι όχι μόνο δεν έχασε το μυαλό του, αλλά ήταν σαν να είπε στον Μπεναλουάν, ότι θα του απαντήσει… ποδοσφαιρικά, δείγμα μεγάλης ποδοσφαιρικής ωριμότητας παρότι μιλάμε για έναν παίκτη που τώρα κάνει τα πρώτα του βήματα σε αυτό το επίπεδο με τον Παναθηναϊκό.

Την επόμενη ημέρα, ο Γαλλο-Τυνήσιος αμυντικός του Άρη, ο θύτης της φάσης, προφανώς θέλησε να μοιραστεί μαζί με όλους την πεποίθηση ότι στον δικό του τρόπο που αντιλαμβάνεται το ποδόσφαιρο, έπρεπε να βγάλει το παιχνίδι χωρίς κάρτα, ανεβάζοντας στο Instagram μία φωτογραφία από άλλη φάση που δέχθηκε κίτρινη κάρτα, γράφοντας χαρακτηριστικά: "Είναι κίτρινη αυτό; Ας γελάσω"...

https://www.instagram.com/p/CKKSS3RBGsV/

Δεν πέρασαν δύο ώρες και πήρε την πληρωμένη του απάντηση από το «θύμα». Δίχως προσβολές, δίχως χαρακτηρισμούς, δίχως τοξικότητα. Ο Ιωαννίδης απλώς έκανε μία ανάρτηση της επίμαχης φωτογραφίας της φάσης, εκθέτοντας και πάλι τον αντίπαλο του.

Κι εδώ είναι όλο το ζουμί της ιστορίας. Αλήθεια, από πότε έχουμε να δούμε έναν παίκτη του Παναθηναϊκού να υπερασπίζεται με μία δημόσια ανάρτηση του, την ομάδα του; Δεν λέμε να ποστάρει κάποιος ένα γκολ που έβαλε ή να κάνει μία ανάρτηση για μία καλή προσωπική του εμφάνιση. Από πότε έχουμε να δούμε έναν παίκτη του τριφυλλιού να μην αφήνει αναπάντητες προκλήσεις και να βάζει κάθε κατεργάρη στον πάγκο του;

Στα 21 του και μόλις με ένα εξάμηνο στο τριφύλλι, ο Φώτης Ιωαννίδης δείχνει ότι εκτός από ταλέντο και εξαιρετική πρώτη ύλη έχει και προσωπικότητα. Είναι πνευματικά ισχυρός, κάτι που απαιτείται για να μπορείς να σταθείς και να κάνεις καριέρα σε ομάδες όπως ο Παναθηναϊκός.

Το ποδόσφαιρο εκτός από ταλέντο απαιτεί και προσωπικότητα. Κι αυτό δεν εξαρτάται από την ηλικία. Είτε το έχεις είτε όχι. Ο Φώτης Ιωαννίδης είναι μόλις 21, αλλά δείχνει ότι είναι αντράκι. Κι αυτό είναι πολύ σημαντικό εφόδιο για να μακροημερεύσει στον Παναθηναϊκό…

SDNA Google news
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ SDNA logo ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Ο «μικρός» του Παναθηναϊκού είναι… αντράκι!
EVENTS