MENU

Ο Ολυμπιακός έσπασε το αήττητο σερί του Άρη, του χάλασε τα ρεκόρ αλλά δεν θα του… χαλάσει και όλη τη χρονιά. Γιατί αυτό επιχειρείται εντέχνως από κάποιους από το βράδυ του Σαββάτου. Με σαφή τα υπονοούμενα περί χαλαρής αντιμετώπισης του αγώνα, στοχοποίηση συγκεκριμένων ποδοσφαιριστών, του προπονητή για την τακτική που ακολούθησε και φυσικά- αυτό δεν αλλάζει- του Θόδωρου Καρυπίδη. Που πριν κάποια χρόνια ήταν μπροστινός του Ιβάν και αφού αυτό το αφήγημα καταρρίφθηκε, έγινε «σύμμαχος» του Μαρινάκη. Πως ακριβώς δεν διευκρινίζεται αφού η σπέκουλα είναι εύκολη και δεν κοστίζει και τίποτα. Αλήθεια αν υπάρχει κάτι επιλήψιμο γιατί όλα αυτά τα χρόνια κανείς ελεγκτικός μηχανισμός δεν βρήκε κάτι το αξιομνημόνευτο; Και αν θυμάμαι καλά έγιναν ουκ ολίγες προσπάθειες να βγουν άσσοι από τα μανίκια. 

Η ΕΕΑ δια στόματος Μαρούπα, ο αξιότιμος αντιπρόεδρος του Ινστιτούτου Διεθνούς και Ελληνικού Αθλητικού Δικαίου με συνεχείς επιστολές κατήγγειλε την ΠΑΕ Άρης, η ερευνήτρια της Επιτροπής Δεοντολογίας της ΕΠΟ επίσης, η Επιτροπή Αδειδοτήσεων. Άνθρακας ο θησαυρός. Κανείς δεν κατάφερε να βγάλει… λαβράκι. Ακόμη και η ΕΠΟ της εξυγίανσης που τόσα δεινά έχει προκαλέσει στην ομάδα της Θεσσαλονίκης με την υπόθεση Ντουρμισάι και την αναβίωση των χρεών προς τους πρώην ποδοσφαιριστές δεν προσέφερε την χείρα βοηθείας που προσδοκούσαν κάποιοι, πέρα από την ικανοποίηση ότι ο παίκτης αγωνιζόταν ως δανεικός από τον Ολυμπιακό στον Άρη. Λες και είναι ο πρώτος ή ο τελευταίος. Η μήπως οι αδέκαστοι αρχιερείς της εξυγίανσης δεν έστελναν δεξιά-δεξιά και αριστερά μια ντουζίνα δανεικούς σε ομάδες της Σούπερ Λιγκ; Τι όχι; Γρήγορα ξεχνούν κάποιοι. Η πλάκα είναι ότι σε λήθη πέφτουν αυτοί που είναι οι μοναδικοί που στο ελληνικό ποδόσφαιρο ελέγχονται και μάλιστα έχουν ήδη καταδικαστεί μια φορά για παράνομη επιρροή σε μια άλλη ομάδα. 

Αλλά προφανώς για να μιλούν με τόση ευκολία κάποιοι για υπόγειες διαδρομές και «περίεργες» σχέσεις ανάμεσα στον Άρη και τον Ολυμπιακό, κάτι παραπάνω θα ξέρουν για τον τρόπο με τον οποίο γίνεται κάτι τέτοιο. Το θέμα είναι να μην πατήσει ο αρειανός την μπανανόφλουδα και αφήσει το μικρόβιο της εσωστρέφειας να εισέλθει στον οργανισμό του. Γιατί τους εξωτερικούς εχθρούς τους ξέρεις και τους αντιμετωπίζεις ανάλογα. Οι εσωτερικοί είναι οι πιο επικίνδυνοι αφού με τον μανδύα του αρειανού σπέρνουν την διχόνοια.

Η ομάδα πρέπει να μείνει έξω από όλο αυτό και θα μείνει. Δεν υπάρχουν άλλωστε ενδείξεις για κάτι το αντίθετο. Μια ήττα δεν φέρνει την καταστροφή. Μόνο η κακή διαχείρισή της. Και είναι θετικό το ότι υπάρχει εμβόλιμη αγωνιστική την Τετάρτη ώστε με μια νίκη ο Άρης να επιστρέψει και πάλι στην κορυφή και να διώξει γρήγορα τις σκιές. Το γκρουπ είναι συσπειρωμένο, το υλικό εξαιρετικό και η πίστη στις τάξεις του κόσμου ακράδαντη ότι φέτος δεν πρέπει να χαθεί η ευκαιρία…

Τον Γκαρσία τον άφησα στο τέλος γιατί έχει σημασία ποιος μιλάει. Εκτός και αν πρέπει να αποτελεί παράδειγμα η μπουνιά που έδωσε κάποτε στον Ντιόγκο και τα νεύρα που δεν μπορούσε να συγκρατήσει και κόστισαν αποβολές και συνάμα ήττες με Ολυμπιακό, ΑΕΚ και Παναθηναϊκό. Κακώς λοιπόν κάποιος ποδοσφαιριστής του Άρη δεν τον μιμήθηκε το περασμένο Σάββατο να τραβήξει μια στον Ελ Αραμπί για παράδειγμα και το αριθμητικό μειονέκτημα να αποτελέσει το καλύτερο άλλοθι! Αλλά τότε έφταιγε το κατεστημένο της Αθήνας…

Κοίτα ποιοι μιλάνε
EVENTS