MENU

Σε ένα αποφασιστικό «σταυροδρόμι» του πρωταθλήματος, όπου μάλλον απροσδόκητα για τους περισσότερους έδωσε στίγμα και ανέβηκε πολύ στην βαθμολογία, η ΑΕΚ εξακολουθεί άμεσα τουλάχιστον, να αντιμετωπίζει σοβαρά ζητήματα, με επίκεντρο την άμυνα, που μπορεί να της στοιχίσουν, πάνω που χτίζει «momentum».

Αυτή την στιγμή έχει μείνει ουσιαστικά με δύο στόπερ, τον Σβάρνα και τον 18χρονο Λάτσι. Ο μεν Σβάρνας έκανε καλό ματς μετά από πολύ καιρό στην Θεσσαλονίκη, ο δε Λάτσι επίσης έδειξε πως έχει προοπτική και μπορεί ακόμη και τώρα να προσφέρει. Όμως αυτή την στιγμή είναι οι μοναδικές επιλογές. Και το βάρος που πέφτει στον νεαρό Σλοβένο, μάλλον είναι δυσανάλογο.

Ο Νεντελτσεάρου είναι πολύ πιθανό να μη παίξει ξανά μέσα στον Γενάρη, ο Τσιγκρίνσκι είναι πάντα αίνιγμα, ενώ αυτές τις μέρες έτσι κι αλλιώς έχει πρόβλημα. Και για τον Ατρόμητο πιθανότατα δεν θα μπορέσει να βοηθήσει. Αλλά κι αυτό να γίνει, είναι σαφές πως δεν μπορεί να λογίζεται στον σχεδιασμό ως εγγυημένη λύση.

Ο Χνιντ επίσης είναι ουσιαστικά παρελθόν, τουλάχιστον για φέτος, καθώς η ομάδα και ο ίδιος φαίνονται να ταυτίζονται πλέον μόνο στην επιθυμία να βρεθεί τρόπος για να συνεχίσει αλλού. Στην καλύτερη περίπτωση ο Χιμένεθ θα τον πάρει αποστολή υποχρεωτικά για να έχει ένα τρίτο στόπερ με τον Ατρόμητο, αν ο Τσιγκρίνσκι δεν μπορέσει ούτε τώρα. Βέβαια το πιθανότερο είναι πως δεν θα βρίσκεται στην αποστολή σε κάθε περίπτωση.

Πρόβλημα αυτή την στιγμή, είναι πως από τα αμυντικά χαφ της ΑΕΚ, κανείς δεν έχει το απαραίτητο αγωνιστικό προφίλ για να βοηθήσει κατ’ ανάγκη και σαν στόπερ. Κανείς από τους παίκτες αυτούς δεν έχει παίξει ως τώρα εκεί. Από τους υπόλοιπους αμυντικούς μόνο ο Ινσούα να μπορούσε κατά συνθήκη να βοηθήσει, ενδεχομένως.

«Πονοκέφαλος» και για δεξιά

Στο δεξί άκρο της άμυνας υπάρχει μόνο ο Μπακάκης. Ο Ραντόνια αν μπει σε αυτή τη φάση, θα μπει μόνο όπως μπήκε ο Λάτσι. Δηλαδή αναγκαστικά. Και ο Χιμένεθ και ο Κονέ, έχουν πολύ καλή άποψη, αλλά εννοείται πως σε κάθε περίπτωση το να βρεθεί στην ανάγκη άμεσα να παίξει με τον Ραντόνια, δεν θα ήταν αυτό που ακριβώς είχε στο μυαλό του σαν ιδανική προοπτική, ο Ισπανός τεχνικός.  

Ο ίδιος ο Μπακάκης μίλησε το βράδυ της Πέμπτης για προβλήματα που έχει και το τελευταίο διάστημα, ακόμη και μετά το ματς με τον Άρη. Με τον Ατρόμητο θα είναι το τρίτο του παιχνίδι μέσα σε οκτώ μέρες …

Είναι χαρακτηριστικό πως με το πρόβλημα στο κέντρο της άμυνας, ο Χιμένεθ ούτε την λύση ανάγκης με τον Σβάρνα για δεξί μπακ αν χρειαστεί, δεν μπορεί να σκέφτεται. Εδώ έχουμε τους Παουλίνιο και Βασιλαντωνόπουλο, που επίσης έχουν τεθεί εκτός ομάδας, χωρίς να υπάρχει βέβαια παράλληλα και κάποια εξέλιξη στο ζήτημα του πως θα τελειώσουν αυτά τα θέματα.

Μεταγραφικά… με αργό βηματισμό

Αυτή τη στιγμή στο θέμα της απόκτησης δεξί μπακ, δεν φαίνεται να είμαστε κοντά στο να ολοκληρωθεί κάτι. Πέρα από τον Λαλά, που για κάποιο διάστημα όντως αποτέλεσε προτεραιότητα το να διαπιστωθεί αν υπάρχουν οι προϋποθέσεις, ποδοσφαιριστής για τον οποίο στην ΑΕΚ να έχουν πει ήδη «πάμε γι’ αυτόν, τέλος», προς το παρόν δεν φαίνεται να υπάρχει. 

Εδώ παίζει ρόλο το γεγονός πως ψάχνουν σε πρώτη φάση παίκτη με μακροπρόθεσμη προοπτική και η αγορά του Γενάρη, σε συνδυασμό με τα δεδομένα της ΑΕΚ, δεν είναι η πιο εύκολη για να βρεθεί η κατάλληλη επιλογή. Ωστόσο είμαστε στις 16 του μήνα και η ΑΕΚ έχει ήδη παίξει με Ολυμπιακό και Άρη εκτός, ενώ πλέον πολύ δύσκολα θα έχει επιπλέον παίκτη και για το ματς με τον ΠΑΟΚ. Όχι πως είναι εύκολα τα πράγματα με τον Ατρόμητο… Κάθε άλλο.

Για στόπερ τα πράγματα είναι ακόμη πιο «θολά». Εδώ πρέπει να σημειώσουμε πως δεν υπάρχει καν αυτό που υπάρχει με το δεξί μπακ, δηλαδή το ξεκάθαρο μήνυμα της ομάδας πως ψάχνει για μεταγραφή στην συγκεκριμένη θέση. Η αίσθηση είναι πως θα γίνει κίνηση εφόσον αποχωρήσει ο Χνιντ. Αλλά προς το παρόν το μόνο που υπάρχει είναι πως η ομάδα μετράει έναν στόπερ μείον, που θα μπορούσε να είναι ενεργός, ενώ παραμένει στα Σπάτα…

SDNA Google news
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ SDNA logo ΣΤΟ GOOGLE NEWS
ΑΕΚ: Πέρασε δεύτερη, αλλά οι ελλείψεις στην άμυνα την απειλούν
EVENTS