MENU

Ο Βαρέλα σημείωσε ότι οι παίκτες του ΠΑΟΚ θα πρέπει να βγάλουν στον αγωνιστικό χώρο την υπερηφάνεια τους και να δείξουν στον αντίπαλό τους την ποιότητά τους.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στην κάμερα της Nova:

«Η επόμενη ημέρα όλων όσων προηγήθηκαν μας βρίσκει με ακόμη μεγαλύτερη διάθεση για να συνεχίσουμε τη σκληρή δουλειά ώστε να δίνουμε χαρά σε μας, στον κόσμο μας και να μην αφήσουμε να μας πάρει από κάτω λόγω της κατάστασης. Είμαι εδώ τέσσερα χρόνια και ξέρω πως όταν τα πράγματα δεν πάνε καλά, οι οπαδοί πρέπει ν’ αντιδράσουν έχοντας σα στόχο να μας ωθήσουν κι αυτός είναι ο τρόπος τους. Κι όταν είσαι μέρος αυτού του κλαμπ, ξέρεις πως κάθε φορά που φεύγεις από το σπίτι σου πρέπει να δίνεις το 100% των δυνατοτήτων σου.

Μπορεί να έχουν την εντύπωση πως αυτό δεν είναι αρκετό και να πρέπει να δώσουμε ακόμη περισσότερα για να φτάσουμε το δικό τους 100% που δίνουν σε κάθε ματς στην κερκίδα. Κάθε φορά έχουμε την ευκαιρία να ορίσουμε την έκβαση κάθε αγώνα και πρέπει όλοι μας να είμαστε συγκεντρωμένοι σ’ αυτό».

- Είσαι από τους παλιότερους και πλέον έμπειρους ποδοσφαιριστές στην ομάδα. Ως ένας εξ αυτών αισθάνεσαι μια επιπλέον υποχρέωση για την καθοδήγηση των υπολοίπων;

«Ναι, είναι κάτι σαν παράδοση. Όπως όταν είχα έρθει στην ομάδα, πριν από τέσσερα χρόνια οι – τότε – παλιοί μας δίδαξαν τί εστί ΠΑΟΚ και τώρα είναι η σειρά μας να μάθουμε στους νέους τί σημαίνει ΠΑΟΚ. Νομίζω πως η ομάδα αντέδρασε πολύ σωστά στο ματς κόντρα στον Βόλο. Τέτοιοι αγώνες πρέπει να κερδίζονται.

Ως ποδοσφαιριστές ξέρουμε πως δεν είμαστε ικανοποιημένοι με τα αποτέλεσματά μας, όχι για τον τρόπο που αγωνιστήκαμε γιατί νομίζω πως παίξαμε καλά στις δύο αναμετρήσεις που δε νικήσαμε αλλά ήμασταν άτυχοι με συνέπεια στο ένα να πάρουμε την ισοπαλία και στο άλλο την ήττα. Νομίζω πως το ξεπεράσαμε πολύ καλά κόντρα στον Βόλο. Αυτήν είναι η ομάδα μας, αυτό είναι το σύνολό μας. Όλοι οι ποδοσφαιριστές είμαστε έτοιμοι κι αυτό είναι το πιο σημαντικό».

- Πόσο σημαντικός λογίζεται ο αυριανός αγώνας για τον ΠΑΟΚ;

«Είναι σημαντικός επειδή προηγούνται κατά δέκα βαθμούς, αυτός είναι ένας αγώνας του πρώτου γύρου και για μας είναι αγώνας-‘κλειδί’. Καθώς αν νικήσουν, δε θα πω πως αναδεικνύονται πρωταθλητές αλλά θα κάνουν σημαντικό βήμα, θ’ αντιμετωπίσουν με μεγαλύτερη ευκολία το υπόλοιπο της σεζόν κι εδώ στην Τούμπα πρέπει να τους δείξουμε την υπερηφάνεια μας, να τους δείξουμε την ποιότητά μας, καθώς ξέρω πως πολλοί μπορεί να λέμε πως δεν έχουμε την ομάδα να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα κι αυτό είναι ένα καλό τεστ για να τους δείξουμε πως μπορούμε».

- Σύμφωνα με την εμπειρία σου που κρίνονται αγώνες σαν κι αυτόν;

«Στις λεπτομέρειες. Πάντα στους μεγάλους αγώνες οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά. Ποιός θα παρουσιαστεί πιο επιθετικός, πιο συγκεντρωμένος, με ‘καθαρό’ μυαλό θα πάρει το ματς. Ξέρουμε πως ίσως να μην είμαστε στην ίδια πνευματική κατάσταση μ’ αυτούς δεδομένου πως δεν έχουν χάσει αγώνα ως τώρα, ξέρουμε πως είναι μαζί τρία χρόνια τώρα ως ομάδα.

Εμείς χτίζουμε μια νέα ομάδα, με νέους ποδοσφαιριστές, νέο προπονητή που θέλει να δείξει κι αυτός την ποιότητά του και νομίζω πως όλοι μαζί, οι ποδοσφαιριστές και το τεχνικό επιτελείο θέλουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να πάρουμε τη νίκη και ξέρω πως αν τα καταφέρουμε σπουδαία πράγματα έπονται, γιατί αυτό το ματς είναι κάτι περισσότερο από ένας απλός αγώνας, είναι κάτι περισσότερο από ένα ντέρμπι, είναι περισσότερο από τα ... πάντα».

SDNA Google news
ΜΑΘΕΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ - ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ SDNA logo ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Βαρέλα: «Κάτι παραπάνω από ένα ντέρμπι, να δείξουμε την υπερηφάνεια μας»
EVENTS