MENU

Ήδη μάλιστα δόθηκε εντολή στη νομική υπηρεσία για αποστολή εξώδικου στην εφημερίδα και συστήθηκε επιτροπή για να ερευνήσει τη διαρροή της έκθεσης η οποία είχε κοινοποιηθεί σε τρία πρόσωπα εντός ομοσπονδίας.
 
Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Βαγγέλης Γραμμένος, φέρεται, μεταξύ άλλων, να είπε: «Πρόκειται για επαίσχυντο δημοσίευμα, που δημιουργεί εντυπώσεις για κακοδιαχείριση. Η FIFA διεξάγει ελέγχους κάθε χρόνο και δεν έχει βρει τίποτα μεμπτό όσον αφορά θέματα κακοδιαχείρισης. Το ίδιο ισχύει και για τους οικονομικούς λογιστές. Τα οικονομικά στοιχεία παρουσιάζονται και αναλύονται κάθε χρόνο στη Γενική Συνέλευση. Επί των ημερών αυτής της διοίκησης απελευθερώθηκαν τα χρήματα από τη FIFA προς την ΕΠΟ για την υποστήριξη προγραμμάτων, που είχαν μπλοκαριστεί από όσα συνέβαιναν επί προηγούμενων διοικήσεων. Πρόκειται για ασύστολα ψεύδη που αναπαρήγαγαν στη συνέχεια τα γνωστά παπαγαλάκια».

Επίσης κατέστη σαφές ότι η έκθεση αυτή αποτελεί παροχή οδηγιών και συστάσεων από τη FIFA μέσω της Price Waterhouse Cooper για την καλύτερη λειτουργία του οικονομικού τμήματος και ότι ο απεγκλωβισμός των χρημάτων από τη FIFA προς την ΕΠΟ είχε ως προϋπόθεση την έναρξη διαδικασίας αναμόρφωσης της λειτουργίας των οικονομικών υπηρεσιών μέσω της παροχής συγκεκριμένων οδηγιών για τη βελτίωση των υπηρεσιών.  

Στη συνέχεια πήρε το λόγο ο λογιστής της ΕΠΟ, Νίκος Κολιολιός, που με συγκεκριμένα στοιχεία απέδειξε ότι αύξηση κάποιων εξόδων οφείλεται στις ανάγκες που έχουν δημιουργηθεί. Σύμφωνα με όσα είπε:
 
-Η αύξηση ταξιδιών στο εξωτερικό αφορά του ξένους διαιτητές και κυρίως την αύξηση των αγώνων στο εξωτερικό των Εθνικών ομάδων, που το 2019 σε σύγκριση με το 2018 της τάξεως του 55%.   

-Τα έξοδα διαιτησίας από το 2019 αποδίδονται τα χρήματα στους διαιτητές από την ΕΠΟ μέσω των ΠΑΕ. Δεν είναι επομένως έξοδα της ΕΠΟ αλλά των ΠΑΕ.

-Τα «έξοδα τρίτων» είναι τα εργόσημα των διαιτητών. Και πάλι η ροή είναι από τις ΠΑΕ στην ΕΠΟ και από την ΕΠΟ στους διαιτητές Δεν είναι έξοδα της ΕΠΟ.

-Το δημοσίευμα αναφέρει ότι υπάρχει αύξηση εξόδων της τάξης του 95% το 2019 σε σχέση με το 2018, όμως η αύξηση είναι 5% και όχι 95% και οφείλεται στα παιχνίδια των Εθνικών ομάδων.

Ο ταμίας Περικλής Λασκαράκης είπε ότι η ομοσπονδία ελέγχεται για τα οικονομικά της και από τη FIFA και από τους ορκωτούς λογιστές και όλα τα οικονομικά στοιχεία έχουν παρουσιαστεί στους ισολογισμούς και στην Γενική Συνέλευση και ότι το δημοσίευμα όπως παρουσιάζεται αφήνει τεχνηέντως «οσμή σκανδάλου» και «αδιαφάνειας», που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.   

Την μπάλα στην εξέδρα ο Αγραφιώτης

Ο «εκπρόσωπος του Ολυμπιακού» στην Εκτελεστική Επιτροπή, επιχείρησε να αποπροσανατολίσει τη συζήτηση λέγοντας ότι δεν έχει διαβάσει τα δημοσιεύματα για την έκθεση της FIFA και ζητώντας να σταλεί η έκθεση στα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής.

Ωστόσο η απάντηση που έλαβε από τον Πετρ Φούσεκ ήταν αποστομωτική. Ο Τσέχος εμπειρογνώμονας των FIFA/UEFA είπε ότι η έκθεση αυτή ως είθισται σε αυτές τις περιπτώσεις εστάλη στην ΕΠΟ ως εμπιστευτική και ως εκ τούτου δεν θα μπορούσε να μοιραστεί, ούτε να δημοσιευθεί, αφού είναι μόνο για εσωτερική χρήση και για αυτό ορίστηκαν ως παραλήπτες μόνο τρία πρόσωπα. Επίσης είπε και ότι η λογική της έκθεσης είναι να υπάρξει βοήθεια από τις FIFA/UEFA για τη λειτουργία των οικονομικών υπηρεσιών μέσω διαδικασίας παροχής συμβουλών που θα συνεχιστεί και μετά την εκλογή της νέας διοίκησης.

Κι ενώ ο αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού επέμενε να του δοθεί η έκθεση και δήλωνε ότι δεν έχει διαβάσει τα δημοσιεύματα, δεν αμφισβήτησε ούτε μια στιγμή τα επιχειρήματα και τα στοιχεία του προέδρου της ΕΠΟ, του κ. Κολιολιού και του Πετρ Φούσεκ με τα οποία αποδείχθηκε η «φούσκα» περί κακοδιαχείρισης, ενώ όταν τέθηκε το θέμα της σύστασης επιτροπής για να διερευνήσει τη διαρροή της έκθεσης προς τον Τύπο, ο κ. Αγραφιώτης την καταψήφισε, λέγοντας ότι η διαρροή της έκθεσης δεν τον αφορά.
 
Μάλλον, θα τον χαροποίησε επειδή έδωσε στους καθ’ έξιν  πολέμιους της διοίκησης την ευκαιρία να δημιουργήσουν για μια ακόμα φορά στρεβλές εντυπώσεις.  

Η «φούσκα» της «κακοδιαχείρισης», τα «παπαγαλάκια» και ο Αγραφιώτης που πέταγε την μπάλα στην εξέδρα
EVENTS